ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 78ΑΡΙΑ?

Μήνυμα
Συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#15 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Δε μου λετε φιλοι επικριτες ολων εδω μεσα ποσα τραγουδια ανεβασατε και ποσα κατεβασατε και σας πιασαμε κορϊδα στο ισοζυγιο
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

frank

#16 Δημοσίευση από frank »

Γιά σταθείτε, για σταθείτε, πήρατε φόρα ...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε

α) υπάρχει ένα ζήτημα διάθεσης της συλλογής του καθενός. Πολλοί από σας πιστεύουν πως πρέπει να μοιράζεται κλπ. Θα μπορούσα να το συζητήσω αν δεν μεσολαβούσε σε όλες αυτά τα παρεδώσε ο παράγων ΚΕΡΔΟΣ, το οποίο μπορεί να μην είναι κατ' ανάγκη χρηματικό αλλά απλώς ανταλλακτικό (πχ. "πάρε αυτό, δώσμου εκείνο") ή δεν ξέρω τι άλλο. Από την στιγμή όμως που υπάρχει αυτός ο παράγων, δεν βλέπω πως διασφαλίζεται η χρήση του υλικού του καθενός από την στιγμή που δημοσιοποιείται.

β) είναι αναφαίρετο δικάιωμα του καθενός να διαθέσει κατα πως γουστάρει το υλικό του. Τα περί "συρταριών", "μπαούλων", "ιδιοκτησιών" κλπ τα ακούω βερεσέ. Δεν κατάλαβα, ο Χ έβαλε τον χρόνο του και τα λεφτά του για να αποκτήσει το τραγούδι τάδε και ο Υ απλώς πατάει "Save target as..." και το αποκτά? Και αν ο Χ δεν θέλει να το δώσει, ο Υ του τη λέει κι αποπάνω? Στην υπόλοιπη ζωή του (π.χ. στο αμάξι ή τον/την σύντροφό του) ο Υ λειτουργεί υπό συνθήκες κοινοκτημοσύνης? Και αυτό το παραμύθι περί "πολιτιστικής κληρονομιάς " και "κέρδους του Ελληνικού λαού" δεν το καταλαβαίνω. Αφού το βλέπετε έτσι, γιατί δεν απαιτείτε τα αντίστοιχα στη ζωγραφική ή στην λογοτεχνία? Γιατί δεν "την λέγατε" αντίστοιχα στον Γιώργη Παπάζογλου που επί 30 χρόνια απαγόρευε την έκδοση των ενθυμημάτων την μάνας του επειδή "έτσι"?

γ) πέρα από τα παραπάνω, υπάρχει και ένα θεμελιώδες ζήτημα δεοντολογίας. Πήρες ΙΔΙΩΤΙΚΑ κάτι από μένα. Εντάξει. Θες να το δημοσιοποιήσεις, να το δώσεις παραπέρα κλπ. Πάλι εντάξει. Πάρε ένα τηλέφωνο, στείλε ένα μέιλ, κάτι τελωσπάντων, και ρώτα με: "Σκοπεύω να το κάνω, να το ράνω. Υπάρχει πρόβλημα?". Μην με γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Διότι μετά θα υπάρξει πρόβλημα, όπως τώρα.

Πάμε τώρα στις απαντήσεις επί του προσωπικού

Για την συμπαθέστατη Αγγελική: Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις δυο περιπτώσεις. Όταν τα ανέβασα στο rapidshare η αναφορά τους ήταν μόνο από ένα posting μιας συζήτησης στο ρεμπέτικο φόρουμ. Επιπλέον, το rapidshare δεν έχει search και τα κρατάει 10 μέρες μόνο, μετά delete. Άρα, σ' αυτά τα 2 κομμάτια θα είχαν πρόσβαση και μάλιστα χρονικώς περιορισμένη μόνον όσοι παρακολουθούσαν την συγκεκριμένη συζήτηση. Εδώ είναι για πάντα στην βάση και βρίσκεται ευκολότατα με search. Άρα δεν είναι το ίδιο. Πάντως, δεν υπάρχει καμμιά παρεξήγηση.

Για τον Μαρίνο (rebetika): Δεν σου έχω στείλει τίποτα, δεν σε ξέρω καν, φίλε μου. Όμως τα "3 παιδιά" που ανέβασες είναι ο δικός μου δίσκος (τον αναγνωρίζω από το scratch). Θυμήσου μόνος σου από που το πήρες και πες μου κι εμένα.

Για τον Θοδωρή: Τα είπαμε...

Για τον Γιώργη (Τσαουσάκη): Σαμπως τότε να μην είχα δίκιο εγώ αλλά εσύ. Νάσαι καλά ρε παληκάρι

Για τον Βάγγο: Έχεις πρόβλημα με το ύφος σου, να το προσέξεις. Και δεν "σουφρώνει" κανείς δημοσιοποιημένο υλικό...

Για τον ΘΑΝΑΣΗ: Καθόσον με αφορά, κανένα τραγούδι δεν ανέβασα και κανένα δεν κατέβασα από το sealabs. Εντάξει, ευχαριστημένος τώρα ή χρειάζεται κάτι ακόμα?

