ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 78ΑΡΙΑ?
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 78ΑΡΙΑ?
Για σταθείτε ρε παληκάρια (και δεν αναφέρομαι μόνο στα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα, παρά σε όλους που κινύνται με την ίδια λογική).
Με ρωτήσατε για να δημοσιοποιήσετε το υλικό που σας έδωσα? Εγώ τα έδωσε σε εσάς να το ακούσετε, δεν σας είπα να το δημοσιοποιήσετε. Αν θέλω να τα βγάλω στο κοινό, ξέρω να τα ανεβάζω και μόνος μου εδώ ή όπου αλλού θέλω. Πως το αποφασίζετε και το κάνετε αυτό? Για να το παίξετε συλλέκτες και μάγκες και να εισπράξετε σήμερα τα μπράβο και αύριο τα φράγκα (αν αποφασίσετε αντί για το sealabs να το δώσετε στην FM Records ή στον Μάτσα να το κάνει CD). Και καλά, να πω ότι εσείς είστε καλά παιδιά και δεν κυνηγάτε τα φράγκα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνετε CD. Αν ο οποισδήποτε τα κατεβάσει και αύριο κυκλοφοράνε στην αγορά, τι θα μου πείτε?
Έτσι όπως κατάντησε το πράγμα, είμαι ο μαλάκας της παρέας. Σωστά?
Περιμένω μιαν απάντηση
Φραγκίσκος Α. Κουτελιέρης
Στο ποστ σου αναφερες για ενα συγγεκριμενο τραγουδι που μου ειχες δωσει πριν καιρο και να ξερεις οτι μεχρι στιγμη οτι ανταλαξαμε μεταξυ μας δεν εχω δωσει σε κανεναν. Σεβαστικα παρα πολυ που οταν βρισκομουνα στην Αυστραλια, μπικες στο κοπο να μου στειλεις τραγουδια απο εκει και το σεβομαι. Τωρα πως αλλα ατομα εχουνε αναβασει αυτα τα συγγεκριμενα τραγουδια και απο που, δεν γνωριζω.
Εγω παντος χαιρομαι που μετα τοσο καιρο ακουω απο σενα.
Νασε παντα καλα Φρανκ
π.σ το εμαιλ σου δεν το εχω επειδη τωρα μενω στην Γερμανια, αν εχεις το δικο μου ακομα στειλε μου εμαιλ.

Είσαι καλά? Τι κάνεις στη Γερμανία, στην Αθήνα σ' είχα αφήσει...
Για το συγκεκριμένο τραγούδι σε πιστεύω επειδή (α) σου έχω δώσει και πολλά άλλα που δεν είναι στην βάση, και (β) το συγκεκριμένο τόχω δώσει και σε άλλους. Άρα, ο χρήστης με nickname rebetika είναι κάποιος άλλος στον οποίο γύρευε από που έφτασε στα χέρια του το τραγούδι
Anyway, το ε-μαιλ μου είναι fcoutelieris@uowm.gr. Στείλε μήνυμα να τα πούμε
Χαιρετώ
frank
- ΑΓΓΕΛΙΚΗ
- More than 150 posts user.
Παρόλο που με τιμά η παραπάνω άποψη του Γιώργη, θεωρώ ότι η μουσική πρέπει να ακούγεται και όχι να κλειδώνεται. Φυσικά και δεν πρόκειται να βγει ποτέ ο εβδομηνταοχτάρης από το σπίτι μου, αλλά η ηχογράφηση πρέπει να κυκλοφορεί.
Πάρτε λοιπόν "τα ορφανά":
http://rapidshare.de/files/7298881/ta_orfana.mp3.html
Πάρτε και τον "Άγνωστο αλήτη":
http://rapidshare.de/files/7298866/kapo ... s.mp3.html
Αυτός είναι και ο λόγος που τα ανέβασα εγώ σ' αυτή τη σελίδα, μια που είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί από εσένα. Σε άλλες περιπτώσεις που μου στέλνουν άτομα κομμάτια στο μέηλ μου, δεν τα ανεβάζω αν δε ρωτήσω πρώτα. Και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπώ σε τίποτα άλλο από το να βοηθήσω στη διάδοση αυτών των τραγουδιών.
Ελπίζω να λύθηκε η μεταξύ μας παρεξήγηση

Να είσαι καλά Φραγκίσκε
Πράγματι το "ΝΥΦΗ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" μου το είχες δώσει εσύ Φραγκίσκε, όπως ακόμα και αρκετά άλλα, σε audio format, όχι όμως και το "ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΡΕ". Αυτό μου το είχε δώσει ο επίσης φίλος a.a.d, σε μορφή mp3, χωρίς στοιχεία, μαζί με περισσότερα από 6.000 άλλα διάφορα κομμάτια!
