Κάτι τελευταίο, θα προσπαθήσω σε ήρεμο κλίμα απλά να πω την άποψή μου. Άποψή μου είναι τι να κάνουμε κι ας δυναμιτίζει.TUXEDOMOON1 έγραψε:οκ ρε μαγκιτη πληρωσε εσυ αυτα που εχω δωσει εγω για να τα μαζεψω και παρτα σου ανηκουν ,εχεις να τα πληρωσεις,πως τα ζητας τοτε,αλλιως περιμενε να τα εκδοσουν η αφιερωσε εσυ το χρημα και το σρονο και τον κοπο που εχω τραβηξει τοσα χρονια και αποκτησε τα,και διαβασε τι ειπα σε προηγουμενο μυνημα περι αρχειο και μη τσαμπουνας αλλο αυτη την καραμελα περι συρταριων την εχω βαρεθει
Την καραμέλα αυτή την ακούω πολύ καιρό. "Ρε μαγκίτη εγώ έχω πληρώσει για να τα αποκτήσω αυτά πώς μπορείς και τα ζητάς κλπ κλπ"
Το Μάρκο, το Χατζηχρήστο και τους λοιπούς τους ρώτησες εάν θα θέλαν τα τραγούδια τους να μένουν αραχνιασμένα στα μπαούλα; Μήπως ο καθένας τους ήθελε κάτι να εκφράσει που τελικά βλέπουμε ότι είναι αυθεντικό και διαχρονικό , σε αντίθεση με τα μουσικά σκουπίδια που μας βομβαρδίζουν εδώ και πολλά χρόνια στη σύγχρονη εποχή; Με τραγούδια που κανείς δεν τα θυμάται σε δυο-τρία χρόνια αφότου κυκλοφορούν; Είναι και βαθύτερο θέμα παιδείας. Γιατί να στερείς εσύ από το παιδί μου τον πολιτισμό του, επειδή πλήρωσες πέντε φράγκα παραπάνω;
Δεν συγκρίνεται με τα πάντα το χρήμα πώς να το κάνουμε, ούτε με την αξιοπρέπεια, ούτε αυτό που μου βγαίνει (που μου σηκώνεται η τρίχα) όταν ακούω το "Ντουνιά ανακριτή". Κι ας λέει πιο πριν ο φίλος "σιγά το τραγούδι πώς κάνετε έτσι".
Κι εγώ σας λέω και το εξής αφού το πάμε στο χρηματικό: Αν μαζευόμασταν κόσμος από αυτή εδώ τη σελίδα και λέγαμε ο καθένας "βάζω το Χ ποσό ώστε να αγοράσουμε όλη αυτή τη συλλογή και να τη διαθέσουμε στον κόσμο" είμαι σίγουρος ότι θα βγάζαμε όλα τα λεφτά κι ακόμα περισσότερα που χάλασε ο ίδιος για να τα αποκτήσει. Όμως είμαι σίγουρος ότι και πάλι δεν θα τα δίνανε.
Αυτά και συγγνώμη για την ένταση. Είναι λεπτό το ζήτημα έτσι κι αλλιώς.