Ρεμπετοφανή
-
- More than 150 posts user.
Ρεμπετοφανή
- bill1961
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Τη δεκαετία του '30 θεωρούνταν υποτιμητικό να αποκαλέσεις κάποιον ρεμπέτη. Τη δεκαετία του '70 όλοι οι επιζώντες εκείνης της εποχής θεωρούσαν τίτλο τιμής να τους αποκαλούν ρεμπέτες (λόγια του Γενίτσαρη, όχι ακριβής μεταφορά αλλά αυτή είναι η ουσία).Αυτά τα επιθεωρησιακά γράφτηκαν για σατιρίσουν , πολλές φορές και υποτιμητικά , τους ρεμπέτες και τα τραγούδια τους
Θέλω να πω δηλ. ας μην είμαστε απόλυτοι, σηκώνει πολύ κουβέντα το θέμα...
Και επίσης ας μη λιθοβολούμε (τρόπος του λέγειν) το φίλο Μανδραγόρα που είχε την ιδέα να παρουσιάσει αυτή την εκπομπή. Τουλάχιστον όχι πριν τον ακούσουμε.

ΥΓ1. Εγώ ήμουνα και είμαι υπέρ της ύπαρξης των επιθεωρησιακών στη σελίδα.
ΥΓ2. Την πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε πρώτα με την εκπομπή των φίλων (voulou, illvas, dkarantonis) από την Πάτρα και συνεχίζει σήμερα με την εκπομπή του Μανδραγόρα θα είμασταν ευτυχείς αν την αγκάλιαζαν και άλλοι φίλοι και παρουσίαζαν δικές τους εκπομπές θεματαλογίας που θα κινείται στα πλαίσια λειτουργίας αυτής της σελίδας.
Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα

Μπορεί να είναι υποτιμητική μια σάτιρα σαν τον "ξεφτίλη" για παράδειγμα με το οργανικό του Χαλικά που περιλαμβάνει;
Αλλά κι αν η σάτιρα περιέχει και ένα στοιχείο υποτίμησης; Τι να πει τότε κανείς για τον Σταύρακα του Καραγκιόζη; Αλλά κι ο ίδιος ο Καραγκιόζης καθώς αυτοσατιρίζεται, θα 'πρεπε να τα 'χει βάλει με τον εαυτό του και να του 'χει κόψει την κουβέντα (του εαυτού του) ...