Διπλόχορδο Τσιφτετέλι (Σέμσης)

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
tasosaigaleo
More than 50 posts user

Διπλόχορδο Τσιφτετέλι (Σέμσης)

#1 Δημοσίευση από tasosaigaleo »

Ψάχνοντας να βρω το "Διπλόχορδο Τσιφτετέλι" του Δημ.Σέμση μέσα στη σελίδα δεν έχω μπορέσει να το βρώ πουθενά.Ομως το τραγούδι υπήρχε στη σελίδα με αυτό τον τίτλο.Δεν ξέρω μηπως αλάχτηκε ο τίτλος του γιατί αυτο που είχα κατεβάσει απο τη σελίδα τελικά αν και μοιάζει πολυ με το "Διπλόχορδο" του Σέμση δεν ειναι αυτο τελικά(μιας και έχω προσβαση στο δίσκο).Το τραγούδι που υπήρχε στη σελίδα κινείται στο ίδιο μοτίβο αλλα ενω στο "διπλόχορδο" δεν ακούγονται επιφωνήματα το τραγούδι που είχε η σελίδα είχε μία σωρεία χαιρετισμών σε Σέμση,Τομπούλη και Ρόζα η οποία παίζει Ζήλεια και γενίκα διάφορα άλλα επιφωνήματα.Μεγάλο γλέντι γενικά στην συγκέκριμένη ηχογράφηση αφου προς το τέλος ακούγεται και ένα "Γειά σου Ρόζα μου με το χορό σου".Επίσης στα σχόλια του τραγουδιού γινόταν εκτενής περιγραφή στο πως οι βιολιτζήδες παίζαν με δύο χορδές σε ένα αυλάκι κουρδισμένες σε οκτάβα το τσιφτετέλι.Τέλος πάντων αν αλλάχτηκε σε κάποια διόρθωση ο τίτλος ,ποιός ειναι τελικά ο τίτλος αυτού του τραγουδιού και επίσης θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τελικά μέσα στη σελίδα και το κανονικό "Διπλόχορδο"και αν δεν υπάρχει να το ανεβάσω οταν κάποια στιγμή ηχογραφήσω τον δίσκο.
Προς το παρόν το έχω ανεβάσει σε βιντεάκι,( http://www.youtube.com/user/aigaleoTaso ... eu-BVLvNvY ) όπως και κάποια άλλα που δεν υπάρχουν εδω μέσα,αλλα πιστευω οτι πρέπει να ηχογραφηθούν με πιο σωστό τρόπο για να τα ανεβάσω εδω.

mpletsas
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από mpletsas »

Το τραγούδι υπάρχει στην βάση αλλά το ανέβασε κάποιος χρήστης που διαγράφηκε κατά λάθος κατά τον τελευταίο καθαρισμό (βλέπε εδώ). (Ο α/α του χρήστη ήταν 167 - αν μπορεί ο αδμίν ας τον επαναφέρει από το μπακάπ.) Αποτέλεσμα ήταν να κολλάει στην αναζήτηση ο κώδικας.

Ορίστε το τραγούδι:

display.php?rec_id=1803

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#3 Δημοσίευση από max »

Επανέφερα τον χρήστη, αλλά ακόμα και πριν τον επαναφέρω, στην αναζήτηση μου έβγαζε ένα "διπλόχορδο τσιφτετέλι" με σχόλια :
Εδώ ο Σέμσης παίζει κυριολεκτικά cifteteli (=διπλή χορδή). Ήταν μια τεχνική του βιολιού κατά την οποία ο παίχτης βάζει σε ένα αυλάκι δυο χορδές και τις κουρδίζει με διαφορά oκτάβας. Έτσι πετυχαίνει αυτόν τον μπάσο-πριμαριστό ήχο.
όπως περιγράφει ο Τάσος. Δεν ξέρω αν τελικά διορθώθηκε το πρόβλημα γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς. Και τώρα δηλαδή που επανέφερα το χρήστη πάλι τα ίδια αποτελέσματα μου βγάζει όταν βάζω "διπλόχορδο τσιφτετέλι" στην αναζήτηση.

mpletsas

#4 Δημοσίευση από mpletsas »

Το διόρθωσα εγώ με το χέρι βάζοντας ότι ανέβηκε από τον χρήστη Anonymous (user_id=-1) για να το βγάζει στην αναζήτηση. Όμως, είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο τρόπο «εξαφανίστηκαν» και καμια δεκαριά περίπου ακόμα τραγούδια (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μπορούμε ασφαλώς να τα επαναφέρουμε από μπακάπ). Σου στέλνω τις επισημάνσεις μου με πμ για να μην κουράζουμε τους άλλους θαμώνες.

tasosaigaleo
More than 50 posts user

#5 Δημοσίευση από tasosaigaleo »

Βρήκα στο αρχείο του Κουνάδη (Συνθέτες 5 "Σέμσης") το "Διπλόχορδον" που ελεγα παραπάνω.Στον Μανιάτη δεν μπόρεσα να βρώ αλλο "Διπλόχορδο Τσιφτετέλι" που να είναι στο όνομα του Σέμση.Πιθανόν αυτο που ήδη υπάρχει στη σελίδα να έχει άλλο τίτλο ,μπορεί και όχι.Ανεβάζω το τραγούδι λοιπόν απο το αρχείο του Κουνάδη,αν και λείπουν οι πρώτες νότες.(Τα έχουν πετσοκόψει τα κομμάτια αυτοί οι συλλέκτες...)

mpletsas

#6 Δημοσίευση από mpletsas »

Περάστηκε στην βάση το αρχείο που έστειλε ο Τάσος. Όμως νομίζω ότι πρόκειται για διαφορετική ηχογράφηση από αυτή που είχαμε ήδη στην σελίδα. Για σύγκριση, παραθέτω τους δύο συνδέσμους:

display.php?rec_id=1803 (το παλιό αρχείο)
display.php?rec_id=9767 (αυτό που έστειλε ο Τάσος)

Τί συμβαίνει; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Άβαταρ μέλους
pigeonaras
More than 50 posts user

#7 Δημοσίευση από pigeonaras »

mpletsas έγραψε:Περάστηκε στην βάση το αρχείο που έστειλε ο Τάσος. Όμως νομίζω ότι πρόκειται για διαφορετική ηχογράφηση από αυτή που είχαμε ήδη στην σελίδα. Για σύγκριση, παραθέτω τους δύο συνδέσμους:

display.php?rec_id=1803 (το παλιό αρχείο)
display.php?rec_id=9767 (αυτό που έστειλε ο Τάσος)

Τί συμβαίνει; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
Ναι, ειναι διαφορετικο........
Βασικά η εκτελεση που εστειλε ο Τάσος υπάρχει στη συλλογή "Αρχείο Ρεμπέτικης Δισκογραφίας" που έβγαλε ο Κουνάδης στο cd "Παναγιώτης Τούντας Ι" (.....αν θυμαμαι καλά)

Επίσης, αν προσεξετε, στην εκτελεση που υπηρχε στην σελιδα, το παιξιμο του βιολιού ειναι οντως "διπλοχορδο" σε αντιθεση με αυτη που ανεβηκε τωρα....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”