Τ'άδικο ο θεός δεν θέλει

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής

#22 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Ο Τσιτσάνης δεν έβαζε ποτέ κάτι που δεν είχε νόημα με το πρώτο άκουσμα. Ήθελε να είναι πάντοτε σαφής. Άσχετα αν δεν είναι καθαρή η ηχογράφηση, το θέμα είναι ότι σαν έκφραση συμφωνείτε (φυσικά) όλοι ότι βγάζει νόημα το "μέλι" και όχι το "τέλι" ή "Τέλη" και δεν-ξέρω-γω-τι-άλλο!!!!

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
άσ' ένα γύρο απόψε στην αγκαλιά σου

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#23 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Σαμπως και δεν μου χαλας τιποτα..ειδικα οταν τυχαινει να μιλω για τον αγαπημενο μου Τσιτσανη..Ομως εγω εγραψα αυτο που ακουσα..Και μαλιστα ζητησα λιγη βοηθεια απο την τεχνολογια γι'αυτο.Νομιζω πως το ακουσμα ειναι ενα αντικειμενικο κριτηριο γιατι αν για παραδειγμα ο Τσιτσανης ειχε οντως λογο να γραψει Τελης αυτο θα ηταν κατι που το ξερει ο ιδιος και οσοι ξερουν το λογο-ιστορια του στιχου-τραγουδιου. Εχουνε περασει ομως πανω απο 50 χρονια και σιγουρα δεν θα μπορουσα να ειμαι σιγουρος για την λογικη του 'Τελης'. Ξαναλεω πως εγραψα οτι ακουσα και μονο (με βοηθεια κιολας). Τωρα για αλλα τραγουδια με στιχους που δεν 'πιανουμε' τι λενε νομιζω αμα ψαξει κανεις θα βρει..Εγω ανεφερα ενα παραδειγμα. Θα μπορουσε κατι τετοιο να συζητηθει σε καποιο αλλο ποστ ισως.Αν ειναι ομως να κανουμε διαλογο οι δυο μας οπως γινεται στα τελευταια 4 ποστς ας το κανουμε με ΠΜ.

Γεια και Χαρα!

Άβαταρ μέλους
Γιωργος Κουκος
More than 50 posts user

#24 Δημοσίευση από Γιωργος Κουκος »

Ναι Ηρακλη..ετσι ακριβως 'Στο Ντελη' ακουσα και γω..τον προγραμμα λεγεται cool edit pro. Υπαρχουν διαφορα τετοια που βαζεις κακες ηχογραφησεις και κανουνε μπουγαδα..Ενδιαφερον οταν καποιος θελει να ανεβαζει τραγουδια με καλη ποιοτητα επισης.

Sempre tranquilo Γεια και χαρα!

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής

#25 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Γιώργο μου, δε βλέπω το λόγο πμ, είμαστε μέσα στο κλίμα, για Τσιτσάνη μιλάμε. Ο δημιουργός, λοιπόν αυτός, δεν θα άφηνε ποτέ τέτοιου είδος ασάφεια σε στίχο του. Και θα δώσω ένα παράδειγμα που πολλοί πιστεύω ότι έχουν μπερδέψει κατά καιρούς, στο τραγούδι του "Σε διώξαν απ'την Κοκκινιά", στο στίχο

Στη Δραπετσώνα τά'φαγες
του Παύλου και του Γκίκα
και στα Ταμπούρια,
του Μηνά του φουκαρά
που τού'μεινε η γλύκα.

Πόσοι δεν είναι αυτοί που έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι λέει "...στου Παύλου και στου Γκίκα..."?
Ο Πάυλος και ο Γκίκας δεν είναι μαγαζιά, αλλά 2 εκ των τριών φουκαράδων, μαζί με το Μηνά, των οποίων μάσησε τα φράγκα η άστατη γυνή του τραγουδιού.

Στην περίπτωση του "Τ'άδικο ο Θεός δε θέλει", αν πιστεύετε μόνο σε αυτό που ακούτε με το υπερσύγχρονο μηχάνημα και όχι στο κριτήριο και την αισθητική του Τσιτσάνη... τότε εμένα μου περισσεύει η θέση και αποσύρομαι κρατώντας την άποψη ότι πρόκειται για "μέλϊ".

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα:)
άσ' ένα γύρο απόψε στην αγκαλιά σου

xenos

#26 Δημοσίευση από xenos »

΄΄...Νόμιζες φιλιά ΄φου δίνεις...΄΄

Νόμιζες φιλιά αφού δίνεις
Πριγκιπέσσα ...

Άβαταρ μέλους
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
More than 150 posts user.

#27 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΙΚΗ »

Σωστό Γιώργο :!: :!: "Αφού" λέει.

Ρε παιδιά, ακούγεται πεντακάθαρα "στο μέλι". Πώς είναι δυνατόν να μπερδευτήκαμε;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Στίχου”