Μου θυμίσαμε ... τηλεπαράθυρο ...

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
pelagia
More than 150 posts user.

#15 Δημοσίευση από pelagia »

colectorgram έγραψε:Kαλα,ξερετε να διαβαζατε;;;;;;
Ειπα εγω ποτε πως τον εχω μονο εγω;;;;;;
Μια πληροφορια(τιτλους και κωδικο δισκου) για τα τραγουδια εδωσα,αναθεμα την ωρα!!!!!!!!!

ευχαριστουμε πολυ συμφορουμιτη μας για την ενημερωση ...

εαν γνωριζεις καποιον που εχει τον 78ρη δισκο και θελει να τον μοιραστει
με ολους εμας , καθως και με οσους εδωσαν στη σελιδα 8.848 τραγουδια ,
εαν εχεις την ευγενη καλοσυνη , πες του να τον ανεβασει για ολους μας ,
μια και εγινε τοσο μεγαλο θεμα εδω μεσα ...

εξ αλλου , υπαρχει και το ομωνυμο τραγουδι , "η μουσικη γυριζει" ...

να `σαι παντα καλα ... :)
δεν το αντέχω βρε ψυχή να είσαι πάντα νέα
ας γέρναγες με το κορμί κιμπάρικα κι ωραία
δεν το αντέχω να γερνώ και να πεθαίνεις νέα

Άβαταρ μέλους
irodion
Επικοινωνία:

apantisi pros olous ... gia na teleionei

#16 Δημοσίευση από irodion »

Παίδες είστε λάθος ... 300%...τουλάχιστον
Ο τύπος είναι άσχετος παντελώς με τους υπολογιστές και ακόμα και τα videakia που ανεβάζει κατά καιρούς με παρακαλάει 2 εβδομάδες τώρα τα κόψω και να του τα δώσω να τα ανεβάσει ... θέλετε να κάνει και εγγραφή και ανέβασμα στην ιστοσελίδα .... τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμα μέχρι να μάθει ο ανεπίδεκτος ...
Δεν έχει αρνηθεί σε κανένα μουσική και ότι έχω ζητήσει εγώ και άλλοι φίλοι το έχει γράψει ... σε κασέτα!!!! και φυσικά παρουσία μας γιατί μιας που από τις συλλογές του δεν έχει έσοδα το να κάθεται να γραφεί για τον καθένα και μονός του είναι κουραστικό και ανώφελο...
Τώρα στο θέμα έχω το δίσκο... λογικό είναι γιατί έχει 10000 γραμμοφωνικά και πληρώνει 2ο διαμέρισμα για να τα έχει κάπου μαζί καμία 70-80 γραμμόφωνα και αλλά που σε ταξιδεύουν 100 χρόνια πίσω …
Οι εκτελέσεις και η καθαρότητα στα κομμάτια του είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όποιος θέλει να κάνει το συλλέκτη με ξένα κόλλυβα και ψηφιακά δεδομένα 100ετιας ας μην τον κριτικάρει και τον πιέζει γιατί το μόνο που αξίζει είναι σεβασμός ... θεωρώ πολύ μαλάκια να προσπαθείς να πιέσεις κάποιος που έχει αφιερώσει όλη του την ζωή σε κάτι να σου το δώσει και σέβομαι και ευχαριστώ τον τύπο ακόμα και για αυτά τα λίγα που κατάφερε με πολλά παρακάλια να σηκώσει στο διαδίκτυο ...μην ψηνόσαστε και μην γίνεστε βλαχάκια... έτσι και αλλιώς τα γραμμοφωνικά και όλα αυτά που ακούμε εδώ μέσα μόνο άμα γινόταν να επεξεργαστούν από κανένα ειδικό θα ήταν όσο το δυνατόν ποιο κοντά στην αλήθεια(υπάρχουν και εταιρίες που το κάνουν και έχουν και πληρωμένα ακριβά μηχανήματα για αυτή την δουλεία ...όχι άντε πήραμε έναν υπολογιστή και μια ψιλοκαλή κάρτα ήχου και αρχίζουμε να ανεβάζουμε γραμμοφωνικα και το παίζουμε δότες κιόλας...όπως επίσης και από την άλλη μεριά συλλέκτες mp3!)
Μάθετε να ζητάτε συγγνώμη και να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που σας δώνουνε ακόμα και αν είναι πληροφορία και αφήστε τα γυναικίστικα εδώ μέσα μάγκες μου…
Collector εκ μέρος όλων ακόμα και αυτών που θα έπρεπε να το κάνουν συγγνώμη ρε φίλε και ελπίζω να μην σταματήσεις να δίνεις στο κόσμο!!!

