Βούλα Πάλα: Καρδιά πληγωμένη πώς βαστάς και δε ραγίζεις

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
AGIS
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

Βούλα Πάλα: Καρδιά πληγωμένη πώς βαστάς και δε ραγίζεις

#1 Δημοσίευση από AGIS »

Είχα πριν από χρόνια μια κασέτα με τραγούδια τραγουδισμένα από τη Βούλα Πάλα, όμως την έχασα μια μέρα που άφησα το αυτοκίνητο ανοιχτό και κάποιος αφαίρεσε από αυτό τη σακούλα με τις κασέτες προκειμένου να τις ιδιοποιηθεί κλπ (επί τη ευκαιρία, αν διαβάζει αυτές τις γραμμές ας επικοινωνήσει μαζί μου για να μου τις επιστρέψει - χωρίς αμοιβή φυσικά).

Η Βούλα Πάλα (τουλάχιστον κρίνοντας από την κασέτα που είχα) δεν ανήκει στην εποχή του "καθεαυτό" ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά στην περίοδο όπου πια λόγος γίνεται για λαϊκό τραγούδι: και μάλιστα η κασέτα που είχα ήταν μια συλλογή από λεγόμενα ινδοπρεπή άσματα τραγουδισμένα με την εντελώς κατάλληλη για αυτό το "είδος" τραγουδιών φωνή της Βούλας Πάλα.

Βάζω το παρόν θέμα στις "βιογραφίες" με την παράκληση όποιος έχει κάποια στοιχεία για τη συγκεκριμένη τραγουδίστρια (βίος, χρονολογίες, δισκογραφία κλπ) να τα δημοσιεύσει.

Έκτος όμως από αυτό, αναζητώ κι ένα τραγούδι που υπήρχε στην κασέτα, το γνωστό (τραγουδισμένο επίσης από Καζαντζίδη και πιο πρόσφατα από Ελευθερία Αρβανιτάκη) "καρδιά πληγωμένη" στη μουσική της ινδικής ταινίας "Γη ποτισμένη με ιδρώτα": η εκτέλεση αυτού του τραγουδιού από τη Βούλα Πάλα είναι η μόνη από όσες ξέρω, που στιχουργικά αποδίδει τον πόνο, την πληγή της καρδιάς σε αίτια κοινωνικά, ταξικά, στης "κοινωνίας τη διαφορά" και έτσι κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μόνη μη αυτολογοκριμένη έκδοση του τραγουδιού (παρ' όλο που είναι λίγο απροσδιόριστο -στιχουργικά- αν η γιατρειά της καρδιάς μπορεί να επέλθει μέσω της φιλανθρωπίας ή μέσω ριζικών κοινωνικών αλλαγών: ένα κίνητρο κι αυτό για να ξανακούσω και να θυμηθώ τη συγκεκριμένη εκτέλεση της "πληγωμένης καρδιάς").

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η χαμένη μου κασέτα, η τραγουδίστρια και βέβαια το ίδιο το τραγούδι κινούν το ενδιαφέρον μου.
Ξέρει κανείς ποιος έχει γράψει τους στίχους στη συγκεκριμένη εκτέλεση;
Ξέρει κανείς αυτό το τραγούδι αν μπορεί να βρεθεί;

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής

#2 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Πρόκειται για διασκευή των Μπ. Μπακάλη και Δ. Γκούτη(στίχοι). Σε 1η εκτέλεση (1961) με το Στράτο Διονυσίου και τη Βεατρίκη Κάλη.

Δεν έχω άλλες πληροφορίες ούτε και το κομμάτι το ίδιο.

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
άσ' ένα γύρο απόψε στην αγκαλιά σου

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#3 Δημοσίευση από Dreamlander »

Γεια σου Άγι
Ασφαλώς και κατανοώ την ευαισθησία σου.
Ας μην συνεχίσουμε όμως να συζητάμε εδώ το θέμα γι' αυτά τα τραγούδια, λαμβάνοντας υπ' όψιν τους κανονισμούς της σελίδας.
Αν θέλεις κοίτα τα ΠΜ σου.
Ευχαριστώ - Ηρακλής
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Αγις

#4 Δημοσίευση από Αγις »

Αλλος ο Agis, άλλος ο Αγις

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#5 Δημοσίευση από Dreamlander »

Αγις έγραψε:Αλλος ο Agis, άλλος ο Αγις
Dreamlander έγραψε:Γεια σου Άγι...
Κι εγώ λεπτολόγος είμαι ;)
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

AGIS
Επικοινωνία:

#6 Δημοσίευση από AGIS »

Γεγονός!
Άλλος ο Άγις κι άλλος ο Agis.
Για να πως την αλήθεια δεν είμαι ούτε Αγις ούτε Agis, αλλά Άγης.
Το "Agis" έχω για παραλλαγή (για να χάνονται τα ίχνη μου, αλλά συνήθως στο τέλος με βρίσκουν).

Άβαταρ μέλους
Dreamlander

#7 Δημοσίευση από Dreamlander »

Αχ καλέ μου Άγη, είδες τελικά πόσο "ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ"; ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”