ε ι δ η μ ο ν ε ς !!!!!!!!!!

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.

#8 Δημοσίευση από Dreamlander »

Misirlou έγραψε:...Η άποψη μου είναι πως:
1. Όποιος δε θέλει να δίνει τα σπάνια κομμάτια του στους άλλους, καλώς κάνει και το σέβομαι -γνωρίζω πολύ καλά τι εστί το μεράκι και η αρρώστια του συλλέκτη (και το κόστος...).
2. Οποιος αποφασίσει να μοιραστεί με τους άλλους το αρχείο του, ας το κάνει τουλάχιστον με "καθαρό τρόπο"...
Νομίζω πως η Misirlou είναι σαφέστατη. Πόσο παραπάνω να αναλύσουμε τα συγκεκριμένα γραφόμενα της;

Στο κάτω κάτω, ποιός είμαι εγώ (κι ο κάθε εγώ) που θα επέμβω στο έργο (πνευματικό κυρίως) κάποιων δημιουργών; Στο όνομα ποίου πράγματος θα καταστρέψω, αλλοιώσω, παραμορφώσω και θα στίψω αυτό το εργο, προκειμένου να εξάγω ψίχουλα;
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.

#9 Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. »

Για τον ίδιο λόγο αγαπητέ μου Ηρακλή που αρκούμαι σε ένα φτηνό αντίγραφο Paul Gaugen επειδή μου είναι αδύνατον να έχω ένα αυθεντικό έργο του.

mpletsas

#10 Δημοσίευση από mpletsas »

Σαθρό επιχείρημα. Τα ψηφιακά αντίγραφα είναι απαράλλακτα από το πρωτότυπο. Οι άσσοι είναι άσσοι και τα μηδενικά μηδενικά. Δεν ισχύει το ίδιο για της πινελιές του Γκωγκέν και του αντιγραφέα ζωγράφου.

Επί του θέματος:

Έχουν υποπέσει στην αντιληψή μου όντως αρκετές κακές ηχητικές επεξεργασίες (καθαρίσματα) που κάνουν πιο πολύ κακό παρά καλό και εμποδίζουν και την ανάκτηση της ηχητικής πληροφορίας μελλοντικά (όταν προοδεύσει η τεχνολογία).

Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου ηθελημένο πετσόκομμα ή προσθήκη θορύβου σε τραγούδια που ανεβαίνουν. Κάτι τέτοιο θα ήταν σαφώς αποδοκιμαστέο (με τα μυαλά τα δικά μου). Η Μισιρλού αν νομίζει ότι αυτό αφορά τη σελίδα, ας στείλει στον max τα στοιχεία της.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι έχω κουραστεί από τις κουβέντες για συλλογές και συλλέκτες. Συλλέκτης όποιος είναι, είναι για την πάρτη του, εμάς ως θαμώνες δε μας χαλάει και ούτε καν μας αφορά. Εδώ στην σελίδα όμως δεν είμαστε «περί πάρτης» όσοι συμμετέχουμε στο ανέβασμα, ό,τι έχουμε το διαθέτουμε σε όλους.

Rumeliotis
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#11 Δημοσίευση από Rumeliotis »

Συμφωνω απολυτα για το θεμα της Επεξεργασιας Οποιος δεν ξερει δεν πρεπει να τα πειραζει Πολλα πραγματι τα σακατεβουν και πολλα Θεωρω εσκεμενα γιατι βλεπω οτι ειναι σε πολυ κακη ποιοτητα αλλα και πολλα σε πολυ χαμηλη συμπιεση και ακουγοντε σαν τενεκεδες ,οποιος δεν θελει να μοιραστη τα τραγουδια του να μην τα ανεβαζει καν στη σελιδα,, εδω θα συμφωνησω με την Ιωαννα τι θελουν να δειξουν δηλαδη οτι εχουν τα Σπανια αυτοι και δινουν σ εμας τους Τενεκεδες ,να μην τ ανεβασουν καν ,ας τα κρατησουν για την παρτυ τους Τραγουδι που συμπιεζετε κατω απο 96 ΚΒ γινετε πλεον τενεκες (Οσο για τη Σπανιοτητα ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ)Πολοι συλεκτες εχουν σριμωχτει οικονομικα και και αρχιζουν και πουλανε και δεν εχετε δει τιποτα ακομα εχει να πεσει πολυ πεινα ακομα και πολλα Σπανια θα κυκλοφορησουν σε πολυ καλυτερη μορφη ,Μαζευω Δεκα χρονια σε Ψηφιακη μορφη και διαπιστωσα οτι τιποτα δεν ειναι Σπανιο για την Ψηφιακη μορφη μιλαμε παντα ,γιατι ουτως η Αλλος αντιγραφο ειναι δεν ειναι προτοτυπο ,Το προτοτυπο (Βυνιλιο) μπορει να ειναι Σπανιο) Το αντιγραφο του οχι ,Αυτα για την ωρα για τους Συλεκτες σπανιιιιιιιιιιιιιιιιιιιωωωωωωωωωωωωων σε ψηφιακη Μορφη σε αντιγραφο τιποτα δεν ειναι Σπανιο
Τα Τραγουδια δεν ειναι για το Μπαουλο ειναι για να τα κοει ο κοσμος και να τα απολαμβανει

