ΟΙ ΜΑΓΚΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.

#15 Δημοσίευση από socrates »

Φιλε ΗΛΕΚΤΡΑ, μιλάς ακόμα για τις "μάγκικες λέξεις του ρεμπέτικου", ή έχω χάσει κάτι; Εγώ, πώς να στο πώ, αντιδρώ ακόμα έντονα με την προσέγκυσή σου σε μία λεξικογραφική καταγραφή που είχε αρχίσει να υλοποιήται εδώ και σου ξανατονίζω ότι μόνο αυτό γινώταν και συ μας πας αλλού. Οπωσδήποτε δέχομαι κι' εγω, και πολλοί άλλοι αναγνωστες, ότι η "φιλελεύθερη δημοκρατία της Ελβετίας" πιθανόν να υποκρίνεται (ταχα μου), πως είναι φιλελεύθερη και επίσης ότι οι κακοί μπατσοι, στην περίοδο της κακιάς χούντας, ήταν όντως πολύ κακοί μπατσοι(!), αν προκειται μ' αυτό να χαλαρώσουμε και να συνεχίσουμε την αρχική δουλιά μας (your spelling and many thanks). Τωρα αν αληθεύει ο ισχυρισμός σου οτι υπάρχει διαφορά στη λεξικογραφική προσέγκυση μεταξύ ανδρών και γυναικών επιστημόνων, δεκάρα δεν δίνω, αρκούμενος σε οτι έχει να μου δώσει έκαστη. Αλλά πούν' τες;

Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.

#16 Δημοσίευση από socrates »

Δυο σημεια που ξέχασα να ρωτήσω τον φίλο Elektra, τα οποία προκύπτουν από προσφατο δικό του ποστ:
1.Τι στοιχεία υπάρχουν για τους "πουστόμαγκες" που αναφέρει ο Πετρόπουλος; Υπήρξαν αυτοί οι άνθρωποι ή τους φαντάστηκε; Υπάρχουν τα ονόματά τους;Πώς κινήθηκαν στο χώρο και στο χρόνο και πώς τους αντιμετώπισε η "φάρα" του Πειραιά και η υπόλοιπη μαγκιά; Ήταν cool ή έπεφτε κράξιμο;
Τον ηθικό κώδικα του Πειραιά επί του θέματος απο το 1965 και εντεύθεν τον γνωριζω πολύ καλά και δεν χρειάζομαι κανενός την έρευνα, αλλά αν έχεις πιο παλιά στοιχεία (με αποδίξεις) βοήθησε.
2.Λες οτι το γεγονός της ανονυμίας των δευτέρων φωνών ( στο πάλκο και στην δισκογραφία, το λαμβάνω), λέει κάτι. Τί λέει λοιπόν; Λέγε μας. Εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ακόμα. Έτσι είναι η μοίρα του κομπάρσου ανέκαθεν. Εσύ ξέρεις ποιος βιολιστής κάθεται στο τέταρτο στασίδι οποιασδήποτε ορχήστρας; Τί πάει να πεί αυτό; :?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”