ναι γεροMistakidis έγραψε:Όλη η προσπάθεια που κανει ένας κιθαρίστας είναι να δώσει "κίνηση" στην συνοδεία του.Δεν εξετάζω άν τα ακόρντα είναι σωστά σε σχέση με την πρώτη εκτέλεση.Αυτό δεν το κοίταζα ποτέ ούτε θα το κοιτάξω γιατί θεωρώ ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που μπορεί να πέσει ένας συγχρονος μουσικός. Η αισθητική της εναρμόνισης έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που μεταβάλεται ανάλογα με τις εποχές και την εμπειρία του παίχτη.Για να γίνω πιό συγκεκριμένος θα σου πώ ότι θεωρώ όχι λάθος αλλά κακή επιλογή το φα#μινόρε που παιζει ο φίλος στην Ντο#χιτζάζ φράση που παίζει στο δευτερο μέρος απο τα ωραία του τσιτσάνη.Δεν είναι λάθος γιατι μπορείς κάλλιστα να πείς 'οτι όλη η φράση είναι σε φα# αρμονικό μινόρε.Δεν είναι όμως πιο καλή κίνηση το Ντο # που κάνει μιά τέλεια πτώση στο Φα#μινόρε για να καταλήξει τελικά στο λα+ αφού πρωτα περάσει και 'ενα Μι+.
Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα σλλά νομίζω ότι αυτές οι επιλογές ακόρντων είναι που κάνουν την διαφορά.
ΣΠΑΝΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ;
- prigkhpessa
Re: Η κιθάρα στο ρεμπέτικο
Και γω με τη σειρά μου θα συμφωνήσω ότι σπανίζουν οι κιθαρίστες στοsvth έγραψε:Φιλαράκια συμφωνώ με την άποψη ότι σπανίζουν οι κιθαρίστες για τα ρεμπέτικα τραγούδια. Υπάρχει σήμερα ένας που νομίζω είναι από τους κορυφαίους , αν όχι ο κορυφαίος στα ρεμπέτικα; Αυτός είναι ο Ντίνος Οικονόμου ζει στην Καρδίτσα και εργάζεται στο Ρεμπέτικο, αρκετοί φίλοι της σελίδας τον έχουν ακούσει. Ένα μόνο θα πω για αυτό το παιδί, είναι κολλημένος στον Σκαρβέλη. Ο αδερφός του ο Φάνης παίζει μπουζούκι και είναι κολλημένος στον Μάρκο
ρεμπέτικο. (Μιλάω από την πλευρά του κοινού). Πίστευα ότι τα σπουδαία
πράγματα στην ορχήστρα την κάνει το μπουζούκι και ο βιολάτορας.
Κάνοντας στενή παρέα με έναν κιθαρίστα(μαθητής του Φάμπα), ρεμπέτη που
έπαιζε σε ρεμπέτικο σχήμα, στην Καρδίτσα, άκουσα και έμαθα αυτά που
γράφετε για τα κρατήματα και τις διορθώσεις όπου χαθεί το μέτρο.
Τώρα όσον αφορά τον Φάνη, θεωρώ ότι έχει σπουδαία φωνή και ερμηνεύει
μοναδικά τον Μάρκο. ΤΟυς άκουσα πέρισυ στην Καρδίτσα και με γοήτευσαν.
στεργιώνω, θέλω να πέφτω στο γκρεμό
κι ύστερα να γλυτώνω.