Επειδη εχω ταλαιπωρηθεί λιγο με το σκεβρωμα των οργάνων μου θέλω να σας κάνω μερικές ερωτησούλες....

Μεχρι στιγμής επειδη τα όργανά μου δεν είναι και της καλύτερης ποιότητας τα κουρδίζω σε ντο # και όχι σε ρε για να μην επιβαρύνονται πολύ. Πιστευετε ότι οι δυνάμεις που αναπτύσονται είναι σημαντικά μικρότερες ή δεν έχει νοημα αυτο που κάνω; Εχετε διαβασει καπου τι μεγεθος εχουν αυτες οι δυναμεις και πως διαμορφώνονται με διαφορετικό κουρδισμα;
Ρωταω γιατί 1.το όργανο δε βγαζει σωστό ήχο έτσι, 2. δεν μπορω να παίξω με κανέναν (αντε να πω σε κιθαριστα θα το παίξουμε απο ρε#... ) και 3. οταν θελω να βγαλω ένα τραγούδι παιδευομαι με τους περίεργους αυτούς τόνους.
και μια δευτερη ερωτηση. Είδα ότι υπάρχουν διάφορα πάχη χορδών . πχ για τη ρε υπάρχουν πάχη 0,10mm και 0,11mm. Εγω τοσο καιρό (τώρα το είδα) βάζω 0,11. Οι πιο λεπτές χορδές επιβαρυνουν λιγότερο; Έχει νοημα να τις αλλάξω; Ποια τα μειονεκτήματά τους; ( πχ σπανε ποιο ευκολα , εχουν χειρότερο ήχο; )
Ολα αυτά μέχρι να παραγγείλω και παραλάβω το καινουργιο μου μπουζουκάκι που ελπίζω να μην έχει τέτοιου είδους προβλήματα.
Παρεπιπτώντως θα είναι τριχορδο. Τα παλιά είναι τετράχορδα.

ευχαριστώ