Οι κοκκώνες

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

Οι κοκκώνες

#1 Δημοσίευση από Adonis »

...Ένας περίπατος στους μαχαλάδες υπόσχεται πολλά χαριτωμένα θεάματα. Οι "κοκκώνες" ανασηκώνουν ελαφρά το κουρτινάκι, και ο διαβάτης βλέπει περιέργως κατά μήκος του δρόμου, ατελείωτη σειρά από κοκκώνες, από παρατεταγμένα κλειστά μπαλκονάκια και από μπερντεδάκια που σηκώνονται πονηρά δια ν΄ανακαλύψουν πίσω από το τζάμι τσαχπίνικα μάτια...

Αργά το βράδυ, όταν πλέον τα ωρολόγια της πόλεως σημάνουν την 10ην "θερινήν" ώραν και αντηχήσοουν υπό τους θόλους των διόδων τα σαλπίσματα της Θοδώρας, ο κόσμος αποσύρεται κατά κύματα προς τους μαχαλάδες, οι πολυώνυμοι και πολυποίκιλοι πωληταί εγκαταλείπουν το ύπαιθρον, και εις το λιθόστρωτον δεν ακούεται παρά ο βαρύς γδούπος της αρβύλας του Έλληνος φρουρού.

Τότε αρχίζει μέσα στα σπίτια η διασκέδασις. Διότι η Σμύρνη εννοεί να μη διακόψη το "ζεύκι" της, ούτε με τον Στρατιωτικόν Νόμον. Στήνεται λοιπόν γλέντι τρικούβερτο. Ανοιχτή καρδιά, όξω φτώχεια, κρασάκι γλυκό, τραγούδι και χορός.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ(ΑΘΑΝΑΤΟΣ)
Περπατώντας η δόξα..., εταιρεία Τύπος, Αθήνα.

Άβαταρ μέλους
Kokona
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από Kokona »

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ και να καταγγείλω την από γνωστά προσωπα !!!!! υποκεινούμενη προσπάθεια δολιοφθοράς του ονόματος μου μεσα από αυτό το κατα τα άλλα έξοχο απόσπασμα.και να επισημάνω τα εξης:
α) Α ρε Αντώνη δε θα πέσεις στα χερια μου.... :evil:
β)Κύριε Μάκη ζητάω ασφαλιστικα μετρα έναντι των δολιοφθορέων
γ) το δικό μου όνομα ευτυχως το γράφω με ένα κ :D

Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#3 Δημοσίευση από Adonis »

Καμία υποκινούμενη προσπάθεια δολιοφθοράς, καμία συνωμοσία μ' αυτό το έξοχο απόσπασμα, γλυκιά μου Κοκώνα. Αναφέρεται στις περίφημες και θαυμαστές για τα κάλλη τους γυναίκες της Σμύρνης, που περιέγραψαν όλοι οι περιηγητές από τον 17ο αιώνα και εντεύθεν.

Άβαταρ μέλους
Kokona
More than 150 posts user.

#4 Δημοσίευση από Kokona »

Εντάξει Αντώνη μου σε πιστεύω γιατι είσαι καλό παιδί! Αλλά σας έχει φοβηθει το μάτι μου!!!!
Ακυρα τα ασφαλιστικά μέτρα κύριε Μάκη :D

Άβαταρ μέλους
kyriaki35
More than 50 posts user

#5 Δημοσίευση από kyriaki35 »

Κοκώνα μου, μη κουρντίζεσαι και μη σκοτίζεσαι.
Εχεις ένα απο τα πιο υπέροχα και εύηχα ονόματα στο πανελλήνιο.
Η σημειολογική της λέξης "Κοκώνα" υποδεικνύει κορίτσι όμορφο, καλλονή με χαρίσματα και πλούσιο ψυχικό κόσμο.
"Κοκώνα μου", ήτανε προσφιλής προσφώνηση - φιλοφρόνηση των γηραιότερων για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η γιαγιά (νόνα) στην εγγόνα της, η μάνα στη κόρη, η θεία στην ανιψιά.
....και ουδεμία σχέση έχει άλλη λέξη παραπλήσια...!!!

Φιλιά Κοκώνα μου,
Κυριακή.
σαν καναν το καθηκον τους
ησυχοι πια οι γειτονοι
γυρισανε στο σπιτι τους
κι αφησανε στο χιονι
της γειτονιας το φροκαλο
το Τζακ Ο Χαρα κοκαλο!

Άβαταρ μέλους
Preacher
More than 50 posts user

#6 Δημοσίευση από Preacher »

Αρχικά θα ήθελα να θυμίσω στην ΚοΚΚώνα ότι το γράφει το όνομά της με ένα κ από λάθος του ληξίαρχου στην Κω ...και για κανέναν άλλο λόγο... :D
Όσο για το θέμα θα συμφωνήσω απόλυτα με την Κική... πόλύ όμορφο όνομα με μεγάλη σημειολογική αξία που ξέφτισε στις μέρες μας όπως πολλές άλλες λέξεις ...δυστυχώς.
Τους εχθρούς μου τους ξαίρω... τους φίλους μου φοβάμαι...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”