«ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
mortimer

#36 Δημοσίευση από mortimer »

TUXEDOMOON1 έγραψε:οκ ρε μαγκιτη πληρωσε εσυ αυτα που εχω δωσει εγω για να τα μαζεψω και παρτα σου ανηκουν ,εχεις να τα πληρωσεις,πως τα ζητας τοτε,αλλιως περιμενε να τα εκδοσουν η αφιερωσε εσυ το χρημα και το σρονο και τον κοπο που εχω τραβηξει τοσα χρονια και αποκτησε τα,και διαβασε τι ειπα σε προηγουμενο μυνημα περι αρχειο και μη τσαμπουνας αλλο αυτη την καραμελα περι συρταριων την εχω βαρεθει
Κάτι τελευταίο, θα προσπαθήσω σε ήρεμο κλίμα απλά να πω την άποψή μου. Άποψή μου είναι τι να κάνουμε κι ας δυναμιτίζει.

Την καραμέλα αυτή την ακούω πολύ καιρό. "Ρε μαγκίτη εγώ έχω πληρώσει για να τα αποκτήσω αυτά πώς μπορείς και τα ζητάς κλπ κλπ"

Το Μάρκο, το Χατζηχρήστο και τους λοιπούς τους ρώτησες εάν θα θέλαν τα τραγούδια τους να μένουν αραχνιασμένα στα μπαούλα; Μήπως ο καθένας τους ήθελε κάτι να εκφράσει που τελικά βλέπουμε ότι είναι αυθεντικό και διαχρονικό , σε αντίθεση με τα μουσικά σκουπίδια που μας βομβαρδίζουν εδώ και πολλά χρόνια στη σύγχρονη εποχή; Με τραγούδια που κανείς δεν τα θυμάται σε δυο-τρία χρόνια αφότου κυκλοφορούν; Είναι και βαθύτερο θέμα παιδείας. Γιατί να στερείς εσύ από το παιδί μου τον πολιτισμό του, επειδή πλήρωσες πέντε φράγκα παραπάνω;

Δεν συγκρίνεται με τα πάντα το χρήμα πώς να το κάνουμε, ούτε με την αξιοπρέπεια, ούτε αυτό που μου βγαίνει (που μου σηκώνεται η τρίχα) όταν ακούω το "Ντουνιά ανακριτή". Κι ας λέει πιο πριν ο φίλος "σιγά το τραγούδι πώς κάνετε έτσι".

Κι εγώ σας λέω και το εξής αφού το πάμε στο χρηματικό: Αν μαζευόμασταν κόσμος από αυτή εδώ τη σελίδα και λέγαμε ο καθένας "βάζω το Χ ποσό ώστε να αγοράσουμε όλη αυτή τη συλλογή και να τη διαθέσουμε στον κόσμο" είμαι σίγουρος ότι θα βγάζαμε όλα τα λεφτά κι ακόμα περισσότερα που χάλασε ο ίδιος για να τα αποκτήσει. Όμως είμαι σίγουρος ότι και πάλι δεν θα τα δίνανε.

Αυτά και συγγνώμη για την ένταση. Είναι λεπτό το ζήτημα έτσι κι αλλιώς.

skiftoulis
More than 50 posts user

#37 Δημοσίευση από skiftoulis »

Παρουσίες όπως του Σταύρου θα πρέπει να υποστηρίζονται, για τις γνώσεις τους και όχι μόνο. Ενδεικτικά αναφέρω την άμεση ανταπόκρισή του, σε ερώτησή μου για το ποιο είναι η «Τρούμπα» του Κωστή (1η κασετίνα Rembetika - Greek Music From The Underworld, 3ο cd, 3ο τραγούδι), αφού ως συνεργάτης του Howard, έχει πρόσβαση στον 78άρη.
Όσοι ενδιαφέρεστε για τον πολιτισμό -δεν αναφέρομαι στη δημιουργία του αρχείου που ειπώθηκε, πάρτε ένα πικ απ, τρέξτε στα χωριά που ακόμα υπάρχει προσβάσιμο υλικό για εγγραφή και με χαρά να ακούσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας.

Άβαταρ μέλους
mortimer

#38 Δημοσίευση από mortimer »

Μη τα μπερδεύουμε όλα μαζί και τα κάνουμε αχταρμά.