Υ.Γ Ο τύπος είναι τόσο αντιεμπορικός με την συλλογή του που έχει δίσκο του Παναθηναϊκού σε εγγραφή και εκτέλεση παλιότερη από αυτή που υποτίθεται ότι είναι πρώτη ... και ακόμα και αυτόν δεν τον δίνει να πάρει καμία ανάσα!!
Υ.Γ 2 Τα περί μόχθου απόκτησης … άστα billako γιατί μπορεί να σου πει για τον καθένα δίσκο την ιστορία τις απόκτησης του …
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος irodion την 04 Δεκ 2009 12:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#17 Δημοσίευση από bill1961 »

Για να τελειώνουμε:

1. Δε μας τρέχουν τα σάλια όταν ακούμε πως κάποιος έχει στην κατοχή του κάποιο δίσκο. Αυτό ως πληροφορία μπορεί να θεωρείται σημαντική σε συλλεκτικούς κύκλους. Εδώ δε μας ενδιαφέρει. Δεν ανήκουμε σ' εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που τρελλαίνονται όταν δουν ανεβασμένο εδώ ένα τραγούδι από κάποιον υποτίθεται ¨σπάνιο" δίσκο τους.
2. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στα τραγούδια και σε όσες στοιχειοθετημένες πληροφορίες τα αφορούν. Σ' αυτό η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη:
Τα τραγούδια είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι για μερικούς εκλεκτούς.
Τα τραγούδια είναι "παιδιά" των δημιουργών τους και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου.
3. Η λειτουργία αυτού εδώ του Site βασιζόταν και θα συνεχίσει να βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του.
ΠΟΤΕ δεν απαιτήσαμε κάτι (ένα τραγούδι, μια πληροφορία) από κάποιον.
ΠΟΤΕ δεν παρακαλέσαμε κάποιον γι' αυτά.
Ότι γίνεται, γίνεται επειδή κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ να μοιράζονται. Τακτικές προσωπικής προβολής δεν ταιριάζουν στον τρόπο λειτουργίας μας και δεν είναι αποδεκτές.
4. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα με λόγια ή πράξεις ή και υποννοούμενα να προσβάλλει όλους εμάς ή τις απόψεις μας.
5. Θα παρακαλέσω, αν κάποιος έχει να πει κάτι για το θέμα μας (Κώστας Παπαδάκης ή Ναύτης), ας συνεχίσει να γράφει εδώ. Όποιος θέλει να εκφράσει την υποστήριξή στον "άδικα¨ (κατά τη γνώμη του) - παρατηρούμενο colectorgram, ας το κάνει σε άλλο θέμα. Μπινελικώματα δεχόμαστε και με pm.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

Re: apantisi pros olous ... gia na teleionei

#18 Δημοσίευση από max »

irodion έγραψε:Παίδες είστε λάθος ... 300%...τουλάχιστον
... θεωρώ πολύ μαλάκια να προσπαθείς να πιέσεις κάποιος που έχει αφιερώσει όλη του την ζωή σε κάτι να σου το δώσει ...μην ψηνόσαστε και μην γίνεστε βλαχάκια...
Μάθετε να ζητάτε συγγνώμη και να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που σας δώνουνε ακόμα και αν είναι πληροφορία και αφήστε τα γυναικίστικα εδώ μέσα μάγκες μου…
Ας σταματήσει επιτέλους ο καθένας να γράφει τα δικά του, απομόνωσα μερικές ατάκες του τελευταίου γράφοντα που δυναμιτίζουν πάλι το κλίμα και μπορεί να έχουμε πάλι "γαλλικές" εκφράσεις. Φίλε irodion εδώ δεν πιέζουμε κανέναν να δώσει τίποτα και βλαχάκια που μπορεί να είμαστε καμάρι μας.

