Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

#1 Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. »

Σκαλίζοντας τη δισκοθήκη με τα παλιά 78ρια μου ανακαλύπτω τον Τραυματία του Τσιτσάνη σε δύο δίσκους ένα φθαρμένο και ένα σχεδόν καινούργιο. Αποφασίζω να χαρίσω σε ένα φίλο τον παλαιό και τον βάζω στο pick-up να τον ακούσω για τελευταία φορά. Η ΕΚΠΛΗΞΗ! Ακούω μόνο την Νίνου, χωρίς Τσαουσάκη. Συγκρίνω τους δύο δίσκους και διαπιστώνω τα εξής: Τσαουσάκης, αρ. δίσκου HMV AO 2875 και αρ. μήτρας oga 1492-1. Νίνου, αρ. δίσκου Α.Ο. 2876 και αρ μήτρας oga 1494-1. Στο flip side και στους δύο δίσκους υπάρχει η Μαρία (Πω πω πω Μαρία ) με αρ μήτρας oga 1493-1. Οψιμο συμπέρασμα εμένα και του, επίσης συλλέκτη, φίλου μου είναι ότι την ίδια μέρα έγινε η ηχογράφηση και των δύο αλλά η αγορά δεν ΄"τίμησε" την άγνωστη το 1948 Νίνου και η κόπια της δεν πουλήθηκε όσο αυτή του Τσαουσάκη, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ανεβάζω την κόπια απόψε, προειδοποιώ όμως ότι έχει τα χάλια της παρά την φιλότιμη προσπάθεια του COOL EDIT να την συνεφέρει και ζητώ να την ξανα-ανεβάσει όποιος την έχει σε αξιοπρεπέστερη κατάσταση. Το σημαντικότερο, ξέρει κανείς τίποτα περισσότερα για αυτό το double? Α,ναι, ο φίλος μου έμεινε με το παράπονο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”