ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
BLEKOS
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;

#1 Δημοσίευση από BLEKOS »

ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;(ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ......ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;,ΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ....)

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ'' ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΡΕΜΠΕΤΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.....ΤΑ ΣΠΑΝΕ!!!!!!.ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΕΣΗ,ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑ,ΚΕΡΟΜΥΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ....ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ!!!!

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN

#2 Δημοσίευση από PLANTMAN »

Εγώ έχω διαβάσει την αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη και ενθουσιάστικα.
Μιας και το λέει ο τίτλος "αυτοβιογραφία" ότι λέει το βιβλίο είναι λόγια του Μάρκου.
Στο βιβλίο ο Μάρκος τα λέει όλα.
Μιλάει για τη ζωή του, τα τραγούδια του, διαβάζεται άνετα χωρίς να σε πάρει ο ύπνος!
Εκεί θα καταλάβετε ποιος ήταν ο Μάρκος και τα τραγούδια του, που τα περισσότερα τραγούδια του είναι οι εμπηρίες του.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#3 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Φίλε Plant δυστυχώς στην αυτοβιογραφία του Μάρκου η Αγγελική Βέλλου Καϊλ έχει παραβάλει το χεράκι της και πολλά πράγματα είναι δαστρεβλωμμένα και ευνουχισμένα και καλά για να τον "προστατέψει". Μάλλον άλλους προστάτεψε από τα λόγια του Μάρκου... Τέλος πάντων. Παρ' όλα αυτά όντως παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που πρέπει όλοι να το διαβάσουν.

Εγώ προτείνω και την κλασσική "Ρεμπέτικη ανθολογία" του Σχορέλη, όπως και τα εξίσου κλασσικά "Ρεμπέτικα τραγούδια" του Πετρόπουλου, για το τρομερό φωτογραφικό υλικό (403 σελίδες με φωτό!!!), στο οποίο όμως θα πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός με τα στοιχεία που παρατίθονται κάτω από τις φωτογραφίες και κυρίως με τις ημερομηνίες.

Τέλος, η καλύτερη, ίσως, αυτοβιογραφία που μπορεί κανείς να διαβάσει (λόγω του ότι λέει πολλές αλήθειες ως μάγκας απ' τους λίγους!), είναι αυτή του Παπαϊωάννου ("Γιάννης Παπαϊωάννου, Ντόμπρα και σταράτα"), ενώ για τους φίλους που βλέπουν το θέμα του λαϊκού τραγουδιού από μια πιο... "αριστερή" σκοπιά, είναι εξαιρετικό και το "Ρεμπέτικο και πολιτική" του Νέαρχου Γεωργιάδη.

Άβαταρ μέλους
member21
More than 100 posts user

#4 Δημοσίευση από member21 »

Τα δυο βιβλία τόμοι του Π. Κουνάδη "εις αναμνησην στιγμών ελκυστικών" με φοβερές πληροφορίες για τους συνθέτες του ρεμπέτικου και πολλά άλλα.

Και επίσης του Π. Κουνάδη το "Εγω μαγκας γεννήθηκα και μαγκας θα πεθάνω" με στοιχεία για τα τραγούδια που έγραψε ο Μάρκος στις 78 στροφές. Και αυτό είναι πολύ καλο βιβλίο.
...τον τεκετζή εδιάταξαν, τις λουλαδιές ντουμπλέδες.

Thwdwris
More than 50 posts user

#5 Δημοσίευση από Thwdwris »

Εκτος απο τα απανω αναφερομενα βιβλια που οντος ειναι πολυ καλα, υπαρχουνε και "Οι φωνογραφητζηδες" του Δ. Μανιατη που περιεχει κιολας εναν καταλογο περιπου με 900 τραγουδια απο δισκους 78 στροφων με καταλογικη σειρα και το "Τσιτσανης ο ατελιωτος" παλι απο τον Μανιατη, και αυτο περιεχει καταλογο τραγουδιων του Τσιτσανη αλλα και σε ηχογραφισεις αλλονων συνθετων που τα εκτελει σε μπουζουκι ο ιδιος σε Α΄ εκτελεση.

Και η βιογραφια του Μπινη ειναι πολυ καλη και το μονο βιβλειο που εχω βρει μεχρι στιγμη να αναφερει πολλα στοιχεια για τον Μπεμπη Στεργιου. Αναφερει και οραια πραγματα γυρο απο τον Χιωτη. Και αυτο εχει ενα υπεροχο καταλογο τραγουδιων με καταλογικη σειρα για αυτους που προσπαθουν να βαλουν τα τραγουδια σε καπια σειρα.

:D

Άβαταρ μέλους
Κώστας Ε.

#6 Δημοσίευση από Κώστας Ε. »

Η τριλογία του Νέαρχου Γεωργιάδη (έκτος από το <<Ρεμπέτικο και Ποιτική>> το <<Από το Βυζάντιο στο Μάρκο Βαμβακάρη>> και το <<Ο ακρίτας που έγινε Ρεμπέτης>> ) είναι ευκολοδιάβαστη και με συμφέρει ιδεολογικά!, Η κοινωνιολογική ιστορία του ρεμέτικου της Μαρίας Κωνσταντινίδου <<έγερνε>> κάπως αλλά περιέχει αρκετά δίστιχα που τα ξέρουμε ως συραμένα σε τραγούδια του Μάρκου και έχει κάποιες ανακρίβειες με τρανταχτή αυτή στο σχόλιο της κλασικής φωτογραφίας της ξάκουστής τετράδως ως ο Μπάτης και η κομπανία του με ούτι και μπουζούκι! Τα κοινωνιολογικά <<Ρεμπέτικα τραγούδια - η τέχνη των σημείων>> του Νίκου Παπαχριστόπουλου και <<Κοινωνιολογία του Ρεμπέτικου>> του Στάθη Δαμιανάκου έχουν πολύ <<πράγμα>> μέσα δεν παύουν να είναι βαρειά απότην άλλη.Το <<Να συλληφθεί το ντουμάνι>> του Λευτέρη Παπαδόπουλου το <<έφαγα>> μέσα σε δύο ημέρες! Ο άνθρωπος ξέρι να γράφει και να κρατά το ενδιαφέρων χωρίς το βιβλίο να κάνει καμία κοιλιά. Άσε τα καρφιά πάνε και έρχονται.Τέλος το <<Οι ζεϊμπέκοι της Μικρας Άσιας>> του Θωμά Κοροβίνη τώρα το άρχισα αλλά απο την προδημοσίευση που είχα διαβάσει στο περιοδικό Λαϊκό Τραγούδι φάνηκε ενδιαφέρων.

Άβαταρ μέλους
KONSTANTINOS
More than 50 posts user

#7 Δημοσίευση από KONSTANTINOS »

Καλησπέρα,

Και εγώ έχω εμπειρία απο την αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη και τον κλασικό τόμο του Πετρόπουλου.

Σωτήρη απλός θέλω να διευκρινήσω οτι απο την υπάρχουσα βιβλιογραφία για τον Μάρκο, η δουλειά της Αγγελική Βέλλου Καϊλ είναι η πιο ολοκληρωμένη. Κάνω λάθος;

Να σται καλά

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”