Από την άλλη μου φαίνεται πραγματικά πολύ περίεργο που δεν καταλαβαίνετε και τους θαμώνες που αγανακτούν όταν διψούν να ακούσουν ένα τραγούδι και εμφανίζεται απλά κάποιος και λέει "το έχω" αλλά μέχρι εκεί. Είναι διαφορετικό να γράψεις μια πληροφορία "δίσκος τάδε DECCA PL 16" και διαφορετικό το " έχω τον δίσκο. DECCA PL 16".

Μου φαίνεται περίεργο που δεν μπορείτε κάποιοι να καταλάβετε την αγανάκτηση κάποιων ανθρώπων. Οκ σεβαστός ο κόπος και το χρήμα που ξοδεύει κάποιος για το μεράκι και το χόμπυ του αλλά από τη στιγμή που γίνεται για την αυτο-προβολή "εγώ έχω-εσύ δεν έχεις" είναι άσχημο. Και για να ξεκαθαρίζω δεν λέω ότι ο colectorgram το έκανε επίτηδες και για αυτό το σκοπό. Όντως ο άνθρωπος μπορεί απλά να ήθελε να δώσει πληροφορίες και τον βάλαμε στην άκρη. Όμως το έχουμε δει επανηλειμμένα το "ανάστημα" του κάθε συλλέκτη να μετριέται σε πόσα τραγούδια έχει που οι άλλοι δεν έχουν.

Γι αυτό θα επαναλάβω τα λόγια του Βασίλη στο πολύ βασικό σκεπτικό της συγκεκριμένης σελίδας ότι
Ποτέ δεν απαιτήσαμε από κάποιον να στείλει τραγούδι.
Τα τραγούδια είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι για μερικούς εκλεκτούς.
Τα τραγούδια είναι "παιδιά" των δημιουργών τους και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου και γι'αυτό αποδίδονται και τα πνευματικά δικαιώματα.

Όποιος δεν καταλαβαίνει τα παραπάνω μπορεί απλά να μη συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Για εμάς είναι χαρά μας και θα το λέμε συνέχεια ότι αυτός ο θησαυρός έχει μαζευτεί με τη συνεισφορά όλου του κόσμου και είναι διαθέσιμος ΕΛΕΥΘΕΡΑ σε όλους.

Αυτά για τώρα

Μάκης

ΥΓ Επειδή είδα σαν επιχείρημα που γράφτηκε παραπάνω ότι "ο τύπος είναι παντελώς άσχετος με τους υπολογιστές", δεν νομίζω ότι θέλει και διδακτορικό στην επιστήμη υπολογιστών για να χρησιμοποιήσει κάποιος βασικές λειτουργίες της σελίδας..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος max την 04 Δεκ 2009 01:26 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#19 Δημοσίευση από ntouzenis »

Νασαι καλα Διονυσε !!
Οπως ειδες στην αρχη γραφω "κατ'αρχην" γιατι ηθελα στη συνεχεια να πω κατι και για τη "σύρραξη" που δημιουργηθηκε ... Τελικα εγραψα πολλα για το Ναυτη και ξεχασα τι ηθελα να πω για τα άλλα ...

Κακως και γω πιστευω εν τελει παρεξηγθηκε ο Κολλέκτωρ. Εχει δωσει αρκετα τραγουδια πιστευω με τον τροπο του, με βιντεο κλπ και δεν ξερω αν εχει ανεβασει καποια τραγουδια στο σαιτ, γιατι τωρα και καποιους μηνες δεν φαινεται ο "ανεβαστής" (uploader...)

Τη γνωμη μου για την πολιτιστικη -μουσικη- κληρονομια μας την εχω πει πολλες φορες ... ειναι κτημα του λαου ασφαλως, αλλά απο τη στιγμη που ενας δισκος ειναι κτημα καποιου, δεν μπορεις να τον αναγκασεις ντε και καλα να το βγαλει στη φορα !!
Τωρα αν μπαινει θεμα "μου τρεχουν τα σαλια, μονο και που το αναφερες" (παρεμπιπτοντως πετυχημενη παρομοίωση !!!) ειναι κατι που τιθεται πρωτη φορα και μαλλον πρεπει να το παρει στο εξης υπ'οψη του ο φιλος Κολλεκτωρ αλλά και όλοι οσοι έχουν καποια τραγουδια εκτος απο τα 8.000 (;; ) που εχουν ανεβει στο σαιτ !!

