Μου θυμίσαμε ... τηλεπαράθυρο ...

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#29 Δημοσίευση από max »

irodion έγραψε:αυτά που έχουν ακούσει τα αυτιά μου και έχουν δει τα μάτια μου και θυμάται το μυαλό μου δεν μπορεί κανείς να μου τα πάρει και τα θεωρώ ποιο σημαντικά από 01001001 σε μηχανήματα.

Προσωπικά συγγνώμη ,για το θάρρος μου να πω αλήθειες που σας πειράζουν …
Ηρωδίωνα αυτό είναι το θέμα, ότι και εμείς έχουμε ακούσει και έχουμε δει πολλά με κάθε είδους συλλέκτη.. Μάλιστα όπως προείπα θέλαν να μας κλείσουν και τη σελίδα. Και το θέμα είναι ότι ο καθένας δεν ξέρει τί μπορεί να έχει γίνει από πίσω ώστε να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα. Δεν με πειράζουν οι αλήθειες, αλλά το ύφος και τα περί βλαχιάς, μαλακίας κλπ.

Σίγουρα κάποιες δημοσιεύσεις μπορεί να ήταν τραβηγμένες αλλά μπορώ να δικαιολογήσω και ανθρώπους που έχουν ακολουθήσει τη λογική και την πορεία της σελίδας όλο αυτό το διάστημα για την αγανάκτησή τους όταν διακρίνουν μια καυχησιά και έναν κομπασμό χωρίς να υπάρχει ουσία που είναι το να ακούμε όλοι τα τραγούδια. Και ξέρετε καλά και την προΑΕΠΙ εποχή ότι το βάρος ήταν μεγάλο για να το τραβάει ένας άνθρωπος μόνος του. Θεωρώ ότι η κουβέντα εδώ γίνεται για τους συλλέκτες γενικά και όχι για το φίλο colectorgram που έγραψε όλα κι όλα 3 ποστ και πέσαμε να τον φάμε.

Αλλά είναι και γεγονός ότι συλλέκτες προσπάθησαν και το καλοκαίρι να κλείσουν τη σελίδα, αφήστε τα μεηλ που έχουμε λάβει για το κακό που κάνει αυτή η σελίδα και ότι θα έπρεπε να δίνουμε τα τραγούδια κομμένα και διάφορα τέτοια ωραία. Σκεφτείτε και αυτές τις παραμέτρους πριν μας κατηγορήσει οποιοσδήποτε για υπερβολική συμπεριφορά από εμένα ή τους συντονιστές. Εμείς τραβήξαμε όλο το κουπί το καλοκαίρι αλλά και τόσα χρόνια που ήταν τα πράματα αβέβαια για να βρεθεί μια λύση ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί αυτή η σελίδα και να παρέχει την παραδοσιακή μουσική ελεύθερα.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω, θα παρακολουθώ τη συζήτηση.

ΥΓ Ταυτόχρονα γράφαμε το μήνυμα με τον Γιώργο (skiftoulis). Ακριβώς έτσι είναι Γιώργο, γιαυτό μου φαίνεται φυσιολογικό κάποιος να αγανακτεί με τέτοιες ατάκες.

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#30 Δημοσίευση από bill1961 »

