Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
MKALIKAN

Το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ

#1 Δημοσίευση από MKALIKAN »

Δεν ξερω εαν εχει ηδη ειπωθει , αλλα σε καθε περιπτωση ισως ενδιαφερει καποιους το παρακατω οπως δημοσιευτηκε στο http://www.mediablog.gr/?p=1839.
Ανεξαρτητα απο τις οποιες επιφυλαξεις σχετικα με το κοστος του πονηματος, το διαχειριστικο του κομματι , τις τεχνικες ιδιαιτεροτητες κλπ. , νομιζω οτι ειναι αξιολογη και χρησιμη προσπαθεια...
Ιδιαιτερα οι ιστορικες φωτογραφιες εχουν μεγαλο ενδιαφερον.

Παραθετω το σχετικο αποσπασμα απο το εν λογω site:

Ιστορική κίνηση
Στον αέρα και διαθέσιμο σε όλους είναι το τμήμα του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ που έχει ψηφιοποιηθεί μέσω της διεύθυνσης: http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/index.aspx

Εκεί οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να παρακολουθήσουν ένα σημαντικό τμήμα από τον τελικό στόχο που είναι 500 ώρες βίντεο, 250 ώρες Φίλμ 5.000 Φωτογραφίες, καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα από το σπάνιο αρχείο της ΕΡΤ.

Ανάμεσα τους σημαντικές παραστάσεις από το Θέατρο της Δευτέρας, εκπομπές όπως το Παρασκήνιο, Οι Έλληνες, Οι Δρόμοι, αλλά και εκατοντάδες ντοκιμαντέρ και μουσικά προγράμματα.

Μάλιστα για τα βίντεο παρέχεται και αναλυτικό transcript, καθώς και επιλογή παρακολούθησης με κεφάλαια.

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#2 Δημοσίευση από Pikinos »

Οπωσδήποτε έχει ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα!

Ψάχνοντας το λήμμα "Βαμβακάρης", μου βγάζει σαν αποτέλεσμα ένα ντοκυμαντέρ για το ρεμπέτικο (δεν το είδα ακόμα).

Στις διαθέσιμες πληροφορίες απογοητεύτηκα λιγάκι, μιας και αναφέρει στην βιβλιογραφία του ντοκυμαντέρ τη βιογράφου του Μάρκου ως "Αγγελική Μπέλλου" (...)

Ελληνικές προχειρότητες ως συνήθως....
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
Pikinos
Επικοινωνία:

#3 Δημοσίευση από Pikinos »

Από τον κύκλο "Νυχτερινός επισκέπτης", παίζουν τρεις ενδιαφέρουσες εκπομπές με:

- Ιωάννα Γεωργακοπούλου
- Μιχάλη Γενίτσαρη
- Δανάη Στρατηγοπούλου (την έχω πετύχει σε μια παλιά εκτέλεση μαζί με τον Τέτο)

Στο FAQ αναφέρεται, ότι δεν μπορεί κανείς να κατεβάσει υλικό.

Δοκίμασε αλήθεια κανέις μήπως και δουλεύει με το plugin του Firefox (δεν έχω προλάβει ακόμη δυστυχώς να δώ κάποιο βίντεο...);
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
Kokona

#4 Δημοσίευση από Kokona »

Εγώ πάντως δεν καταφερα να δω τίποτα :(
Δε δουλεύει;;;;; :?
Δε φοβούμαι τους βορειάδες και το αλμυρό νερο
μον’ φοβούμαι τους ανθρώπους στη στεριά να μην πνιγώ

Άβαταρ μέλους
jpez

#5 Δημοσίευση από jpez »

Πολύ ωραίο.

Άμα βρείτε κάτι το ενδιαφέρον βάλτε λινκς..

Εδώ έχει ένα ντοκιμαντέρ για το ρεμπέτικο. Δεν ξέρω εάν αξίζει θα το δω μετά.

http://62.103.160.123/wpasV2/public/p02 ... 0:00:00:00

Άβαταρ μέλους
socrates

#6 Δημοσίευση από socrates »

Δουλευει, καποτε κανονικα και μερικες φορες πολυ αργα γιατι φορτωνει και μου σπαει τα νευρα. Πολυ ενδιαφεροντα αυτα τα βιντεο που αναφερει ο Πικινος, ειδικα της Γεωργακοπουλου, μου ελυσε μερικες αποριες που ειχα για τη σχεση Γεωργακοπουλου-Τσιτσανης-Χατζηδακις!
Πολυ καλο και αυτο που αναφερει ο jpez! Ειναι ωραιο να ακους τη φωνη του Μπατη και να βλεπεις το παλιο δημαρχειο του Πειραια, (αυτο που μας γκρεμισε η Σκυλιτσα για εξωραϊσμο της πολης). :evil:

Άβαταρ μέλους
Κώστας Ε.

#7 Δημοσίευση από Κώστας Ε. »

Ενώ μπορώ να έχω ενημέρωση απ’ ευθείας από το κινηματογραφικό τμήμα της ΕΡΤ για τα video το μαθαίνω μέσο του site(!), ο κολλητός μου είχε κάνει κάτι υπερωρίες για αυτή τη δουλειά όταν ήθελε extra χρήματα. Μου είχε ‘πει ακόμα πως όταν ολοκληρωθεί το εγχείρημα τότε θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα… επί πληρωμή φυσικά (αυτή ήταν η πρόθεση εκτός αν άλαξε κάτι στην πορεία).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”