Ρεμπέτικο VS Κλασσική (ερώτηση)

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#29 Δημοσίευση από Alcibiadis »

Νομίζω πως το πρόβλημα προκύπτει απ' την εννοιολογική σημασία που δίνει ο καθένας μας στη λέξη. Για μένα η λέξη "περιθώριο" δεν συνταυτίστηκε ποτέ με τους ρεμπέτες και τον τρόπο ζωής των.
Άνθρωποι λαικοί ήταν (με κοινωνική αποδοχή) και αγωνιστές του μεροκάματου.
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

Άβαταρ μέλους
nikolas Apf
More than 50 posts user

#30 Δημοσίευση από nikolas Apf »

xarilaos έγραψε:Χρόνια Πολλά στην παρέα γιατί έλειψα καιρό...

Να σχολιάσω την απάντηση ενός φίλου που λέει οτι ο Χατζηδάκης δεν εχει σχέση με το ρεμπέτικο, οτι πολλα οφείλουμε στον συγχωρεμένο, γιατί αυτός ηταν που όταν στην μεταπολίτευση ανέλαβε διευθυντής του τρίτου προγράμματος, προώθησε την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιου.
Και για να συνεχίσω, Ελληνες είμαστε και η ρεμπέτικη παράδοσή μας είναι Κλασσική, και πιστεύω και εύχομαι να είναι για πάντα... Δεν αλλαξε και τίποτα σπουδαίο για να παγκοσμιοποιηθούμε... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Χαρίλαος
Ανάθεμα αν εχουμε τον Χατζιδάκη για αναβιωτή και τέτοια περίεργα.Αστε την αναβίωση,κακιά λεξούλα.Υπήρχαν πολλοί εκείνη την εποχή που δεν νομίζω να είχαν ανγκη την στηριξη του Χατζιδάκη.Για τους δικούς του λόγους το έκανε.Την κίνση Τσιτσάνη με την δεύτερη καριέρα του Μάρκου, ναι φυσικά.Αυτό ξαναέβαλε τον ηχο του μπουζουκιού σε πολλα σπίτια.
Άλλος κόσμος ο Χατζιδάκης με τον λαϊκό μας πολιτισμό.Άλλος!
...Φεύγω δυστυχής και πλάνος...

agelos CRY

#31 Δημοσίευση από agelos CRY »

πεσ του λια παραδοσιακο ρεμπετικο κε κλασικι μουσικι σινιπαρχουν αφτι που εγραψαν κλασικι μουσικι ακουγαν παραδοσιακι ο τσαικοφσκι εγραψε το ζεμπεκικο ι λιμνι τον κικνον τεργιαζι με το ντιμενι σαν αρχοντισα κε το σε θελο νασε εχιπνι

Δημήτρης Ν.
More than 50 posts user

#32 Δημοσίευση από Δημήτρης Ν. »

xarilaos έγραψε:Να σχολιάσω την απάντηση ενός φίλου που λέει οτι ο Χατζηδάκης δεν εχει σχέση με το ρεμπέτικο, οτι πολλα οφείλουμε στον συγχωρεμένο, γιατί αυτός ηταν που όταν στην μεταπολίτευση ανέλαβε διευθυντής του τρίτου προγράμματος, προώθησε την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιου.
Γι αυτό είπα πριν ότι η ..."μόνη ΜΟΥΣΙΚΗ σχέση που είχε" εννοώντας ως μουσικός και συνθέτης. Όχι σαν υπάλληλος κάπου. Και σπίτι του μπορεί να άκουγε Μάρκο τι να λέει αυτό;
Τι έγραψε που να είχε τριημιτόνιο δηλαδή; Σε ποιο σημείο του έργου του, φαίνεται ότι ήταν επηρεασμένος από το ρεμπέτικο; Μεγάλος και τρανός αλλά από ελληνική μουσική...!!!

υ.γ. Τον Δελιά δεν τον λες και νοικοκυρόπαιδο!!! Και αν δεν ήταν περιθώριο εκείνη την εποχή ένας πρεζάκιας, τότε ποιος ήταν; Εδώ είναι σήμερα....
Είμαι της ίδιας άποψης με τον Αλκιβιάδη, οι ρεμπέτες δεν ήταν περιθώριο.[/b]

Άβαταρ μέλους
colectorgram
More than 50 posts user

#33 Δημοσίευση από colectorgram »

Δεν ξερω αν ηταν λαικος ο Χατζηδακις αλλα λαικιστης δεν ηταν ποτε!!!Αυτια δεν χαιδευε ουτε μασαγε!! Οτι γουσταρε και πιστευε το ελεγε ,το υπερασπιζε και το προωθουσε!!

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#34 Δημοσίευση από Pikinos »

Δημήτρης Ν. έγραψε:υ.γ. Τον Δελιά δεν τον λες και νοικοκυρόπαιδο!!! Και αν δεν ήταν περιθώριο εκείνη την εποχή ένας πρεζάκιας, τότε ποιος ήταν; Εδώ είναι σήμερα....
Είμαι της ίδιας άποψης με τον Αλκιβιάδη, οι ρεμπέτες δεν ήταν περιθώριο.
Στερεότυπες αντιλήψεις...

Μη μπερδεύεις τα πάθη, τα λάθη και τις προσωπικές (και συνάμμα αυτοκτονικές και -κυρίως- ψυχοφθόρες και επώδυνες) επιλογές ενός ανθρώπου με το λεγόμενο "περιθώριο".

Βεβαίως και υπάρχουν νοικοκυρόπαιδα που πίνουν πρέζα. Εσύ που είσαι και της πιάτσας θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό (με το συμπάθειο κιόλας, εσύ είσαι αλήθεια ο "ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Δημήτρης Ν., κιθαριστής από Μεσολόγγι ή πρόκειται για συνωνυμία; ).

Κι εγώ συμφωνώ με τον Άλκη στο σημείο που λέει "εξαρτάται τί ονομάζεις περιθώριο".
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Δημήτρης Ν.
More than 50 posts user

#35 Δημοσίευση από Δημήτρης Ν. »

Pikinos έγραψε:Στερεότυπες αντιλήψεις...
Μπορεί να είναι στερεότυπες αλλά με ποια λογική;
Pikinos έγραψε:..."εξαρτάται τί ονομάζεις περιθώριο".
Εσύ τι ονομάζεις περιθώριο;
Pikinos έγραψε:Μη μπερδεύεις τα πάθη, τα λάθη και τις προσωπικές (και συνάμμα αυτοκτονικές και -κυρίως- ψυχοφθόρες και επώδυνες) επιλογές ενός ανθρώπου με το λεγόμενο "περιθώριο".
Μα αυτά είναι που μάς κατατάσσουν στο περιθώριο, οι επιλογές μας.
Pikinos έγραψε:Βεβαίως και υπάρχουν νοικοκυρόπαιδα που πίνουν πρέζα.
Εγώ πάντως δεν έχω γνωρίσει ακόμα τέτοια περίπτωση.

Διάβασα πολλές φορές το μήνυμά σου αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω το πνεύμα σου στο παρακάτω σχόλιο. Είναι απορία ή κρύβει ειρωνία; Θα ήθελες να το διευκρινήσεις;
Pikinos έγραψε:Εσύ που είσαι και της πιάτσας θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό (με το συμπάθειο κιόλας, εσύ είσαι αλήθεια ο "ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Δημήτρης Ν., κιθαριστής από Μεσολόγγι ή πρόκειται για συνωνυμία; ).
Είμαι ο Δημήτρης από Μεσολόγγι (το λέω και στο προφίλ μου) και μόλις τελείωσα. :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”