Αναζήτηση Δίσκου
- katsabinis
- More than 50 posts user
- Επικοινωνία:
Αναζήτηση Δίσκου
Ψάχνω απεγνωσμένα, εγώ και η οικογένεια μου, εδώ και χρόνια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένα δίσκο του παππού μου, Παπαϊωάννου Θεμιστοκλή η Κατσαμπίνη.
Ο δίσκος αυτός ηχογραφήθηκε στην Columbia την δεκαετία του 50'. Στο κλαρίνο ήταν ο Σίμος Κυριακάκης. Από κάποια καταστροφή απ' την κατεδάφιση του παλιού μας σπιτιού, δεν έχουμε στα χέρια μας κανένα αντίτυπο. Δεν γνωρίζω ούτε τον κωδικό του δίσκου εννοείται, ούτε τίποτα.
Μόνον ο Πατέρας μου είχε ακούσει τον δίσκο και θυμάται, όχι ακριβώς όμως τον τίτλο των τραγουδιών, κι απ' ο,τι μου λεει ήταν Πέντε-δέκα βλαχοπούλες και Παρνασσέ με τα βουνά σου.
Ο Παππούς μου τραγουδά και παίζει και σαντούρι.
Δεν ειναι πια στη ζωή για να με βοηθήσει ο ίδιος. Ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει, γιατί τον είχε ακούσει στις αρχες της δεκατιας του 70' ο πατέρας μου, πηγαινοντας για Πάτρα, απ το τότε Ραδιο Αίγιο.
Όποις γνωρίζει κατι η καποιον τροπο να ψαξω και που να αποφανθώ, θα με κάνει πολύ ευτυχισμένο κι εμένα και την οικογενειά μου.
Σας ευχαριστώ!!!
http://www.radioegio.gr/gr/thursday.shtml?history.htm
δεν ξερεις ποτέ τι γίνεται....
μον’ φοβούμαι τους ανθρώπους στη στεριά να μην πνιγώ
- katsabinis
- Επικοινωνία:
- katsabinis
- Επικοινωνία:
Και πάλι ευχαριστώ!!!
1. ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΕΣ Θέμης Παπαϊωάννου / Σίμος Κυριακάτης (HMV AO-5311 OGA-2160/1954)
2. ΕΛΑ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Θέμης Παπαϊωάννου / Λάζαρος Ρούβας (HMV AO-5311 OGA-2161/1954)
Ιδου οι τιτλοι, οι κωδικοί και οι συντελεστές
- katsabinis
- Επικοινωνία: