προς προβληματισμό.
- Σωτήρης
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Ο συντονιστής ζήτησε στο νέο θέμα που άνοιξε ο trixordos78 για τις ερασιτεχνικές κομπανίες να μην γράφονται άσχετα πράγματα γιατί είναι ενοχλητικό. Μετά από πμ του είπε ότι θεωρεί ότι είναι σκουπίδια από την άποψη ότι δεν διευκολύνουν κανένα ποστ του στυλ : "Παίζω εκκλησιαστικό όργανο και ψάχνω φλογέρα για ντουέτο! Είμαι 1,98μ, ξανθός με μπούκλες, καλογυμνασμένος. Μου αρέσει ο ταραμάς!"
Μετά είχαμε γαλλικά τόσο στο τσατ όσο και με πμ.
Δεν είναι αυτό το θέμα όμως και δεν θέλω να μείνουμε εκεί ούτε να το συζητήσουμε άλλο. Το θέμα είναι ότι ξέρω πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται και παρακολουθεί αυτή τη σελίδα και τι γράφεται αλλά δεν συμμετέχει γιατί "έχει πέσει το επίπεδο". Γι αυτό λοιπόν άρχισα όλο αυτό για να πω ότι είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Να μη χρειάζεται ο αντμιν να μπει και να σουτάρει τον άλλο. Πώς γίνεται να αγαπάς την προσπάθεια αυτή και να μη βοηθάς στη διαφύλαξή της ; Αυτό είναι το θέμα...
- Σωτήρης
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Υπάρχει η επιλογή της αυστηρής επιτήρησης (η οποία είναι σεβαστή!) και κατά την οποία τα μέλη υπακούν σε συγκεκριμμένους κανόνες ή διώκονται. Και σε όποιον αρέσει! Επαναλαμβάνω και το εννοώ, πως είναι απόλυτα σεβαστή επιλογή!
Έπειτα υπάρχει και η επιλογή να αφήσεις το φόρουμ πιο χαλαρό και το κάθε γραπτό να τύχει της αποδοχής που του ταιριάζει. Πιστεύω πως μια κοινότητα με επίπεδο θα αποδοκιμάσει και θα "αποβάλλει" αυτόματα ό,τι της είναι ξένο ή ενοχλητικό και δεν θα επηρρεαστεί. Δηλαδή εγώ νοιώθω πως σε ένα πραγματικά σοβαρό θέμα κανείς δεν μπορεί να με αποτρέψει από το να συμμετέχω με τον χαβαλέ του. Θα τον παρακάμψει το σύνολο.
Όπως επίσης και αν ξεκινήσω ένα ασόβαρο thread του στυλ: "Έχω ψωμί - ζητώ ταραμά για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα", θα με ειρωνευτούν, θα με κράξουν και γενικά θα τύχω της υποδοχής που μου αρμόζει. (Διευκρινίζω φυσικά πως το παράδειγμα είναι αστείο και δεν υπονοώ κάτι για κανένα συγκεκριμμένο thread!)
Τώρα βέβαια αν αποδειχτεί πως η πλειοψηφία μιας κοινότητας είναι "χαβαλέδες" (με την κακή έννοια, γιατί γενικά ο χαβαλές πρέπει να είναι αποδεκτός) και χωρίς επίπεδο, δεν έχει και νόημα να το παλεύεις. Το παρατάς και "πας για άλλα"!
Φυσικά ανάμεσα στη μία επιλογή που περιγράφω και την άλλη υπάρχουν και πάμπολλες ενδιάμεσες καταστάσεις, πάλι όμως κατ' επιλογήν των αντμίν, ανάλογα με το κοινό που απευθύνονται, τον στόχο τους και την αντοχή τους.
Λυπάμαι που διαβάζω επανειλημένα πως έχετε κουραστεί ή απογοητευτεί, αν και το βρίσκω φυσικό και ανθρώπινο. Δυστυχώς το συμπέρασμά μου είναι πως μαζί με τον αρχικό ενθουσιασμό, έφυγαν και πολλά μέλη "κλειδιά" που δεν αντικαταστάθηκαν και γενικά "έσπασε" η παρέα και το παρεΐστικο κλίμα.
-
προφανώς σε μία σελίδα όπου είναι γραμμένα 6000 μέλη, θα συναντήσει κανείς πολλά και διάφορα.
εγώ επέλεξα να φύγω, όταν είδα ότι δε συμφωνώ με κάποιες πρακτικές.
η διαγραφή ακολούθησε.
φυσικά τη δέχτηκα, αφού ήδη είχα αποφασίσει να φύγω!
απο κει και μετά όμως;
ανοίγει ο αντμίν θέμα, στο οποίο δε μπορώ να απαντήσω;
τουλάχιστον, ρίξτε μια ματιά εδώ, ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, πριν βγάλετε την κρίση!
http://issipap.wordpress.com/2009/03/06 ... o-sealabs/
[αυτό κυρίως για το βουλου και την κοκώνα, με τους οποίους δεν είχα ουδέποτε καμία προσωπική διένεξη]
Κ
ΗΡΕΜΙΑ
http://issipap.wordpress.com/2009/03/06 ... o-sealabs/
διάβασα τα όσα γράφει ο κύριος issipap. Αν και είπα ότι δεν θέλω να το ξανασυζητήσω, οφείλω να απαντήσω
Για το 1.Καταρχήν ανακοινώσαμε γιατί διώχνουμε αυτόν το χρήστη, που πίστεψέ με μας είναι επίπονο. Επρεπε να το κάνουμε ώστε να εξηγήσουμε τους λόγους. Δεν κάνουμε καμμιά δίκη, απλά μετά που μας έβρισες χυδαία χωρίς να σε βρίσουμε, δεν σε θέλουμε εμείς και αρκετός άλλος κόσμος ακόμα εδώ. Με λίγο λόγια απλά σε διώξαμε απτο σπίτι μας και κλείσαμε την πόρτα γιατί ήσουν ασεβής.
2. Θα βάλω και το μήνυμα που έστειλε ο συντονιστής πριν λάβει το χαρακτηρισμό "σκατόφατσα" (sic) προς το πρόσωπό του και έχουμε τα υπόλοιπα γαλλικά. Αν είναι έτσι όμως θα έπρεπε να βάλω και τα άλλα πμ με τις πικάντικες λεξούλες. (μετα από συζήτηση, το επεξεργάζομαι πάλι και δεν θα βάλω τα βρισίδια γιατί δεν έχει νόημα να συζητάμε άλλο για τον κύριο). Αφού το έχω επεξεργαστεί λοιπόν, ο μήνυμα που εξόργισε τον issipap ώστε να τα χώσει όπως τα έχωσε ήταν:
Τα συμπεράσματα δικά σας."Ισίδωρε, παρακαλώ όχι σκουπίδια στο φόρουμ του στυλ:
........
Επίσης, επ'ευκαιρία, παρακαλώ επίσης να μην ανακατεύουμε «ξώφαλτσα» πολλά θέματα γιατί απωθεί τις σοβαρές τοποθετήσεις.".
3. Για το θέμα ευγένειας θα θυμίσω τα περί σκατόφατσας, διμοιριών, χυδαίων βρισιών σε πμ και τσατ, χωρίς εμείς φυσικά να απαντήσουμε.
Τέλος, μόνο και μόνο πάντως αυτή η κίνηση και να το συζητάμε εδώ πάλι επαναφέρει το αρχικό ποστ περί επιπέδου και συμμετοχής των θαμώνων όταν βλέπουν παρατράγουδα. Είδατε ενώ πολλά πμ υπήρξαν, επειδή δεν βγήκε κ κανείς να πει τίποτα, είμαστε και πάλι οι "κακοί" της υπόθεσης, που πλέον έχουν και δικό τους χώρο σε ξένο μπλογκ !!