ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 78ΑΡΙΑ?

Μήνυμα
Συγγραφέας
my8os
More than 50 posts user

#8 Δημοσίευση από my8os »

sakispap έγραψε: Και κάτι τελευταίο, γενικά απευθυνόμενος στους συλλέκτες:
Αν εμείς οι συλλέκτες νομίζουμε ότι -για τους χ, ψ, ζ, λόγους- τα τραγούδια των δίσκων μας πρέπει να μείνουν κλειδομπαρωμένα στα ντουλάπια, στα μπαούλα, στις αποθήκες και στις δισκοθήκες μας, και δεν αποτελούν μέρος της "δημόσιας" μουσικολογικής κληρονομιάς και δεν πρέπει να "βγουν παρά έξω", φοβούμενοι τα καρτάλια των επιτηδίων που μπορεί να αποθησαυρίσουν από αυτά, ΤΟΤΕ κάνουμε χειρότερο "έγκλημα" από αυτούς και κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα!!! Το ξέρω ότι είναι ρίσκο, ΟΜΩΣ αξίζει....
Εγώ δηλώνω δημόσια ότι, τη συλλογή μου ΟΛΗ, πριν κλείσω τα μάτια μου , θα τη "μοιραστώ" ΑΦΟΒΑ με ΟΛΟΥΣ ..... Και ας πάει να λέει όλος ο ντουνιάς ότι τρελλάθηκα, ή είμαι "κάπως".
Επ' αυτού τελεία και παύλα. Και όποιος φοβάται μήπως μοιραστώ με άλλους τα τραγουδάκια του, να μη μου ξαναδώσει ούτε ένα....
Χίλιες φορές καλύτερα έτσι, παρά ..."γκιουβέτσι" και "κοκορέτσι"........
Σάκη συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σου.
Τα ρεμπέτικα τραγούδια δεν είναι για το μπαούλο!!!! (...σε αντίθεση με τα τωρινά σαχλοτράγουδα που πρέπει να κλειδώνονται σε μπαούλο και να πετάς το κλειδί).
Ας βγουν και σε CD. Τόσο το καλύτερο. Καλύτερα από το να χαθούν για πάντα δεν νομίζετε; Δεν με νοιάζει ποιος θα κερδίσει λεφτά, αλλά στο τέλος ο αληθινά κερδισμένος είναι ο λαός γιατί δεν χάνονται τα τραγούδια του.
Ψιλοεκνευρίζομαι όταν συλλέκτες 'οικειοποιούνται' τραγούδια. Για στάσου δηλαδή, τα τραγούδια είναι του λαού. Κράτα τον βακελίτη σαν υλικό που το αγόρασες αλλά μη στερείς την πολιτισμική κληρονομιά του Έλληνα.

Τσαουσακης

#9 Δημοσίευση από Τσαουσακης »

Είδες φιλε μου Φρανκ που τελικά έρχεσαι στα λόγια μου.Και καλά εσυ που τα έδωσες και βγήκαν απευθείας να σου πω εγω παραδείγματα που έκαναν ολόκληρο ταξίδι.Θεσ/νίκη-Χανιά-Γερμανία-φόρουμ.Δεν χρειάζεται απλώς να το προσωποποιείς.
Και θα ήθελα να κάνω μια παράκληση την οποία την έχω κάνει ήδη με κάποια παιδιά όπωςτην Αγγελική και τον Κώστα τον Χόντρο.Προς όλους αυτούς που κατεβάζουν αβέρτα ή και ανεβάζουν αβέρτα,κάντε το με κάποιο σκοπό όχι για τη μόστρα της μεγάλης συλλογής.Ακούστε πρώτα αυτά που ήδη έχετε και σταδιακά εμπλουτίζοντας και κατανοώντας το ρεμπέτικό τραγούδι μαζέψτε όποια τραγούδια θέλετε.Αλλιώς θα υπάρχουν στο αρχείο σας 10000 τραγούδια και θα ακούτε και θα γουστάρετε τον "Καπετανάκη"
Θα πάρω μια πετρα να σπάω το κεφάλι μου γιατι μονο αυτό τα φταίει για το μαύρο χάλι μου

NIKOS
More than 50 posts user

#10 Δημοσίευση από NIKOS »

Διάβασα το θέμα που άνοιξε ο frank και μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.
Να ξεκαθαρίσω οτι ούτε συλλέκτης είμαι,ούτε γκουρού, ούτε αντμίν, είμαι ένας απλός λάτρης του ρεμπέτικου.Τώρα έρχομαι στις απόρίες-ερωτήματα.

