Σάκη συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σου.sakispap έγραψε: Και κάτι τελευταίο, γενικά απευθυνόμενος στους συλλέκτες:
Αν εμείς οι συλλέκτες νομίζουμε ότι -για τους χ, ψ, ζ, λόγους- τα τραγούδια των δίσκων μας πρέπει να μείνουν κλειδομπαρωμένα στα ντουλάπια, στα μπαούλα, στις αποθήκες και στις δισκοθήκες μας, και δεν αποτελούν μέρος της "δημόσιας" μουσικολογικής κληρονομιάς και δεν πρέπει να "βγουν παρά έξω", φοβούμενοι τα καρτάλια των επιτηδίων που μπορεί να αποθησαυρίσουν από αυτά, ΤΟΤΕ κάνουμε χειρότερο "έγκλημα" από αυτούς και κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα!!! Το ξέρω ότι είναι ρίσκο, ΟΜΩΣ αξίζει....
Εγώ δηλώνω δημόσια ότι, τη συλλογή μου ΟΛΗ, πριν κλείσω τα μάτια μου , θα τη "μοιραστώ" ΑΦΟΒΑ με ΟΛΟΥΣ ..... Και ας πάει να λέει όλος ο ντουνιάς ότι τρελλάθηκα, ή είμαι "κάπως".
Επ' αυτού τελεία και παύλα. Και όποιος φοβάται μήπως μοιραστώ με άλλους τα τραγουδάκια του, να μη μου ξαναδώσει ούτε ένα....
Χίλιες φορές καλύτερα έτσι, παρά ..."γκιουβέτσι" και "κοκορέτσι"........
Τα ρεμπέτικα τραγούδια δεν είναι για το μπαούλο!!!! (...σε αντίθεση με τα τωρινά σαχλοτράγουδα που πρέπει να κλειδώνονται σε μπαούλο και να πετάς το κλειδί).
Ας βγουν και σε CD. Τόσο το καλύτερο. Καλύτερα από το να χαθούν για πάντα δεν νομίζετε; Δεν με νοιάζει ποιος θα κερδίσει λεφτά, αλλά στο τέλος ο αληθινά κερδισμένος είναι ο λαός γιατί δεν χάνονται τα τραγούδια του.
Ψιλοεκνευρίζομαι όταν συλλέκτες 'οικειοποιούνται' τραγούδια. Για στάσου δηλαδή, τα τραγούδια είναι του λαού. Κράτα τον βακελίτη σαν υλικό που το αγόρασες αλλά μη στερείς την πολιτισμική κληρονομιά του Έλληνα.