Διπλόχορδο Τσιφτετέλι (Σέμσης)
-
- More than 50 posts user
Διπλόχορδο Τσιφτετέλι (Σέμσης)
Προς το παρόν το έχω ανεβάσει σε βιντεάκι,( http://www.youtube.com/user/aigaleoTaso ... eu-BVLvNvY ) όπως και κάποια άλλα που δεν υπάρχουν εδω μέσα,αλλα πιστευω οτι πρέπει να ηχογραφηθούν με πιο σωστό τρόπο για να τα ανεβάσω εδω.
Ορίστε το τραγούδι:
display.php?rec_id=1803
- max
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
όπως περιγράφει ο Τάσος. Δεν ξέρω αν τελικά διορθώθηκε το πρόβλημα γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς. Και τώρα δηλαδή που επανέφερα το χρήστη πάλι τα ίδια αποτελέσματα μου βγάζει όταν βάζω "διπλόχορδο τσιφτετέλι" στην αναζήτηση.Εδώ ο Σέμσης παίζει κυριολεκτικά cifteteli (=διπλή χορδή). Ήταν μια τεχνική του βιολιού κατά την οποία ο παίχτης βάζει σε ένα αυλάκι δυο χορδές και τις κουρδίζει με διαφορά oκτάβας. Έτσι πετυχαίνει αυτόν τον μπάσο-πριμαριστό ήχο.
-
display.php?rec_id=1803 (το παλιό αρχείο)
display.php?rec_id=9767 (αυτό που έστειλε ο Τάσος)
Τί συμβαίνει; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
- pigeonaras
Ναι, ειναι διαφορετικο........mpletsas έγραψε:Περάστηκε στην βάση το αρχείο που έστειλε ο Τάσος. Όμως νομίζω ότι πρόκειται για διαφορετική ηχογράφηση από αυτή που είχαμε ήδη στην σελίδα. Για σύγκριση, παραθέτω τους δύο συνδέσμους:
display.php?rec_id=1803 (το παλιό αρχείο)
display.php?rec_id=9767 (αυτό που έστειλε ο Τάσος)
Τί συμβαίνει; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
Βασικά η εκτελεση που εστειλε ο Τάσος υπάρχει στη συλλογή "Αρχείο Ρεμπέτικης Δισκογραφίας" που έβγαλε ο Κουνάδης στο cd "Παναγιώτης Τούντας Ι" (.....αν θυμαμαι καλά)
Επίσης, αν προσεξετε, στην εκτελεση που υπηρχε στην σελιδα, το παιξιμο του βιολιού ειναι οντως "διπλοχορδο" σε αντιθεση με αυτη που ανεβηκε τωρα....