Ατόπημα

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

Ατόπημα

#1 Δημοσίευση από bill1961 »

Μεταφέρω από το τελευταίο τεύχος του Λαϊκού τραγουδιού:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Μέγας συνθέτης και ακορντεονίστας με τεράστια διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, ο θρυλικός Β.Β. με τον ατελείωτο κατάλογο επιτυχιών. Με τον Στέλιο Καζαντζίδη: "Το μωρό μου", "Έφυγε έφυγε"..... (στα σποτάκια της σελ. 9)

Για το βίο και πολιτεία του Β.Β. μπορεί κανείς να ανατρέξει:
1. Στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου: Τα χαϊρια μας εδώ, σελ 606...
2. Στη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Τάσου Σχορέλη, Τόμος Γ, σελ 49..
3. Ρεμπέτικη Ιστορία 1 του Κ. Χατζηδουλή, σελ 50, 53

Το ατόπημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, όταν πρώτη-πρώτη αναφέρεται η "μεγάλη" επιτυχία του συνθέτη "Το μωρό μου", που δεν είναι άλλο από το "Αργιλέ μου παινεμένε" του Βαγγέλη Παπάζογλου, περασμένο στο όνομα του Β.Β.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην "Καζαντζιδολατρεία" του τεύχους, απλά διέφυγε της προσοχής της σύνταξης...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bill1961 την 22 Σεπ 2006 08:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#2 Δημοσίευση από Billaras »

Εγω λέω να τους κάνουμε μυνηση! Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα!

Άβαταρ μέλους
bill1961

#3 Δημοσίευση από bill1961 »

Καναδά είπες πως βρίσκεσαι Billara?
Όταν γυρίσεις, πάρε παπόρι (εμπορικό κατά προτίμηση). Δύσκολο να χωρέσετε σε αεροπλάνο εσύ και η μ...α που κουβαλάς.

sakispap
More than 150 posts user.

Re: Ατόπημα

#4 Δημοσίευση από sakispap »

bill1961 έγραψε:Μεταφέρω από το τελευταίο τεύχος του Λαϊκού τραγουδιού:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Μέγας συνθέτης και ακορντεονίστας με τεράστια διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, ο θρυλικός Β.Β. με τον ατελείωτο κατάλογο επιτυχιών. Με τον Στέλιο Καζαντζίδη: "Το μωρό μου", "Έφυγε έφυγε"..... (στα σποτάκια της σελ. 9)

Για το βίο και πολιτεία του Β.Β. μπορεί κανείς να ανατρέξει:
1. Στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου: Τα χαϊρια μας εδώ, σελ 606...
2. Στη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Τάσου Σχορέλη, Τόμος Γ, σελ 49..
3. Ρεμπέτικη Ιστορία 1 του Κ. Χατζηδουλή, σελ 50, 53

Το ατόπημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, όταν πρώτη-πρώτη αναφέρεται η "μεγάλη" επιτυχία του συνθέτη "Το μωρό μου", που δεν είναι άλλο από το "Αργιλέ μου παινεμένε" το Βαγγέλη Παπάζογλου, περασμένο στο όνομα του Β.Β.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην "Καζαντζιδολατρεία" του τεύχους, απλά διέφυγε της προσοχής της σύνταξης...
Βασίλη, ασφαλώς είναι ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο "κύριος" αυτός είναι κατ' επανάληψη χαρακτηρισμένος από μεγάλους (επώνυμους) ρεμπέτες, αλλά και μουσικολόγους, ως ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΠΑΓΑΣ!!!

Σημ.: Θα φροντίσω να επικοινωνήσω σύντομα με τον Γιώργο Κοντογιάννη (τον εκδότη του "Λαϊκού Τραγουδιού") και θα το συζητήσω μαζί του...
Είναι πολύ σωστή και επιτυχής η παρατήρησή σου. Μπράβο!

Άβαταρ μέλους
bill1961

#5 Δημοσίευση από bill1961 »

Αυτά ακριβώς που λες είχα υπόψη, Σάκη όταν έγραφα παραπάνω.
Αυτό που με παραξένεψε περισσότερο είναι πως ο ίδιος ο Γ. Κονταγιάννης σε άρθρο του στο ΠΟΝΤΙΚΙ αν θυμάμαι καλά γράφει ορισμένα πράγματα για τραγούδια του Παπάζογλου ακόμη και του Τούντα που "οικειοποιήθηκε" ο Βασιλειάδης.

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#6 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Βασιλη εχεις απολυτο δικιο , αλλα πρεπει να πουλησει και το περιοδικο . Μη κοιτας τιλεγαμε εχθες σημερα συμφερει να πουμε αλλα .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”