Το ρεμπέτικο και μεις...

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Billara αστο, κατέληξα...
Απλά είμαστε από άλλο πλανήτη! Έχεις δίκιο σε όλα. Έχεις γνωρίσει τα πάντα. Ο, βετεράνος πια, Γκολές δεν ξέρει μπουζούκι. Ούτε οι "από πίσω του"! Κασσέτα παίζει! Ο Ιορδάνης με τα 80 τραγούδια της υπερπλήρους συλλογής σου, είναι απλά μαθητούδι. Που θα πάει θα μάθει ανα είναι επιμελείς και ακούει τις παρατηρήσεις σου! Τους μάγκες τους πάτησε το τραίνο (ο οδοντοτός των Καλαβρύτων συγκεκριμμένα!) και ο μηχανοδηγός ανακρίνεται. Εσύ δεν οφείλεις τίποτα σε κανέναν και κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μάλλον ο Μάρκος και ο Τσιτσάνης σου χρωστάνε χάρη που ακούς τα τραγούδια τους και τους αναβαθμίζεις σαν προσωπικότητες και καλλιτέχνες. Τέλος το site ΔΕΝ υπάρχει και όλοι μαζί αποτελούμε club του ποδοσφαιρικού σωμματείου "πράσσινα πουλιά".
Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#16 Δημοσίευση από Billaras »

Τίποτα από όλα αυτα που λές δεν υποστήριξα (είναι όλα γραμμένα μπορείς να τα ξανακοιτάξεις) και διατυπώνω απλά τι έχω δεί και ακούσει και τα συμπερασματα μου εως τώρα. Το πίο πετυχημένο σχόλιο είναι του PLANTMAN "ο πατσας δεν αρέσει σε όλους".
Πόσα τραγουδια πρεπει να ακούσεις δήλαδη για να πείς ότι κάποιος σου αρέσει η όχι. Μήπως πρέπει να ξέρω και τι ώρα πάει για χέσιμο? Πόσες συναύλιες και εκπομπές πρέπει να δώ από κάποιον για να πω αν μου αρεσει το στυλ του ή όχι. Τι διαφορά θα ειχε η κριτική σου ικανότητα (γύρω από τη ρεμπέτικη μουσική) αν έχεις ακούσει 2000 τραγούδια και έχεις διαβάσει 10 βιβλία από τον άλλο που έχει ακούσει 1000 και έχει διαβάσει 5?

Ευτυχώς ρε Σωτήρη που είσαι και συ που έχεις ανοιχτό μυαλό και μπορείς να ακούσεις όλες τις απόψεις με αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Οταν καποιος φοράει γυαλιά με κόκκινους φακούς ο κόσμος έχει κόκκινη απόχρωση.

dream

#17 Δημοσίευση από dream »

Ρε Μπιλάρα έχεις παίξει ποτέ σου μουσική ? Λες για αρχειά ,δισκους κλπ αλλά το ρημάδι τοχεις πιάσει ποτέ?? Πως μπορείς να μιλάς έτσι χωρίς φόβο για Γκολέ , Ιορδάνη κλπ έστω να κάνεις κ λίγο κράτη ? Παν μέτρον άριστον .

Φαντάζομαι από τα λεγόμενα του Σωτήρη σε προηγούμενο ποστ ότι ο άνθρωπος παίζει μουσική χρόνια, κάτι θα ξέρει κι ο ίδιος να σου πει για τον αν ο Γκολες ξέρει ή όχι μπουζούκι ...

Προσωπικά παίζω μουσική σε ταβέρνες πολλά χρόνια , τα αυτιά μου έχουν ακούσει μπουζουκτσήδες κ μπουζουκτσήδες αλλά ντρέπομαι να βγω κ να πω ότι ο Ιορδάνης ή οποιοσήποτε άλλος είναι χάλιας !!! ΈΛεος παιδιά !
Κ αυτό προς απάντηση και στο φίλο Θανάση που μου κλεει ότι 40 χρόνια ακούει μόνο ρεμπέτικα οπότε κάτι θα ξέρει καλύτερα.Δεν είχα καν γεννηθεί τότε αλλά λίγο σεβασμό σε κάποια πραματα.

Που μάλιστα ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη πείρα κ σοφία των χρόνων θα έπρεπε από μόνος του να κάνει κράτη για να μην εκτεθεί.

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#18 Δημοσίευση από Billaras »

[quote="dream"] Ρε Μπιλάρα έχεις παίξει ποτέ σου μουσική ? .[/quote]

Παίζω 11 χρόνια μπουζούκι και σε ταβερνες τις Θεσσαλόνίκης είτε σαν υπαλληλος είτε "για γούστα". Μερικές από αυτές (για τους φίλους που είναι από Θεσσαλονίκη) Πήρε και Βραδυάζει, Κουτούκι, Τα ρεμπέτικα, Κουφος και άλλες.

Σ' ευχαριστώ που μου θύμησες ότι δεν είμαι αρχάριος.

Βασίλης

Άβαταρ μέλους
abastado

#19 Δημοσίευση από abastado »

dimitrios έγραψε:μικρες χωρες - μικρα μυαλα? - μηπως θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος η εισαι κιοτης και κρυβεσαι πισω απο αοριστιες.??
Έκφραση της πατρίδας μας "Μικρά χωριά μικρά μυαλά" μην αρπάζεσαι
Όταν όμως μιλάμε για Καναδά η Ελλάδα μας είναι πιο μικρή.
Ας αυτοσαρκαστούμε λίγο
8)

Άβαταρ μέλους
abastado

Απαντηση 95χρονου Μαγκα

#20 Δημοσίευση από abastado »

Οι Μάγκες είναι εξύπνοι
Δεν τους πατάν τα τραίνα
Οι Μάγκες θα υπάρχουνε
Όσο υπάρχει μπέσα
Παλικαριά φιλότιμο
Στη κοινωνία μέσα
Γιατί προτού πεθάνουνε
Σπέρνουνε την Μαγκιά τους
Και άλλοι ξεφυτρώνουνε
Πάνω στα μνήματα τους
Μα οι Μάγκες κι αν πεθάνανε
Αφήνουν τους λουλάδες
Τα σέα τους τα μέα τους
Μπουζουκια μπαγλαμαδες
Τι κι αν ο Μάρκος πέθανε
Στράτος Παπαϊωάννου
Οι Μάγκες θα υπάρχουνε
Όσο υπάρχει μπέσα
Παλικαριά φιλότιμο
Στη κοινωνία μέσα
Μα κι αν αυτοί πεθάνανε
Άλλοι πολλοί θα βγούνε
Ρεμπέτες θα υπάρχουνε
Για να μας τραγουδούνε

Απάντηση στον Μπιλλάρα απο 95χρονο Μάγκα
Την έδωσε απο τότε και στον Μανώλη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος abastado την 25 Οκτ 2005 01:33 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN
More than 150 posts user.

#21 Δημοσίευση από PLANTMAN »

eeeeeetsi :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”