Στο μεταξύ, από τότε που εσύ μου έδωσες τα δικά σου (και εγώ τα δικά μου σε σένα) κυκλοφόρησαν τα περισσότερα απ' αυτά τα τραγούδια σε διάφορα CD στην αγορά. Ασε που αρκετά από τα δικά σου τα είχα κι εγώ, χωρίς αυτό να το γνωρίζεις, όταν μου έγραψες τα CD σου.
Γνωρίζεις ότι είμαι -όπως και συ- συλλέκτης παιδιόθεν. Και σίγουρα παλιότερος (και ίσως και μεγαλύτερος) από σένα.
Προσωπικά, επέτρεψέ μου καλέ μου φίλε να σου πω ότι -καλώς ή κακώς- δεν είμαι της ίδιας λογικής με σένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι την άποψή σου και να σου ρίχνω μομφή! Όχι, κατηγορηματικά όχι, μακρυά από μένα τέτοια πρόθεση!
Απλά, Τη συλλογή μου, εδώ και πολλά χρόνια, τη μοιράζομαι με φίλους και πραγματικά χαίρομαι με τη χαρά που παίρνουν, άσχετα αν μου στοίχισε μια ολόκληρη περιουσία. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν δίνω τραγούδια μου σε άλλους, από τα δικά μου 78άρια (που τα περισσότερα τα κουβάλισα από την Αυστραλία!) δεν τους ζητάω να μην τα δώσουνε αλλού!!
Για τον ίδιο λόγο, ασφαλώς, δεν ζήτησα ούτε κι από σένα να μοιραστείς με φίλους σου τα τραγούδια που εγώ σου έδωσα... Και, βέβαια, ούτε καν θυμάμαι να μου ζήτησες κι εσύ κάτι ανάλογο!! Αλλιώς, θα το θυμόμουνα.
Sorry, λοιπόν φίλε Φραγκίσκε αν προσωπικά "παρασπόνδησα", άθελά μου.
Και κάτι τελευταίο, γενικά απευθυνόμενος στους συλλέκτες:
Αν εμείς οι συλλέκτες νομίζουμε ότι -για τους χ, ψ, ζ, λόγους- τα τραγούδια των δίσκων μας πρέπει να μείνουν κλειδομπαρωμένα στα ντουλάπια, στα μπαούλα, στις αποθήκες και στις δισκοθήκες μας, και δεν αποτελούν μέρος της "δημόσιας" μουσικολογικής κληρονομιάς και δεν πρέπει να "βγουν παρά έξω", φοβούμενοι τα καρτάλια των επιτηδίων που μπορεί να αποθησαυρίσουν από αυτά, ΤΟΤΕ κάνουμε χειρότερο "έγκλημα" από αυτούς και κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα!!! Το ξέρω ότι είναι ρίσκο, ΟΜΩΣ αξίζει....
Εγώ δηλώνω δημόσια ότι, τη συλλογή μου ΟΛΗ, πριν κλείσω τα μάτια μου , θα τη "μοιραστώ" ΑΦΟΒΑ με ΟΛΟΥΣ ..... Και ας πάει να λέει όλος ο ντουνιάς ότι τρελλάθηκα, ή είμαι "κάπως".
Επ' αυτού τελεία και παύλα. Και όποιος φοβάται μήπως μοιραστώ με άλλους τα τραγουδάκια του, να μη μου ξαναδώσει ούτε ένα....
Χίλιες φορές καλύτερα έτσι, παρά ..."γκιουβέτσι" και "κοκορέτσι"........
Φιλάκια και την αγάπη μου
- hondrosk
Απλά συνέπεσε τότε με το δικό σας "ανέβασμα" στο άλλο φόρουμ.
Εχω τον 78αρη δίσκο. Τον βρήκα στο μοναστηράκι σε απανατύπωση
από την Αμερικάνικη RCA-Victor.
Είχα πάει στο σπίτι του Σάκη Π. (θα το θυμάται...) για να το ηχογραφήσουμε σε mp3.
Για τα άλλα τραγουδια δεν ξέρω.
φιλικά
Κωστας
-
Οσο για το Σακη με αυτα που διαβασα απο το frank ,το μονο που μπορουσα να κανω ηταν να χτυπαω το κεφαλι μου