Με την κατοχή ενός δίσκου, αυτομάτος γίνεσαι και κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων?

Ο συμφορουμίτης frank από όλη αυτήν την προσπάθεια και με τις γνώσεις που υποθέτω θα έχει μόνο αυτό έχει να πει για το ρεμπέτικο(οτι του κλέβουμε τα τραγούδια του δίσκου που αγόρασε-βρήκε)?

Γιατί αυτός ο εγωισμός και η καχυποψία?

Συλλέκτης=μελλοντική δόξα-χρήμα?

Κάποιος που συλλέγει παλιά τραγούδια έχει σαν σκοπό
1) Να βγει αργότερα στην τηλεόραση και να κάνει τον γκουρού του είδος,βαρύς,λιγομίλητος και με λεπτομέρειες που σοκάρουν?
2)Να κάθεται σπίτι του και να θαυμάζει-χαϊδεύει τους δίσκους του αναλογίζοντας οτι έκανε κάτι σπουδαίο?
2)Να μαζεύει φίλους να τα κουτσοπίνουνε ακούγοντας σπάνια τραγούδια?
3)Να συνεισφέρει στην παράδοση?
4)Απλά να κάνει το χόμπυ του?

Ρωτάω αυτά τα πράγματα γιατί συλλογή μόνο τηλεκαρτών έκανα και στους λίγους δίσκους και cd που έχω πάντα μου άρεσε να μοιράζω την χαρά που είχα να είμουν κάτοχός τους.(Εννοείται οτι έχω χάσει πολλά cd κυρίως αλλά τι να κάνουμε υλικά αγαθά είναι)
Ήμουν και είμαι πάντα υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των τραγουδιών και υποστηρικτής κινημάτων D.I.Y(ανεξάρτητες παραγωγές και διακίνηση τραγουδιών χωρίς περιθώρια κέρδους)Όσο για το εμπόριο και τα σχετικά όλοι ξέρετε που έχει οδηγήσει την μουσική.

Υ.Γ.Τον κύριο frank δεν τον γνωρίζω ούτε και έχω και τίποτα μαζί του απλά έχω αυτές τις απορίες για ανθρώπους του συλλεκτικού χώρου στην προσπάθειά μου να κατανοήσω κάποιες κινήσεις και λεγόμενα

Άβαταρ μέλους
georgalasg
More than 150 posts user.

#11 Δημοσίευση από georgalasg »

Να κάθεται σπίτι του και να θαυμάζει-χαϊδεύει τους δίσκους
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Για σου ρε ΝΙΚΟ . Πες τα γιατί θα τρελλαθουμε οπως παμε...
Τρίχορδο και ξερό ψωμί

Βάγγος
More than 50 posts user

#12 Δημοσίευση από Βάγγος »

Τελικά δασκαλε(Τσαουσάκη)έρχεσαι και σύ.... στά λόγια σου ''Θα πάρω μια πετρα να σπάσω το κεφάλι μου γιατι μονο αυτό τα φταίει για το μαύρο χάλι μου''

Τσαουσακης

#13 Δημοσίευση από Τσαουσακης »

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω το ειρωνικό μάλλον ύφος του Βάγγου, λέω ότι έχει δίκιο.Αυτό άλλωστε είπε και ο Φρανκ και ξεκίνησε η κουβέντα.Πόσο μαλάκες είμαστε και δίνουμε τραγούδια τα οποία αυτοί που τα παίρνουν δεν μπορούν να τα διαχειριστουν.Και προφανώς δεν φταινε αυτοί, εμείς φταίμε, γι' αυτό και το" θα πάρω μια πέτρα να σπάσω το κεφάλι μου" ισχύει απαρεγκλίτως.
Πως κατάλαβες ρε θηρίο Βάγγο οτι είμαι δάσκαλος???Μάγος είσαι ή και αυτό απο το ιντερνετ το κατέβασες???
Θα πάρω μια πετρα να σπάω το κεφάλι μου γιατι μονο αυτό τα φταίει για το μαύρο χάλι μου

Βάγγος
More than 50 posts user

#14 Δημοσίευση από Βάγγος »

ε χωριο που φαινεται...
ποσες εκατονταδες κομματαρες σουρωσες απο δω μεσα δεν μας ειπατε εσυ κι ο φιλος σου

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αναζήτηση τραγουδιού”