ΘΑΝΑΣΗΣ

#12 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Μερικές σκέψεις με τα θέματα που εξετέθησαν παραπάνω και κάποιο θέμα που είχε δημιουργηθεί πριν ένα μήνα περίπου .
Νομίζω ότι συλλέκτης λέγεται εκείνος που μαζεύει (συλλέγει) κάποια αντικείμενα υλικά ή μη υλικά , π.χ. Συλλέκτης γραμματοσήμων , τροφοσυλλέκτης , συλλέκτης ρήσεων μεγάλων ανδρών ή γυναικών κλπ. Τώρα τι τα κάνει αυτά που συλλέγει , μπορεί να τα συλλέγει για να τα προσφέρει σε κάποιους επιλεγμένα ή να τα προσφέρει στο σύνολο ή να τα κρατήσει αυστηρά για προσωπική χρήση είναι θέμα προσωπικής επιλογής ή ανάγκης και ανάλογα αντιμετωπίζεται από τους άλλους .
Στα δικά μας τώρα , προφανώς είναι δικαίωμα κάποιου να συλλέγει δίσκους ή τραγούδια σε ψηφιακή ή μαγνητική μορφή , δικαίωμα του να θέλει να δώσει σε άλλους τα τραγούδια που έχει ή να μην τα δώσει ή ακόμα να τα δώσει επιλεγμένα σε κάποιους , αν και εγώ πιστεύω ότι η μουσική αποτελεί πολιτιστικό αγαθό και ηχητικά ανήκει σε όλους , η κυριότητα των δίσκων ανήκει στο συλλέκτη και αυτό ακολούθησα για τους ελάχιστους δίσκους που έχω .
Είναι όμως ανήθικο και πρόστυχο και σαδισμός και δείχνει άτομο , δεν του ταιριάζει η λέξη άνθρωπος , προβληματικό και ακοινώνητο το εξής φαινόμενο :
1.κάνω γνωστό ότι έχω το δίσκο τάδε ή το τραγούδι τάδε αλλά δεν τον δίνω σε κανένα και βράστε στο ζουμί σας και στη λαχτάρα σας να το ακούσετε
2.για να μη μου το αντιγράψετε το δίνω παραμορφωμένο ή πετσοκομμένο ή ελάχιστα δευτερόλεπτα από δω και από κει , αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα χειρότερο από το πρώτο γιατί στην πρώτη περίπτωση το παίρνεις κάποια στιγμή απόφαση ή το ξεχνάς .
Φανταστείτε σε κάποιον πεινασμένο που ξερει ότι υπάρχουν άνθρωποι που καλοπερνάνε και προσπαθεί να βρει και αυτός φαγητό , να του πετάς ένα ξεροκόμματο βουτηγμένο στη λάσπη ή να του δείχνεις τραπέζια με φαγητά ή να του λες μύρισε φαγητό αλλά δεν τρως .
Ακόμα σε κάποιους που βρίσκουν την αστεία δικαιολογία , θα γίνουν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ τραγούδια , βάζω το εξής ερώτημα : πόσο έχει χάσει από την αγοραστική αξία της της η ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ με τα εκκατομύρια αντίτυπα της που έχουν κυκλοφορήσει ;
Στο κάτω κάτω της γραφής όποιο τραγούδι υπάρχει στη σελίδα , άρα προσιτό σε όλους σχεδόν τους ενδιαφερομένους , γιατί να αγοράσουν ένα CD με αυτό το τραγούδι μιας και το κατεβάζουν τσάμπα ή ζητάνε από κάποιο να τους το κατεβάσει και να το γράψει σε CD .
Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις και σκέψεις που δε ΘΕΛΩ αλλά και ούτε μπορώ να τις επιβάλλω σε κανέναν , επομένως δεν έχουν κανένα νόημα οι προσωπικές απαντήσεις θετικές ή αρνητικές . Όποιος γουστάρει συμφωνεί , όποιος δε συμφωνεί τις προσπερνά όπως τόσες μαλακίες που τον βομβαρδίζουν κάθε μέρα .
Αν ζητηθεί να φύγει το κείμενο αυτό παρακαλώ τον admin να μου το πει και θα το διαγράψω μόνος μου .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Rumeliotis
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#13 Δημοσίευση από Rumeliotis »

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ PC ,ΑΠΟ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΣ ,,,,,EINAI ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ WAVE KAI ΟΧΙ ΜΠ3 ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ mp3 ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ WAVE ,,
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ WAVE KAI ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΛΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ Ο ΚΟΠΟΣ ΣΑΣ

sakispap

#14 Δημοσίευση από sakispap »

Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Οι προηγούμενοι συνομιλητές με κάλυψαν.
Όμως, θέλω να εκφράσω δημόσια μια απορία μου:
Αναρρωτιέμαι, από τι πάστα είναι καμωμένα μερικά άρρωστα μυαλά, για να σκέφτονται και να πράττουν, με τον τρόπο που χαρακτηριστικά αποτυπώνει η Misirlou και άλλοι φίλοι παραπάνω!!!.......