Κάποιες απαντήσεις:
Στοιχειοθετημένη και έγκυρη πληροφορία είναι η πληροφορία που μπορεί να επιβεβαιωθεί από τον οποιονδήποτε. Ένας τρόπος για την επιβεβαίωση θα ήταν πχ. η δημοσίευση της ετικέτας. Τα: "Έχω ένα δίσκο.....", "αναγνωρίζω τα σκρατς του δίσκου μου...", "Αν σου πω πως τον απόκτησα αυτό το δίσκο..." ή δεν ξέρω τι άλλο, αποτελούν εθελοντική προσφορά άχρηστης πληροφορίας, η οποία που αποσκοπεί άραγε?.
Σε κάποιο σημείο γράφει ο irodion: "2. Στο τραγούδι ήταν η στοιχειοθετημένη πληροφορία που μας έδωσε ο collector". Κάτι άλλο θα εννοεί. OXI προφανώς: "ΤO τραγούδι ήταν η στοιχειοθετημένη πληροφορία που μας έδωσε ο collector", αφού άλλος το έδωσε το τραγούδι.
Προσέχω πάντα αυτά που γράφω, ώστε να μην είναι προσβλητικά για κανέναν. Και το έκανα και τώρα, στις απαντήσεις μου. Δεν κατηγόρησα κανένα ως ανήθικο, δεν έβρισα, δε χαρακτήρισα κανένα. Κάτι που δεν το έκανε ο Irodion και μας περιέλουσε με διάφορα κοσμητικά. Στο τέλος αναφέρεται και υποτιμητικά σε μένα (από που κι ως που billako -γνωριζόμαστε? είμαστε κολλητοί?), και έχει και το θράσσος να μιλάει για πισώπλατα μαχαιρώματα.
Μου λένε διάφοροι φίλοι, πως δε δημιουργούν καλή εντύπωση για τη σελίδα οι διαξιφισμοί, οι φασαρίες. Συμφωνώ απόλυτα. Είναι ελάχιστες οι φορές που αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε, να πάρουμε αποφάσεις βιαστικά. Συνήθως το καθυστερούμε όσο περισσότερο μπορούμε, δίνουμε χρόνο και στέλνουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μηνύματά μας όταν βλέπουμε συμπεριφορές που κατά τη γνώμη μας δεν ταιριάζουν στο site. Ενδεικτικά να αναφέρω πως παλιότερα σβήσαμε κάποιο αντίστοιχου ύφους ποστ του collectorgram και με pm του εξηγήσαμε γιατί έγινε αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bill1961 την 04 Δεκ 2009 04:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
liga rosa

#31 Δημοσίευση από liga rosa »

επειδή έβαλα κι εγώ τη φυτιλιά μου προηγουμένως, θέλω να ηρεμήσουμε για χάρη των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε. εν θερμώ και ιντερνετικά εύκολα ξεφεύγουμε...
υπάρχουν συλλέκτες και συλλέκτες, προτιμάω να ξεχωρίζω όσους το κάνουν από μεράκι για να σωθούν κάποιοι δίσκοι και όσους παρασύρονται (;) από ματαιοδοξία και πιθανά οφέλη. πόσοι από εμάς πήγαμε ξημερώματα στα παλιατζίδηκα, ψάξαμε στο ίντερνετ, δώσαμε ένα κάρο λεφτά που δεν περισσεύουν, αφιερώσαμε χρόνο στην ψηφιοποίηση, για να μην καταλήξουν στις χωματερές; εκτιμάω πολύ μια προσπάθεια που δεν θα την κατέβαλα ποτέ -κι όμως απολαμβάνω τους καρπούς της, χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου. μακριά βέβαια από κουτσουρεμένα και μπουκωμένα κομμάτια, από διαγωνισμούς σπανιότητας κλπ.
εξίσου εκτιμάω την σκληρή δουλειά, τα έξοδα και τον κίνδυνο της σελίδας, γιατί δεν αρκεί να σωθούν οι δίσκοι, απώτερος σκοπός είναι η διαθεσιμότητά τους για να είναι ζωντανή η μουσική.
μακάρι να βρεθεί τρόπος και συννενόηση να ανταμειφθούν όλοι για τους κόπους τους, κατά προτίμηση από εμάς που τα βρίσκουμε όλα έτοιμα... δεν μιλάω μόνο για χρήμα, πολλοί απαξιώνουν την πρωτογενή έρευνα των συλλεκτών, ή απαιτούν downloading, παρτιτούρες, και στίχους χωρίς να σκέφτονται τη δουλειά που υπάρχει από πίσω...
φιλικά
νίκος
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Άβαταρ μέλους
Kokona

#32 Δημοσίευση από Kokona »

