Το ρεμπέτικο και μεις...
- Σωτήρης
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Απλά είμαστε από άλλο πλανήτη! Έχεις δίκιο σε όλα. Έχεις γνωρίσει τα πάντα. Ο, βετεράνος πια, Γκολές δεν ξέρει μπουζούκι. Ούτε οι "από πίσω του"! Κασσέτα παίζει! Ο Ιορδάνης με τα 80 τραγούδια της υπερπλήρους συλλογής σου, είναι απλά μαθητούδι. Που θα πάει θα μάθει ανα είναι επιμελείς και ακούει τις παρατηρήσεις σου! Τους μάγκες τους πάτησε το τραίνο (ο οδοντοτός των Καλαβρύτων συγκεκριμμένα!) και ο μηχανοδηγός ανακρίνεται. Εσύ δεν οφείλεις τίποτα σε κανέναν και κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μάλλον ο Μάρκος και ο Τσιτσάνης σου χρωστάνε χάρη που ακούς τα τραγούδια τους και τους αναβαθμίζεις σαν προσωπικότητες και καλλιτέχνες. Τέλος το site ΔΕΝ υπάρχει και όλοι μαζί αποτελούμε club του ποδοσφαιρικού σωμματείου "πράσσινα πουλιά".
Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
Πόσα τραγουδια πρεπει να ακούσεις δήλαδη για να πείς ότι κάποιος σου αρέσει η όχι. Μήπως πρέπει να ξέρω και τι ώρα πάει για χέσιμο? Πόσες συναύλιες και εκπομπές πρέπει να δώ από κάποιον για να πω αν μου αρεσει το στυλ του ή όχι. Τι διαφορά θα ειχε η κριτική σου ικανότητα (γύρω από τη ρεμπέτικη μουσική) αν έχεις ακούσει 2000 τραγούδια και έχεις διαβάσει 10 βιβλία από τον άλλο που έχει ακούσει 1000 και έχει διαβάσει 5?
Ευτυχώς ρε Σωτήρη που είσαι και συ που έχεις ανοιχτό μυαλό και μπορείς να ακούσεις όλες τις απόψεις με αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Οταν καποιος φοράει γυαλιά με κόκκινους φακούς ο κόσμος έχει κόκκινη απόχρωση.
Φαντάζομαι από τα λεγόμενα του Σωτήρη σε προηγούμενο ποστ ότι ο άνθρωπος παίζει μουσική χρόνια, κάτι θα ξέρει κι ο ίδιος να σου πει για τον αν ο Γκολες ξέρει ή όχι μπουζούκι ...
Προσωπικά παίζω μουσική σε ταβέρνες πολλά χρόνια , τα αυτιά μου έχουν ακούσει μπουζουκτσήδες κ μπουζουκτσήδες αλλά ντρέπομαι να βγω κ να πω ότι ο Ιορδάνης ή οποιοσήποτε άλλος είναι χάλιας !!! ΈΛεος παιδιά !
Κ αυτό προς απάντηση και στο φίλο Θανάση που μου κλεει ότι 40 χρόνια ακούει μόνο ρεμπέτικα οπότε κάτι θα ξέρει καλύτερα.Δεν είχα καν γεννηθεί τότε αλλά λίγο σεβασμό σε κάποια πραματα.
Που μάλιστα ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη πείρα κ σοφία των χρόνων θα έπρεπε από μόνος του να κάνει κράτη για να μην εκτεθεί.
-
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
Παίζω 11 χρόνια μπουζούκι και σε ταβερνες τις Θεσσαλόνίκης είτε σαν υπαλληλος είτε "για γούστα". Μερικές από αυτές (για τους φίλους που είναι από Θεσσαλονίκη) Πήρε και Βραδυάζει, Κουτούκι, Τα ρεμπέτικα, Κουφος και άλλες.
Σ' ευχαριστώ που μου θύμησες ότι δεν είμαι αρχάριος.
Βασίλης
Απαντηση 95χρονου Μαγκα
Δεν τους πατάν τα τραίνα
Οι Μάγκες θα υπάρχουνε
Όσο υπάρχει μπέσα
Παλικαριά φιλότιμο
Στη κοινωνία μέσα
Γιατί προτού πεθάνουνε
Σπέρνουνε την Μαγκιά τους
Και άλλοι ξεφυτρώνουνε
Πάνω στα μνήματα τους
Μα οι Μάγκες κι αν πεθάνανε