Εχω την οικογένειά μου (και ο καθένας δεν μιλάω μόνο για μένα ), εργάζομαι σε αστικό κέντρο και δεν έχω τη δυνατότητα να τρέχω στα χωριά με ένα πικαπ. Επειδή δηλαδή ο Χ θα τρέξει και θα γράψει το "προσβάσιμο" υλικό πρέπει να το κρατήσει για την πάρτη του (και πλέον δεν θα είναι προσβάσιμο), επειδή έβαλε βενζίνες και χαλασε λεφτά για την προσπάθεια; Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική ρε μάγκες.

Όλο το υλικό το θέλω για όλο τον κόσμο, για μένα, για σένα, για τα παιδιά μου.
Και αυτοί που τα γράψαν 100% είμαι σίγουρος ότι θα θέλαν το ίδιο εάν μπορούσαν να μας δουν από κει που είναι.

Πάω πάσο.

TUXEDOMOON1

#39 Δημοσίευση από TUXEDOMOON1 »

Επειδη μιλησες για την οικογενεια σου θα σου πω τα εξης ¨Ο Χατζηχρηστος ο Μαρκος και αλλοι ειχαν και εκεινοι ,δεν πρεπει αυτοι να παιρνουν δικαιωματα απο τα τραγουδια τους για να εισπρατουν για το κοπο τους απο την στιγμη που ηταν επαγγελματιες και ζοιυσαν απο αυτο ,γιατι δηλαδη να κυκλοφορουν ολα στο τσαμπα.Οτι εχει αξια πρεπει να πληρωνεται,για κατασκευσματα τυπου Καρβελα,Βισης και ολους τους σημερινους δεν δινουμε ουτε μισο ευρω αλλα οτι εχει αξια πρεπει να πληρωνεται και μη μου πει κανεις οτι η κασετινα του τσιτσανη ηταν ακριβη γιατι θα τρελαθουμε τελειως.Ολα εχουν ενα μικρο αντιτιμο ,αλλιως τοτε φωναξτε οποιον μουσικο θελετε να σας παιζει τσαμπα,ολη αυτην συλλογη που εχω κανει την εχω ξεκινησει μονο για το μερακι και συνεχιζω σημερα ,στο σημειο που εχω φτασει ομως θελω να πιστευω οτι δεν μπορω να την κρατησω και πρεπει να την δουν ολοι ,αλλα οχι του στυλ παρτε κοσμε ,αυτο θα υποτιμησει ολη την προσπαθεια που γινεται οχι μονο απο μενα αλλα και απο αλλους δεν τα θελω για μενα αλλα για ολους αλλα πρεπει να μπουν ορισμενα πραγματα στην θεση τους

Άβαταρ μέλους
mortimer

#40 Δημοσίευση από mortimer »

Δεν είπα να είναι στο τσάμπα, απλά να είναι προσβάσιμα σε όλους. Το ίδιο πράμα λέμε.

TUXEDOMOON1

#41 Δημοσίευση από TUXEDOMOON1 »

Υπομονη ολοι αυτο θελουμε και για αυτο παλεουμε αλλιως θα καταντησουμε κομπλεξικοι να λεμε εγω εχω εκεινο και εσυ εχεις το αλλο οπως παρα πολλοι συλλεκτες .Καποιοι εβγαλαν εκαττομυρια απο χωματα δισκους και το παιζουν ειδικοι σημερα και κανουν διαφορα,εγω με την ομαδα μου εχουμε μαζεψει 18.000 τραγουδια απο τα 23.000 της δισκογραφιας περισσοτερα απο οποιονδηποτε αλλο συλλεκτη και θελουμε να δημιουργηθει ενα καλο σπιτι ,ενα μεγαλο αρχειο που τοσο λειπει απο την Ελλαδα και φυσικα να ειναι προσβασιμο σε ολους με καποιο μικρο κοστος.Φυσικα για να μην θεωρηθει οτιδηποτε πιστευω οτι πρεπει να αναταμειφθουμε για αυτο το εργο εστω με ενα συμβολικο ποσο, ενα μερος απο αυτα που ξοδεψαμε γιατι εχουμε χτυπησει πορτες αλλα τα κονδυλια ξερουν και τα τρωνε αυτοι που ξερουν καλα ,ο νοων νοει.

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#42 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Μπράβο φίλε για το ανέβασμα του "Ντουνιά ανακριτή" , για το αρχείο που θέλεις και θέλουμε με την παρεμβολή του κράτους περίμενε καμιά δεκαριά μετεμψυχώσεις και θα το δεις , αν έχουν αφήσει οι κάθε λογής Ζαχόπουλοι ( που τον θυμήθηκα ο.... !! ) ευρώ .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”