Ενα μικρό μαγαζάκι.

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Ποσειδώνας

Ενα μικρό μαγαζάκι.

#1 Δημοσίευση από Ποσειδώνας »

Το Σάββατο έβλεπα τηλεόραση και έπεσα πάνω σε ένα έργο με τον Ζατζηχρήστο "Θύμιο", που πρέπει να ήταν της περιόδου 1952-54. Είχε απίστευτα πλάνα από την Αθήνα της εποχής, που έμοιαζε μία άλλη πόλη σε έναν άλλο πλανήτη. Το πιό σημαντικό όμως ήταν ότι είχε περίπου 10 λεπτών σκηνές από του "Τζίμη του Χοντρού" με Τσιτσάνη-Νίνου και, μάλλον, Μανισαλή και Τατασόπουλο. Επαθα λίγο πλάκα γιατί, αντί για ένα τεράστιο κέντρο που περίμενα να δώ, σύμφωνα με όσα είχα κατα καιρούς ακούσει, είδα ένα μικρό χαμηλοτάβανο μαγαζάκι, με το πολύ 15 τραπέζια.
Και αφού ο Τσιτσάνης που ήταν και ο πιο επιτυχημένος έπαιζε σε μία τέτοια ρημαδοταβέρνα, σκέψου που θα έπαιζαν οι άλλοι, και κυρίως ο Μάρκος και ο Χατζηχρήστος που δεν έβρισκαν καν να δουλέψουν. Τελικά αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω πως τύχανε όλοι μαζί αυτή την περίοδο και έβγαλαν αυτά τα αριστουργήματα, ξέρω όμως ότι θα περάσουνε μερικοί αιώνες ώσπου να ξαναβγούνε άλλοι.

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN
More than 150 posts user.

Re: Ενα μικρό μαγαζάκι.

#2 Δημοσίευση από PLANTMAN »

Ποσειδώνας έγραψε:Και αφού ο Τσιτσάνης που ήταν και ο πιο επιτυχημένος έπαιζε σε μία τέτοια ρημαδοταβέρνα, σκέψου που θα έπαιζαν οι άλλοι, και κυρίως ο Μάρκος και ο Χατζηχρήστος που δεν έβρισκαν καν να δουλέψουν. Τελικά αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω πως τύχανε όλοι μαζί αυτή την περίοδο και έβγαλαν αυτά τα αριστουργήματα, ξέρω όμως ότι θα περάσουνε μερικοί αιώνες ώσπου να ξαναβγούνε άλλοι.
Ma an eixan aneti zwi kai xwris anagkes den tha itan autoi pou einai oute kai tha vgazan auta ta aristourgimata. Mesa ap'ta tragoudia evgazan tin psixi tous. Opws elege kai o Markos "otan eimai stenaxorimenos grafo kalutera". Ma fusika ekeini tin stigmi vgenei to authentiko tragoudi.
Se rimadotaverna epeze o Tsitsanis 52-54. Skepsou tin epoxi tou 30-40 pou tha apodidan alloi.

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος
More than 150 posts user.

#3 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Μήπως θυμάσαι τον τίτλο της ταινίας;
Εγώ τις προάλλες είδα σε μιαν εκπομπή για τον Μάρκο, σκηνές απο ταινία στην οποία συμμετέχει παίζοντας μπουζούκι σε μαγαζί. Δυστυχώς δεν αναφέρθηκε ο τίτλος της ταινίας. Εχω διαβάσει (μάλλον στη "Πανσέληνο" ή στο "Λαϊκό τραγούδι") οτι συμμετείχε σε 3 ταινίες.

Ποσειδώνας

#4 Δημοσίευση από Ποσειδώνας »

Eψαξα στη "Φιλμογραφία του Ελληνικού κινηματογράφου" του Βαλούκου, τις ταινίες που έχουν στον τίτλο τους "Θύμιος", αλλά δεν βρήκα καμμία να είναι τόσο παληά. Ομως αυτή ήταν σίγουρα της περιόδου 52-54 γιατί τότε έπαιξε στου "Τζίμη του Χοντρού" ο Τσιτσάνης.

Άβαταρ μέλους
NIKOS_THESSALONIKH
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#5 Δημοσίευση από NIKOS_THESSALONIKH »

Και ο Παπαϊωάννου έχει παίξει σε ταινία.Αν ξέρει κανείς τον τίτλο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”