Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ
Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ
Ανεξαρτητα απο τις οποιες επιφυλαξεις σχετικα με το κοστος του πονηματος, το διαχειριστικο του κομματι , τις τεχνικες ιδιαιτεροτητες κλπ. , νομιζω οτι ειναι αξιολογη και χρησιμη προσπαθεια...
Ιδιαιτερα οι ιστορικες φωτογραφιες εχουν μεγαλο ενδιαφερον.
Παραθετω το σχετικο αποσπασμα απο το εν λογω site:
Ιστορική κίνηση
Στον αέρα και διαθέσιμο σε όλους είναι το τμήμα του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ που έχει ψηφιοποιηθεί μέσω της διεύθυνσης: http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/index.aspx
Εκεί οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να παρακολουθήσουν ένα σημαντικό τμήμα από τον τελικό στόχο που είναι 500 ώρες βίντεο, 250 ώρες Φίλμ 5.000 Φωτογραφίες, καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα από το σπάνιο αρχείο της ΕΡΤ.
Ανάμεσα τους σημαντικές παραστάσεις από το Θέατρο της Δευτέρας, εκπομπές όπως το Παρασκήνιο, Οι Έλληνες, Οι Δρόμοι, αλλά και εκατοντάδες ντοκιμαντέρ και μουσικά προγράμματα.
Μάλιστα για τα βίντεο παρέχεται και αναλυτικό transcript, καθώς και επιλογή παρακολούθησης με κεφάλαια.
- Pikinos
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Ψάχνοντας το λήμμα "Βαμβακάρης", μου βγάζει σαν αποτέλεσμα ένα ντοκυμαντέρ για το ρεμπέτικο (δεν το είδα ακόμα).
Στις διαθέσιμες πληροφορίες απογοητεύτηκα λιγάκι, μιας και αναφέρει στην βιβλιογραφία του ντοκυμαντέρ τη βιογράφου του Μάρκου ως "Αγγελική Μπέλλου" (...)
Ελληνικές προχειρότητες ως συνήθως....
- Pikinos
- Επικοινωνία:
- Ιωάννα Γεωργακοπούλου
- Μιχάλη Γενίτσαρη
- Δανάη Στρατηγοπούλου (την έχω πετύχει σε μια παλιά εκτέλεση μαζί με τον Τέτο)
Στο FAQ αναφέρεται, ότι δεν μπορεί κανείς να κατεβάσει υλικό.
Δοκίμασε αλήθεια κανέις μήπως και δουλεύει με το plugin του Firefox (δεν έχω προλάβει ακόμη δυστυχώς να δώ κάποιο βίντεο...);
Άμα βρείτε κάτι το ενδιαφέρον βάλτε λινκς..
Εδώ έχει ένα ντοκιμαντέρ για το ρεμπέτικο. Δεν ξέρω εάν αξίζει θα το δω μετά.
http://62.103.160.123/wpasV2/public/p02 ... 0:00:00:00
- socrates
Πολυ καλο και αυτο που αναφερει ο jpez! Ειναι ωραιο να ακους τη φωνη του Μπατη και να βλεπεις το παλιο δημαρχειο του Πειραια, (αυτο που μας γκρεμισε η Σκυλιτσα για εξωραϊσμο της πολης).