Ο πύργος των ιπποτών

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος
More than 150 posts user.

Ο πύργος των ιπποτών

#1 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Ανεβάζω δυο κομμάτια (Μινόρε ταξίμι και «Μια γυναίκα δύο αντρες»)(με την βοήθεια του εορταζομενου Βακονδίου) απο την ταινία «Ο πύργος των ιπποτών».
Φώτο από την ορχήστρα της ταινίας:
Εικόνα
Αναγνωρίζω τον Ζαμπέτα, την Χρυσάφη και τον Μητσάκη. Τους άλλους δεν τους ξέρω.....όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας συμπληρώσει στα σχόλια των κομματιών και εδώ.

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user

#2 Δημοσίευση από Misirlou »

Η ταινία είναι του 1952, του Γιώργου Ασημακόπουλου σε σενάριο Νίκου Τσιφόρου, άρα στην ηχογράφηση κιθάρα δεν παίζει ο Γιάννης Παπανικολάου (μετέπειτα συνεργάτης του Γιώργου Ζαμπέτα).
Στη φωτο, εκτός από τους Ζαμπέτα-Χρυσάφη-Μητσάκη, οι υπόλοιποι είναι οι ηθοποιοί της ταινίας.
[ ...αυτός που κρατάει το μπουζούκι, γιατί έχω την εντύπωση πως είναι ο Πέτρος Κυριακός???... που πρωταγωνιστεί έτσι κι αλλιώς... ]

Και, είναι η πρώτη συμμμετοχή τού Γιώργου Ζαμπέτα στον ελληνικό κινηματογράφο, που αργότερα έγινε ο πιο αγαπητός συνθέτης όλων των σκηνοθετών και συμμετείχε σχεδόν σε 300 ταινίες!!!

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος
More than 150 posts user.

#3 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Χρόνια πολλά Ιωάννα
Ο Κυριακός δεν είναι σίγουρα. Δεν διακρείνεται πολύ αλλά φαίνεται να παίζει στ' αλήθεια.....μπορεί βέβαια να είναι υποκριτική :lol:
Βέβαια δεν ακούω τρίτο μπουζούκι ούτε δυο κιθάρες (!! πώς παίζουν δυο κιθάρες μαζί;;!! ) αλλά δεν έχω ακουστικά και τα ηχεία μου δεν προσφέρονται για πολλά-πολλά....
πάντως είναι πολύ καλά συγχρονισμένη η εικόνα και ο ήχος και μου προκαλεί εντύπωση......

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”