Ρεμπέτικο VS Κλασσική (ερώτηση)
- Alcibiadis
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Άνθρωποι λαικοί ήταν (με κοινωνική αποδοχή) και αγωνιστές του μεροκάματου.
http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com
- nikolas Apf
- More than 50 posts user
Ανάθεμα αν εχουμε τον Χατζιδάκη για αναβιωτή και τέτοια περίεργα.Αστε την αναβίωση,κακιά λεξούλα.Υπήρχαν πολλοί εκείνη την εποχή που δεν νομίζω να είχαν ανγκη την στηριξη του Χατζιδάκη.Για τους δικούς του λόγους το έκανε.Την κίνση Τσιτσάνη με την δεύτερη καριέρα του Μάρκου, ναι φυσικά.Αυτό ξαναέβαλε τον ηχο του μπουζουκιού σε πολλα σπίτια.xarilaos έγραψε:Χρόνια Πολλά στην παρέα γιατί έλειψα καιρό...
Να σχολιάσω την απάντηση ενός φίλου που λέει οτι ο Χατζηδάκης δεν εχει σχέση με το ρεμπέτικο, οτι πολλα οφείλουμε στον συγχωρεμένο, γιατί αυτός ηταν που όταν στην μεταπολίτευση ανέλαβε διευθυντής του τρίτου προγράμματος, προώθησε την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιου.
Και για να συνεχίσω, Ελληνες είμαστε και η ρεμπέτικη παράδοσή μας είναι Κλασσική, και πιστεύω και εύχομαι να είναι για πάντα... Δεν αλλαξε και τίποτα σπουδαίο για να παγκοσμιοποιηθούμε... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...
Χαρίλαος
Άλλος κόσμος ο Χατζιδάκης με τον λαϊκό μας πολιτισμό.Άλλος!
-
-
Γι αυτό είπα πριν ότι η ..."μόνη ΜΟΥΣΙΚΗ σχέση που είχε" εννοώντας ως μουσικός και συνθέτης. Όχι σαν υπάλληλος κάπου. Και σπίτι του μπορεί να άκουγε Μάρκο τι να λέει αυτό;xarilaos έγραψε:Να σχολιάσω την απάντηση ενός φίλου που λέει οτι ο Χατζηδάκης δεν εχει σχέση με το ρεμπέτικο, οτι πολλα οφείλουμε στον συγχωρεμένο, γιατί αυτός ηταν που όταν στην μεταπολίτευση ανέλαβε διευθυντής του τρίτου προγράμματος, προώθησε την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιου.
Τι έγραψε που να είχε τριημιτόνιο δηλαδή; Σε ποιο σημείο του έργου του, φαίνεται ότι ήταν επηρεασμένος από το ρεμπέτικο; Μεγάλος και τρανός αλλά από ελληνική μουσική...!!!
υ.γ. Τον Δελιά δεν τον λες και νοικοκυρόπαιδο!!! Και αν δεν ήταν περιθώριο εκείνη την εποχή ένας πρεζάκιας, τότε ποιος ήταν; Εδώ είναι σήμερα....
Είμαι της ίδιας άποψης με τον Αλκιβιάδη, οι ρεμπέτες δεν ήταν περιθώριο.[/b]
- colectorgram
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Στερεότυπες αντιλήψεις...Δημήτρης Ν. έγραψε:υ.γ. Τον Δελιά δεν τον λες και νοικοκυρόπαιδο!!! Και αν δεν ήταν περιθώριο εκείνη την εποχή ένας πρεζάκιας, τότε ποιος ήταν; Εδώ είναι σήμερα....
Είμαι της ίδιας άποψης με τον Αλκιβιάδη, οι ρεμπέτες δεν ήταν περιθώριο.
Μη μπερδεύεις τα πάθη, τα λάθη και τις προσωπικές (και συνάμμα αυτοκτονικές και -κυρίως- ψυχοφθόρες και επώδυνες) επιλογές ενός ανθρώπου με το λεγόμενο "περιθώριο".
Βεβαίως και υπάρχουν νοικοκυρόπαιδα που πίνουν πρέζα. Εσύ που είσαι και της πιάτσας θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό (με το συμπάθειο κιόλας, εσύ είσαι αλήθεια ο "ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Δημήτρης Ν., κιθαριστής από Μεσολόγγι ή πρόκειται για συνωνυμία; ).
Κι εγώ συμφωνώ με τον Άλκη στο σημείο που λέει "εξαρτάται τί ονομάζεις περιθώριο".
-
Μπορεί να είναι στερεότυπες αλλά με ποια λογική;Pikinos έγραψε:Στερεότυπες αντιλήψεις...
Εσύ τι ονομάζεις περιθώριο;Pikinos έγραψε:..."εξαρτάται τί ονομάζεις περιθώριο".
Μα αυτά είναι που μάς κατατάσσουν στο περιθώριο, οι επιλογές μας.Pikinos έγραψε:Μη μπερδεύεις τα πάθη, τα λάθη και τις προσωπικές (και συνάμμα αυτοκτονικές και -κυρίως- ψυχοφθόρες και επώδυνες) επιλογές ενός ανθρώπου με το λεγόμενο "περιθώριο".
Εγώ πάντως δεν έχω γνωρίσει ακόμα τέτοια περίπτωση.Pikinos έγραψε:Βεβαίως και υπάρχουν νοικοκυρόπαιδα που πίνουν πρέζα.
Διάβασα πολλές φορές το μήνυμά σου αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω το πνεύμα σου στο παρακάτω σχόλιο. Είναι απορία ή κρύβει ειρωνία; Θα ήθελες να το διευκρινήσεις;
Είμαι ο Δημήτρης από Μεσολόγγι (το λέω και στο προφίλ μου) και μόλις τελείωσα.Pikinos έγραψε:Εσύ που είσαι και της πιάτσας θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό (με το συμπάθειο κιόλας, εσύ είσαι αλήθεια ο "ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" Δημήτρης Ν., κιθαριστής από Μεσολόγγι ή πρόκειται για συνωνυμία; ).