Οι διαξιφισμοί στη σελίδα αποτελούν ενα φαινόμενο το οποίο δεν συναντάμε για πρώτη φορά. Απλά καλό είναι να υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλο, αν χρειάζεται, πως όταν καποιος αποφασίζει να δημοσιεύσει ένα κείμενο που αντιπροσωπεύει τον ίδιο και τις απόψεις του καλό είναι να είναι δυο φορές προσεκτικός όσον αφορά τα επίπεδα κοσμιότητας που διατηρεί (και δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό)
Όσον αφορά το θέμα των συλλεκτών που ευθύνεται για πολλές συζητησεις μεταξύ των μελών αυτής της σελίδας θα ήθελα απλά να κανω διαχωρισμό κινήτρων
Η συλλογή της σελίδας έχει ως κίνητρο τη διάδοση-διάσωση της μουσικής με τη συμβολή όσων έχουν την καλή διάθεση (και τιποτα άλλο) να κανουν κατι τέτοιο. Τα τραγουδια τα μαζευουμε γιατι θέλουμε να τα ακουσουμε να τα παίξουμε να ξεσηκώσουμε τις πενιές των ανθρώπων που τα δημιουργησαν να θαυμασουμε τα τσαλιμια της φωνης του ερμηνευτή, να τα μοιραστούμε σε μια ταβέρνα με τους φιλους μας. Δεν τα θέλουμε για να λεμε οτι τα εχουμε για να τα στιβάζουμε για να τα μετράμε.... όπως ο Σκρουτζ τις λυριτσες του :wink:
Η συμβολή των συλλεκτών είναι ανεκτιμητη Στους δυσκολους καιρούς διέσωσαν πολύ υλικό το οποίο εμεις εχουμε την ευτυχία να διαθετουμε στο ευρυ κοινό αυτη τη στιγμη. Ο δικός τους κοπος και χρόνος όμως όπως πολλές φορές γραφτηκε καλό είναι να χρησιμεύσει όχι για να παρουν καποιο αντάλλαγμα αλλα για να μην σπαταλήσουν και οι επόμενοι άλλο τόσο κόπο και χρόνο ψαχνοντας τραγουδια στιβαγμένα σε συλλογές
Δε φοβούμαι τους βορειάδες και το αλμυρό νερο
μον’ φοβούμαι τους ανθρώπους στη στεριά να μην πνιγώ

ΘΑΝΑΣΗΣ

#33 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Στη βυζαντινολογία όλοι " Άριστα 10 " . Οι διξιφισμοί δηλαδή η ανταλλαγή απόψεων δεν είναι κακό , αλλοίμονο αν συμφωνούσαν όλοι σε όλα , έτσι γίνεται πρόοδος . Εδώ όμως κάποιος μας έβρισε και μας έθιξε . Έθιξε όλους όσους κόπιασαν να στήσουν τη σελίδα , κοπιάζουν να λειτουργεί η σελίδα , ανέβασαν ότι είχαν και σε προσωπική συλλογή όχι βέβαια σπουδαία αλλά συλλογή . Έρχονται τώρα κάποιοι και μας βάζουν όλους σε ένα τσουβάλι θύτες και θύματα ωραία . Προσωπικά με ελάχιστη έστω συμμετοχή στο αρχείο της σελίδας τους ευχαριστώ για την αγνωμοσύνη σε κάποιους που κάτι προσφέρανε για να έχουμε 8848 τραγούδια στο αρχείο .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
jpez

#34 Δημοσίευση από jpez »

Δώστε να ακούσουμε ρε παιδιά. Η μουσική θα μπαίνει από το ένα αυτί θα κάνει μια βόλτα από την καρδιά και θα βγει από το άλλο αυτί, τίποτα άλλο, το υποσχόμαστε. Φαντάζομαι να μην υπήρχαν αυτές οι πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών που ακούμε. Θα πιστεύαμε ότι το ρεμπέτικο είναι όπως το παρουσίασαν Νικολαιδης, Ζαγοραιος κτλ και θα είχαμε ξενερώσει από την αρχή και δεν θα είχαμε αυτό το κόλλημα που έχουμε με το ρεμπέτικο. Φρίκη!

Άβαταρ μέλους
colectorgram
More than 50 posts user

#35 Δημοσίευση από colectorgram »

Aθελα μου,απο μια γαμ......νη πληροφορια που εδωσα,αρχισε μια αντιπαραθεση που καθολου δεν με ευχαριστει!!! Αν εκανα το εγκλημα να πω οτι εχω τον δισκο ηταν μονο και μονο για να δειξω την πιστοτητα της πληροφοριας!!!Ελεος πια με το μισος προς τους συλλεκτες!! Ειναι σαν να μισεις τον μαγειρα που σε ταιζει, τον ραφτη που σε ντυνει κτλ.
Αργησα να απαντησω αλλα ετρεχα για το μεροκαματο !!! Εκτος αν νομιζετε οτι οι συλλεκτες επενδυουν σε δισκους αντι για μετοχες η ομολογα!!!!
Ασ τελειωσουμε λοιπον την αντιπαραθεση και αν και οταν βρεθουμε ας πιουμε ενα κρασακι να τα πουμε σαν ανθρωποι!!.Λαμια μενω και το σπιτι μου ειναι παντα ανοιχτο για ολους!!!
Φιλικα, ο σιχαμερος συλλεκτης!!!

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”