Ο ήχος της πόλης
- member21
- More than 100 posts user
- Δημοσιεύσεις: 112
- Εγγραφή: 20 Μαρ 2005 11:43 am
- Τοποθεσία: Μαρούσι
Ο ήχος της πόλης
Τελικά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσα κοινά έχουμε με την λαική παράδοση της Τουρκίας. Καταπληκτική ταινία.
Μακάρι να γυριζόταν και μια για την Ελληνική μουσική τις επιρροές της κλπ.
Δείτε την, αξίζει πολλά.
- Giannis_Naxos
- More than 50 posts user
- Δημοσιεύσεις: 79
- Εγγραφή: 03 Νοέμ 2005 02:19 pm
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Από εκεί και πέρα υιοθέτησαν την βυζαντινή και ελληνική μουσική και απλώς την εξέλιξαν σε τέτοιο επίπεδο που εμείς ακούμε τα μακάμια που παίζουνε και μένουμε μα....ες!!!
Αυτά τα λίγα θέλω να πω προς το παρόν,γιατί αν συνεχίσω να γράφω θα γράφω μέχρι αύριο. Και πίστεψε με είναι λίγο τραβηγμένα αυτά που λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και πριν σκεφτείς να μου αντικρούσεις αυτά που είπα, απλώς σκέψου αν αυτά που είπα για την ιστορία τους στέκουν λογικα.
Περιμένω για περαιτέρω απόψεις γιατι είναι ένα ωραίο θέμα που μας αφορά όλους!
- dimitrios
- More than 150 posts user.
- Δημοσιεύσεις: 179
- Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 08:24 pm
- Τοποθεσία: Ραφηνα
Μερικων αιωνων ??? (εαν 1000 χρονια ειναι μερικοι αιωνες) - βεβαια εαν κανεις ακολουθησει τον αυθαιρετο συλλογισμο σου τοτε εαν προγονοι τους ηταν οι Περσες, τοτε εχουν ιστορια και παραΔΟΣΗ 3000 χρονων και βαλε. - οχι οτι το ποσο μεγαλη ιστορια εχει ενας λαος εχει καμια σχεση με τη μουσικη δημιουργια. Οι Τουρκοι εμφανιστηκαν στις αρχες του 1000 μΧ. πιο ουσιαστικα και ηταν μια αναμιξη νομαδων απο τη κεντρικη ασια, Χιτιτων και Σελτζουκων. Φυλα αναμικτα απο τις στεππες.Εσύ πιστεύεις ότι οι Τούρκοι έχουν πράγματι όλη αυτήν την μουσική κληρονομιά από τους προγόνους τους? Αν πάρεις υπόψη σου ότι είναι λαός μόλις λίγων αιώνων και ότι οι πρόγονοι τους είναι οι Πέρσες και ούτε και εγώ ξέρω ποιος άλλος αιμοδιψής λαός, το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι δεν είχαν καμμιά σχέση με την μουσική μέχρι που κατακτήσανε την Πόλη.
Το αιμοδιψεις (αυτο ειναι συζητησιμο - αλλα πιος λαος εαν κανουμε αναγωγη στην ιστορια του δεν ειναι αιμοδιψης - μπερδεψες τους τουρκους με το ανθρωπινο γενος, φιλε)
Αλλα τελος παντων ολες οι αποψεις σε αυτο το ματαιο κοσμο αποδεκτες ειναι - και ποος ειμαι εγω ή ο ευκαιρος να κρινουμε αυτα που λες.......
Το πως δημιουργειται μουσικη παραδοση αλλα και επιμειξη μεταξυ των μουσικων παραδοσεων ειναι ενα πολυ πιο συνθετο θεμα φιλε Γιαννη.
Και οσο η ελληνικη παραδοση ειναι ζωντανη παροτι φορας τζιν τωρα που γραφεις, τοσο ζωντανη ειναι και η βυζαντινη επιροη στην οθωμανικη μουσικη - οσο και η οθωμανικη μουσικη σε ολες τις χωρες της ανατολικης μεσογειου. Οι παραδοσεις των λαων δεν ειναι κατι το στεγανο ειναι ζωντανοι οργανισμοι και εχουν αμφιδρομες σχεσεις.
Και στο κατω κατω παροτι τωρα γραφω λιγο στο ποδι γιατι βιαζομαι - "απο τη Πολη ερχομαι και στη κορφη κανελα" -ασε που τι σημασια εχουν ολα αυτα αφου σε καμια 100 χρονια ολοι νεκροι θα μαστε."
Ασχετο τωρα: Ο μπακλαβας σου αρεσει?
- Giannis_Naxos
- More than 50 posts user
- Δημοσιεύσεις: 79
- Εγγραφή: 03 Νοέμ 2005 02:19 pm
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Τώρα όσο για την μουσική επιροή των οθωμανών στην στις χώρες της μεσογείου θα διαφωνήσω έντονα. Αυτά που παίζουν οι Τούρκοι είναι καθαρά Βυζαντινά μοτίβα και γενικώτερα το είδος μουσικής που παίζουνε ήταν κάποτε δικό μας, και πρέπει να ευχαριστήσουμε μερικούς ανθρώπους που προσπαθούν να το αναστήσουν στην Ελλάδα. Τι εννοώ? Ότι υπάρχουν δάσκαλοι στην Ελλάδα σήμερα που διδάσκουν βυζαντινή μουσικη και προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να μας διδάξουν την ιστορία μας αλλά για κάποιους προφανείς λόγους αυτό δεν είναι εφικτό...
Και επανέρχομαι λοιπόν στο επίμαχο θέμα: ΌΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΛΔ ΧΟΥΖΑΜ, ΝΙΚΡΙΖ, ΣΕΓΚΙΑΧ, ΡΑΜΑΛ, ΧΟΥΣΕΙΝΙ, ΜΟΥΧΑΓΙΕΡ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ!!!! Αν διαφωνείς και σε αυτό και το πιστεύεις πραγματικά σου προτείνω να πας να μάθεις ένα παραδοσιακό όργανο.
ΑΣΧΕΤΟ: Καλός είναι ο μπακλαβάς.
Η ουσία είναι μία, πρώτον όπως είπε ο dimitrios δεν υπάρχει αθανασία και δεύτερον πως όποιος και να πρωτο δημιούργησε την μουσική αυτή, το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο
Ας το απολαύσουμε!!!