Τωρα επειδη εχω κι εγω αρκετα τραγουδια του Ναυτη, ειδικα το ενα απο τα δυο που αναφερθηκαν το εχω σε μορφη mp3, θα τα ανεβασω μολις βρω χρονο. Καλο ειναι βεβαια που και που να αγοραζουμε κανενα δισκο και κανενα βιβλιο οχι για τον εταιρειαρχη, αλλα για να μη σβησει τελειως πλεον αυτη η ... πως να την πουμε ... βιοτεχνια, ασχολια, συνηθεια, που αν μη τι αλλο στηριξε και συμπορευτηκε με τη μουσικη, ασχετα αν απεκομισε μικρα ή μεγαλα κερδη !!

Στην κατευθυνση αυτη αν και σε καιρο κρισης και σε περιοδο μεγαλης αφραγκίας, συζητω με φιλο που διαθετει μια μικρη εταιρεια δισκων να εκδοθει υλικο απο δικες μου και οχι μονο, ηχογραφησεις με καποιους Ρεμπετες και Κρητικους μουσικους σε μια συλλεκτικη σειρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntouzenis την 04 Δεκ 2009 01:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#20 Δημοσίευση από max »

ntouzenis έγραψε:Τη γνωμη μου για την πολιτιστικη -μουσικη- κληρονομια μας την εχω πει πολλες φορες ... ειναι κτημα του λαου ασφαλως, αλλά απο τη στιγμη που ενας δισκος ειναι κτημα καποιου, δεν μπορεις να τον αναγκασεις ντε και καλα να το βγαλει στη φορα !!
Γιώργο επαναλαμβάνω και ξέρεις ότι και από την προσωπική μας επαφή, ποτέ δεν ανάγκασα ούτε καν ζήτησα (και από σένα που ξέρω ότι έχεις πολύ μεγάλο αρχείο και ειδικά στην παραδοσιακή κρητική μουσική) να μου δώσεις τραγούδια, κατεπέκταση ούτε και αυτή εδώ η σελίδα.

Ο καθένας είναι ελεύθερος εάν θέλει να συνεισφέρει δίνοντας για τους υπόλοιπους, είναι πολύ απλά τα πράματα.

Ας σταματήσει πλέον εδώ αυτή η κουβέντα.

Χαιρετισμούς στα Χανιά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος max την 04 Δεκ 2009 01:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
irodion
Επικοινωνία:

#21 Δημοσίευση από irodion »

Για να τελειώνετε:
1. Η κατοχή του δίσκου απλά σημαίνει ανάγνωση ετικέτας άρα και όσο το δυνατόν ποιο έγκυρη πληροφορία (άσχετο εάν δεν είναι η αλήθεια μιας που κατά καιρούς γράφαμε και ότι γούσταραν)
2. Στο τραγούδι ήταν η στοιχειοθετημένη πληροφορία που μας έδωσε ο collector
3. Εθελοντικά το έκανε και αυτός … έδωσε μια πληροφορία
Το ότι δεν απαιτώ αλλά το βρίσκω ανήθικο να μας αναφέρεις απλά ότι τον έχεις, χωρίς να μπορούμε να ακούσουμε τα τραγούδια (και δεν είπε και κανείς ότι δεν μπορείτε να τα ακούσετε … )… ποια είναι η διάφορα του;
Εσείς δεν παρακαλέσατε … για να ακουστέ …αυτός έφτασε σε σημείο να παρακαλάει για να ακούσετε (έμενα 3 φορές μέχρι τώρα)!!!
4. Ότι δεν επιτρέπετε να σας κάνουν να μην το κάνετε κιόλας ..έχει μεγαλύτερη αξία!
5. Και όσο για το θέμα … μπορούν και τα αδμινια να μας μετακομίσουν σε άλλο ποστάκι να συνεχιστεί δημόσια όπως και ξεκίνησε η κουβεντούλα . ΠΜ πισώπλατα και στα μουλωχτά σε καμία μεσημεριανή εκπομπή!

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”