"Έφυγε" ο Σπύρος Λιόσης
"Έφυγε" ο Σπύρος Λιόσης
Κακή χρονιά φέτος..
Έφυγε κι ο Γενίτσαρης, η Μοσχολιού...
Όλο τον κατήφορο πέρνει η ελληνική μουσική.
Ο Σπύρος Λιόσης κηδεύεται σήμερα στις 16:00 στον Αγιο Νικόλα Άνω Λιοσίων.
Να ναι ελαφρύ το χώμα....
- Σωτήρης
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
ΚΥΡΙΕ Σπύρο καλοτάξιδος. Κρατάω την καλή σου ανάμνηση, το χαμόγελό σου και τα μαγικά σου ταξίμια βαθειά δικά μου, στην καρδιά μου. Σ' ευχαριστώ για όσα μου 'μαθες.
Υ.Γ. (Δικό μας...) Την ..."έκανες κατσίκα" λίγο νωρίτερα απ' ότι έπρεπε και θα 'θέλαμε...
-
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
Παρόλαυτα θεωρώ ότι το ρεμπετικο σαν μουσική και τρόπος ζωής εχει πεθάνει γύρω στα τέλη του 50 αν όχι και νωρίτερα. Κατα συνέπεια οποιοσδήποτε δεξιοτέχνης μουσικός και να βγήκε μετά από αυτή την περίοδο δεν θα πρέπει να συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μεγάλους του ρεμπέτικου. Ο χαρακτηρισμός ΜΑΓΚΑΣ είναι μάλλον ατυχής καθότι όπως όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο κοινωνοιολογικό υπόβαθρο το οποίο δεν υπήρχε την εποχή που έδρασε ο κύριος.
Τέλος, ολοι εμείς (που ακούμε και αναπαράγουμε το ρεμπέτικο) είμαστε σύνδεσμοι του παρελθόντος με το παρόν και δεν είναι ιδιότητα μερικών επειδή έτυχε να γεννηθούν λιγάκι νωρίτερα και να δουν κάποια δημοσιοτητα.
Σωτήρη, απ' τι λες ο κύριος αυτος ήταν φίλος σου αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τον συναισθηματισμό με την αντικειμενική πραγματικότητα. Ο κ. Λιόσης ήταν ακόμη ένας μέσα στους πολλούς καλούς εκτελεστές.
Φιλικά,
Βασίλης