Ατόπημα
- bill1961
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Ατόπημα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Μέγας συνθέτης και ακορντεονίστας με τεράστια διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, ο θρυλικός Β.Β. με τον ατελείωτο κατάλογο επιτυχιών. Με τον Στέλιο Καζαντζίδη: "Το μωρό μου", "Έφυγε έφυγε"..... (στα σποτάκια της σελ. 9)
Για το βίο και πολιτεία του Β.Β. μπορεί κανείς να ανατρέξει:
1. Στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου: Τα χαϊρια μας εδώ, σελ 606...
2. Στη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Τάσου Σχορέλη, Τόμος Γ, σελ 49..
3. Ρεμπέτικη Ιστορία 1 του Κ. Χατζηδουλή, σελ 50, 53
Το ατόπημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, όταν πρώτη-πρώτη αναφέρεται η "μεγάλη" επιτυχία του συνθέτη "Το μωρό μου", που δεν είναι άλλο από το "Αργιλέ μου παινεμένε" του Βαγγέλη Παπάζογλου, περασμένο στο όνομα του Β.Β.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην "Καζαντζιδολατρεία" του τεύχους, απλά διέφυγε της προσοχής της σύνταξης...
Re: Ατόπημα
Βασίλη, ασφαλώς είναι ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο "κύριος" αυτός είναι κατ' επανάληψη χαρακτηρισμένος από μεγάλους (επώνυμους) ρεμπέτες, αλλά και μουσικολόγους, ως ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΠΑΓΑΣ!!!bill1961 έγραψε:Μεταφέρω από το τελευταίο τεύχος του Λαϊκού τραγουδιού:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Μέγας συνθέτης και ακορντεονίστας με τεράστια διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, ο θρυλικός Β.Β. με τον ατελείωτο κατάλογο επιτυχιών. Με τον Στέλιο Καζαντζίδη: "Το μωρό μου", "Έφυγε έφυγε"..... (στα σποτάκια της σελ. 9)
Για το βίο και πολιτεία του Β.Β. μπορεί κανείς να ανατρέξει:
1. Στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου: Τα χαϊρια μας εδώ, σελ 606...
2. Στη Ρεμπέτικη Ανθολογία του Τάσου Σχορέλη, Τόμος Γ, σελ 49..
3. Ρεμπέτικη Ιστορία 1 του Κ. Χατζηδουλή, σελ 50, 53
Το ατόπημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, όταν πρώτη-πρώτη αναφέρεται η "μεγάλη" επιτυχία του συνθέτη "Το μωρό μου", που δεν είναι άλλο από το "Αργιλέ μου παινεμένε" το Βαγγέλη Παπάζογλου, περασμένο στο όνομα του Β.Β.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην "Καζαντζιδολατρεία" του τεύχους, απλά διέφυγε της προσοχής της σύνταξης...
Σημ.: Θα φροντίσω να επικοινωνήσω σύντομα με τον Γιώργο Κοντογιάννη (τον εκδότη του "Λαϊκού Τραγουδιού") και θα το συζητήσω μαζί του...
Είναι πολύ σωστή και επιτυχής η παρατήρησή σου. Μπράβο!