Αυτά, και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα

Φραγκίσκος Α. Κουτελιέρης

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#17 Δημοσίευση από bill1961 »

Κύριε frank,

είναι φανερό, από το παραπάνω κείμενό σου, ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης της έννοιας "δημοσιοποίηση". Προσωπικά, δεν έχω καμμία επιθυμία να σου κάνω το δάσκαλο (κυρίως επειδή δεν βλέπω ποιο ΚΕΡΔΟΣ θα έχω από αυτό), μπορώ όμως να σου προτείνω να ανοίξεις ένα καλό Λεξικό της Ελληνικής γλώσσας. Θα ξεδιαλύνεις πολλά πράγματα...

frank

#18 Δημοσίευση από frank »

Κύριε bill1961,

είναι φανερό, από το παραπάνω κείμενό σου, ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης της έννοιας "διάλογος". Προσωπικά, δεν έχω καμμία επιθυμία να σου κάνω το δάσκαλο (κυρίως επειδή δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να αλλάξει κάτι), μπορώ όμως να σου προτείνω να ανοίξεις έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς και χρήσης των όρων του δημοκρατικού διαλόγου. Ισως έτσι αποφύγεις τους εξυπνακισμούς την επόμενη φορά...

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#19 Δημοσίευση από Pikinos »

Geia sas paidia,

eimai kainourgios sto site alla arketa sxetikos me to rebetiko oxi mono ws akroaths alla kai ws erasitexnhs organopaixths.

Apo to thread pou eriksa mia matia, kakws kata th gnwmh mou kapoioi edw mesa epite8hkan ston Frank, ton opoio kai tuxainei na "gnwrizw" eks apostasews.

To mono pou 8a pw einai, oti otan ton rwthsa prin 2 xronia peripou mesw mail gia thn sullogh tou (40 spania kommatia), o an8rwpos antapokri8hke amesws kai kseskisthke na mou thn steilei taxudromika (me eksoda tou) sthn Germania (opou kai akomh menw/zw), xwris malista oute kan na me gnwrizei!

To' kane giati goustare kai nomizw oti estw enas kalos logos gia to ti prosferei stous filous tou rebetikou (dioti pisteuw oti exei dwsei ta tragoudia se ouk oligous, xwria ti plhrofories), einai kai h "plhrwmh" tou.

Elpizw na mhn 8igw kanena, oso gia to an auta pou grafw einai alh8eia h oxi, gnwrizoun autoi pou prepei!

Filika apo Germania,

YG Frank, ola OK me th douleia, paremeina telika sthn Mercedes ;-)

Thwdwris
More than 50 posts user

#20 Δημοσίευση από Thwdwris »

Καλησπερα σε ολοι την παρεα!!!

Ακριβος το ιδιο ειχε κανει ο φιλος μου ο Φρανκ και με μενα. Χωρις να τον γνοριζω, μπικε σε κοπο να μου στειλε ταχειδρομικα ενα cd με 40 σπανια τραγουδια απο δισκους που εχει βρει ο ιδιος και αυτο ειναι ολοφανερο οτι ο ανθρωπος δεν εχει προβλημα να μοιραστει τα τραγουδια του, αλλα απλος με πιο προσοπικο τροπο.

Πιστευω προσοπικα οτι αυτο το ποστ εχει φτασει σε γελειο σημειο, ο ενας να κατηγορει τον αλλων μεχρι ποσα τραγουδια εχει ανεβασει η κατεβασει ο καθενας, αφου ο Φρανκ, αποτι καταλαβαινω, ειθελε να μαθει μονο πος μερικα τραγουδια που εχει δωσει σε μερικα ατομα εχουνε φτασει ανεβαζμενα εδω πιστευοντας οτι τα εδεινε προσοπικα σε αυτα τα ατομα.

Το θεμα σε αυτο το ποστ ειναι το πως προσοπικα μοιραζει ο ενας με τον αλλον τα τραγουδια. Για να λεμε οτι δεν με πιραζει αν καπιοι τα κονομισουνε απο τα τραγουδια πιστευω ειναι λιγο αστειο. Ας τρεξουναι και ας πληροσουναι μερικοι για δισκους και μετα οταν αλλοι τα κονομανε απο αυτους επειδη τα βρηκαν ετοιμα και σερβιριζμενα, ας πουνε τοτε αν τους πηραζει η οχι.

Πιστευω οτι τα τραγουδια ειναι για ολους και πρεπει να μοιραστουν για να μην πανε χαμενα. Ας τα μοιραζει ο καθενας οπος πιστευει καλυτερα προσοπικα.

:D

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#21 Δημοσίευση από bill1961 »

Κύριε frank,

ένα είναι σίγουρο. Μαθήματα δημοκρατικού ήθους δεν μπορεί να παραδώσει κάποιος που περιφέρεται στο site "αθέατος" (όπως εσύ, σήμερα τουλάχιστον), μη συμμετέχοντας (κατά δήλωσή σου) σ' αυτό, αλλά κάνοντας τί άραγε? Ούτε κάποιος που προτρέπει: "Θυμήσου μόνος σου από που το πήρες και πες μου κι εμένα".

Να με συγχωρείς πολύ, αλλά, δε θυμάμαι να τη λέγαμε δημοκρατική αυτή τη συμπεριφορά...

Καλά κάνεις λοιπόν και "δεν επιθυμείς να μου κάνεις το δάσκαλο", γιατί θα με έφερνες στη δύσκολη θέση να σε προσβάλλω (με καλό ή κακό τρόπο), κάτι που δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής, όχι από ευγένεια αλλά γιατί δε γουστάρω να συζητώ (δημοκρατικά) για τακτικές ή απόψεις που τις θεωρώ ..."ανάξιες λόγου".

Αυτά και χαίρετε...

Υ.Γ. Thwdwdi δεν πρόκειται μόνο για τραγούδια που προσωπικά έδωσε κάποιος σε κάποιον, αλλά για τραγούδια που "δημοσιοποιήθηκαν" από τον ίδιο (είτε του αρέσει είτε όχι, έτσι έγινε) στο rapidshare. Το να αναζητάς ευθύνες γιατί στη συνέχεια βρέθηκαν εδώ ή οπουδήποτε αλλού, δεν είναι και το λογικότερο που μπορείς να κάνεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bill1961 την 31 Μάιος 2006 02:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”