Και για να σταματήσει -επιτέλους- αυτό το παραμύθι με τους "συλλέκτες" (εντός και εκτός εισαγωγικών) να πω τα ....αυτονόητα:
1. Δεν κινδυνεύουν οι δίσκοι μας από ....αφανισμό(!), αν αποφασίσουμε να μοιραστούμε το μουσικό τους μέρος με τους άλλους!!! Θα τους έχουμε και θα τους καμαρώνουμε για πάντα (αν αυτή είναι η επιθυμία μας).
Υ.Γ.: Απευθύνομαι όχι μόνον στους λάτρεις του βινυλίου (33 & 45 στροφές), αλλά και στους λάτρεις -κυρίως- του πισσόχαρτου (78 στροφές).
2. Οι δίσκοι μας μάς ανήκουν, γιατί τους αγοράσαμε (ή μας τους χάρησαν) και έχουν την αξία τους. Όμως, το μουσικο-κοινωνικο-πολιτικό και πολιτιστικό/πολιτισμικό τους μέρος ή περιεχόμενο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Και μάλιστα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Ανήκει σε ΟΛΟΥΣ μας και είναι -κατά την ταπεινή μου γνώμη- ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να το μοιραστούμε με όλους τους άλλους. Είναι η λαϊκή και παραδοσιακή πολιτισμική μας κληρονομιά. Ανήκει σε μας και στις ερχόμενες γενιές.

- Με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις μου, καλώ όσους ακόμα διστάζουν να μοιραστούν τον "θησαυρό" τους μαζί μας -ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ, σε κάθε περίπτωση- να αναλογιστούν ότι -σε τελευταία ανάλυση- είναι έτσι κι αλλιώς κερδισμένοι, αφού στη σελίδα αυτή βρήκαν (και θα βρουν) πάρα πολλά τραγούδια που τα έψαχναν για χρόνια!! Επιπλέον, βρήκαν (και βρήσκουν καθημερινά) χιλιάδες πολύτιμες πληροφορίες για όλα αυτά τα λαϊκά μας στολίδια! Και οι πληροφορίες αυτές -εκτός από τις συλλογές δίσκων- αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα δίπλα σε κάθε τραγούδι. Είναι πραγματικά πολύτιμες! Πληροφορίες που τις χρωστάμε σε ανθρώπους που με κέφι και περισσή ευαισθησία, υπομονή και μεράκι, ανάλωσαν τη ζωή τους ψάχνοντας, διαβάζοντας, ρωτόντας, μελετόντας, διασταυρόνοντας και καταγράφοντας πολυσχιδή πρωτογενή και δευτερογενή στοιχεία. Και τα μοιράζονται απλόχερα και με ανιδιοτέλεια μαζί μας!!

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω και κάτι ακόμα αγαπητοί φίλοι.
Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω σαν μέλος αυτού του site, ή σαν συλλέκτης, ή σαν μελετητής και ερευνητής. Θα μιλήσω σαν ειδικός μηχανικός της Πληροφορικής και των Η/Υ:
- Υπάρχει ΑΣΦΑΛΗΣ τρόπος εντοπισμού τραγουδιών που έχουν υποστεί εκούσια "δολιοφθορά" στο ακουστικό τους σήμα! Και, βέβαια, αυτόματα καταδεικνύεται και ο "ηθικός" αυτουργός, του κάθε "πειραγμένου" τραγουδιού!!
Ήδη ξεκίνησα, εντελώς αυτόβουλα, μια τέτοια δραστηριότητα. Άρχισα με τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο από τα ήδη ανεβασμένα. Και θα συνεχίσω με κάθε νέο ανέβασμα. Φυσικά στον Η/Υ μου και όχι στη σελίδα, γι' αυτό και δεν ζήτησα την άδεια των διαχειριστών (κι ας μου το συγχωρέσουν).

Μόλις έχω αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια μου, θα τα βγάλω στη φόρα χωρίς κουβέντα ή οποιαδήποτε δικαιολογία του (όποιου) δράστη! Να 'μαστε εξηγημένοι....

Υ.Γ.: Δεν έχω καμμιά απολύτως διάθεση να "παίξω" τον μαλάκα, να μοιράζομαι ό,τι έχω (συλλογή, αρχείο πληροφοριών, προσπάθεια και διαθέσιμο χρόνο) με "ανθρώπους" που θα "γελάνε" εις βάρος μου ανεβάζοντας τα "ψίχουλά" τους, έτσι για τη ...μαγκιά τους!!! Τη τύφλα τους...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sakispap την 29 Ιουν 2006 11:20 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”