Τραγούδια που ανέβηκαν τώρα τελευταία
-
- More than 150 posts user.
Τραγούδια που ανέβηκαν τώρα τελευταία
Συντηρείται, συνδιαμορφώνεται και εμπλουτίζεται από τους ίδιους τους χρήστες.
Σύμφωνα με το παραπάνω μιας και τα τραγούδια των Μπιθικωτση και Διονυσίου της εποχής του 1960 δεν ανήκουν στα ρεμπέτικα , θα ανήκουν σίγουρα στα παραδοσιακά !!!!!!! . Μακάρι να ζήσω άλλα 25 με 30 χρόνια ( λιγάκι απίθανο , 70 τώρα ) και να με αξιώσει ο Θεός να δω στη σελίδα Μαζωνάκη , Σφακιανάκη , Πλούταρχο και λοιπούς που θα έχουν γίνει τα τραγούδια τους παραδοσιακά !!!!!!!!!!
-
- Συντονιστής
έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, όμως εστίασες στην πρώτη πρόταση που αφορά το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική. Η δεύτερη πρόταση που παρέθεσες είανι εξίσου σημαντική για μια σελίδα που είναι ανοιχτή στο να επέμβει και να ανεβάσει ο καθένας ό,τι θέλει. Οπότε σχετικά με τη συντήρηση και συνδιαμόρφωση από τους ίδιους τους χρήστες, καλό θα ήταν να σημαδέψεις τα συγκεκριμένα τραγούδια για σβήσιμο ώστε να βοηθήσεις και μας τους υπόλοιπους και να μην τρέχουν μονο οι συντονιστές για αυτή τη δουλειά.
Κυρίως:Δεν ανεβάζουμε τραγούδια το οποία μπορούν εύκολα να βρεθούν στο εμπόριο, επανεκτελέσεις με σύγχρονους καλλιτέχνες κλπ
Δεν ανεβάζουμε δημοτικά τραγούδια σε σύγχρονες εκτελέσεις, ακόμα και από αξιόλογους τραγουδιστές και οργανοπαίκτες γιατί ενδεχομένως να κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό στους ανθρώπους που στηρίζουνε αυτή την μουσική.
Δεν ανεβάζουμε τέλος «σκυλέ» εκτελέσεις τραγουδιών. Όποιος διαφωνεί με τα εκάστοτε ανεβασμένα τραγούδια ας συμπληρώνει τη φόρμα προς σβήσιμο.
Τα παραπάνω αναφέρονται στις "συχνές ερωτήσεις".
Προσωπικά, τα τραγούδια που ανέβηκαν τελευταία δεν τα βλέπω να ανήκουν σε κάποια από τις τρεις κατηγορίες που αναφέρονται.
Επιπλέον, τα τραγούδια αυτά είναι των Μπακάλη, Πετσά, Λαύκα, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Δερβενιώτη, Καραπατάκη κυρίως. Για τους περισσότερους από αυτούς τους δημιουργούς υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία στη σελίδα.
Τέλος πάντων, ανάλογη συζήτηση είχε γίνει και πριν από περίπου 1μιση χρόνο, με αφορμή τα "ελαφρά". Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει κι έλεγε και τότε ο Θανάσης, αλλά δεν θα έκανα επισήμανση σε κάποιο τέτοιο τραγούδι για διαγραφή.
Επίσης, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κατακλυστεί η σελίδα με "τσιχλοτραγουδάκια χωρίς μαγκιά και ήθος"(Τζιμάκος), διότι οι χρήστες της σελίδας με έχουν κάνει να το πιστεύω. Και, σίγουρα, οι συντονιστές της. Χρήσιμο θα είναι να γίνει μία δουλειά με τις κατηγορίες, γιατί κάποιες έχουν "μπουχτίσει" και η αναζήτηση είναι δύσκολη και ίσως και μη αποτελεσματική κάποιες φορές. Πάνω σε αυτό κάνω κάποιες προσπάθειες τις τελευταίες μέρες και όταν έχω μία κάπως ξεκαθαρισμένη πρόταση, θα την καταθέσω...
-
- More than 150 posts user.
Αν ενεργοποιείται κάποιο τραγούδι για να μη χαλάσουμε την καρδιά του αυτού που το ανέβασε είναι λάθος από τη στιγμή που δεν στηρίζεται στη διαφήμιση και όποιος γουστάρει μπαίνει και όποιος δε γουστάρει τη βόλτα του συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου .
Για το φίλο που παρατήρησε ότι ο συνθέτης υπάρχει στη λίστα άρα ανεβαίνουν τραγούδια του έχει νομίζω άδικο διότι αφορά τραγούδια του της εποχής αρκετά πριν το 1960 . Τότε να ανεβάσουμε και τα Ινδικά των εν λόγω συνθετών μια που είναι στον κατάλογο σαν συνθέτες .
Αν η απάντηση των συντονιστών είναι κοινή άποψη μεταξύ τους καλώς , αν όχι ο συντονιστής που μου απάντησε καλόν είναι να απαντήσει επώνυμα .
ίσως κανένα με τον Πασχάλη?...ε, να κάνουμε και κανένα παρτάκι στον καφενέ.
Εγώ βέβαια θα ανάψω τον αργιλέ και δεν πα να τραγουδάει ο τύπος "το κορίτσι του Μάη".
Ρε παιδιά έλεος, όλα αυτά τα τραγούδια δεν ταιριάζουν στη σελίδα και φυσικά υπάρχουν στο εμπόριο, δεν είναι ούτε σπάνια, ούτε δυσεύρετα.
Α και κάτι ακόμα αγαπητοί συντονιστές, μη μου πήτε και μένα, αφού δε μου αρέσουν να καθήσω να τα τσεκάρω για διαγραφή, αυτός που τα ανέβασε ας κάτσει να τα κατεβάσει

μα δε το λέει...
κι αν τραγουδά, ψεύτη ντουνιά, μέσα η καρδιά της κλαίει..."