Δυο λόγια απο ένα μέλος

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Aris
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 31 Αύγ 2004 03:04 pm

Δυο λόγια απο ένα μέλος

#1 Δημοσίευση από Aris »

Αδέρφια του ρεμπέτικου και ορκισμένοι υπερασπιστές των πρώτων εκτελέσεων, γεια χαρά! Είμαι καιρό μέλος και τώρα βρήκα το χρόνο να στείλω και γω δυο λόγια. Καταρχήν εκτός του ότι ακουω αυτή τη μουσική εδώ και κάποια χρόνια(αριθμό δε βάζω, βλ. κάτι ψώνια όταν μιλάνε για μουσική-άσχετο με τη σελίδα) παίζω κ΄γράφω κιόλας, πράγμα που πιστεύω ότι βοηθάει κατι ψιλά στο θέμα της αντίληψης για το είδος. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν αξιόλογα άτομα στην παρέα αυτή και τα παραπάνω τα γράφω μονο και μόνο για να ξέρετε οτι αν και λιωμένος απ΄το σπαστό ωράριο της δουλειάς μου, όσο μπορώ θα βοηθάω με ότι χρειαστεί να το κρατάμε ζωντανό!
Υ.Γ: Σήμερα ανέβασα ένα κομματάκι από Ρίτα και θέλω όποιος γουστάρει να μου πεί πως του φάνηκε
Υ.Γ2: Το Πάσχα όσοι μείνουν Αθήνα και ψήνονται να ακούσουν live (+μόνο) ρεμπέτικες πενιές, θα ενημερώσω εγκαιρα σχετικά με τη βραδιά πυο σκεφτόμαστε να κάνουμε.
Με τιμή (χωρίς Φ.Π.Α!)... Αris απο Φουμαράνκε Κομπανία!!! :wink:

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#2 Δημοσίευση από mpletsas »

Άρη ωραίο φυσικά το τραγουδάκι που ανέβασες. Ξαναγράψε άμα μπορείς εδώ στο φόρουμ τα σχόλια γιατί κοπήκανε στη μέση στο ανέβασμα, αυτά για το ζάρι, γιατί μείναμε με την απορία!

Aris
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 31 Αύγ 2004 03:04 pm

#3 Δημοσίευση από Aris »

Στο μπαρμπούτι, ρίχνουν τα ζάρια με φλιτζάνι ή με κάποιο μικρό κουτί. Αυτό γίνεται για ν' αποφεύγουν το "κόλλημα" των ζαριών. Τα "γεμάτα" είναι τα ζάρια που εσωτερικά, στη μια τους πλευρά, έχουν υδράργυρο και είναι έτσι φτιαγμένα ώστε εκείνος που τα ρίχνει να φέρνει εξάρες. "Ζαράρια" είναι οι φασαρίες. "Για σπαθί θα μας τα πάρεις" εννοεί "θα τα πάρεις με την αξία σου", και "θα μας ρεφάρεις" σημαίνει "θα επιστρέψεις πίσω τα χαμένα"

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#4 Δημοσίευση από mpletsas »

Ενδιαφέροντα τα σχόλια, καταλαβαίνεις και το τραγούδι καλύτερα έτσι. Κατέβασα και τον «ρεμπέτη» του Στελλάκη που ανέβασες σήμερα, τραγουδάρα, με βιολί και κιθάρα (δεν ξέρω από μουσική πολλά αλλά εκείνα τα κιθαριστικά που κάνει είναι πανέμορφα). Φχαριστήθηκα πολύ επίσης και εκείνο τον στίχο:

«Ο ρεμπέτης είναι μάγκας και παιδί μερακλαντάν
και απέχει παρασάγγας απ' τ' αγόρια ντίγκι-νταν.»

Έτσι, για να ακούγονται και κάποια πράγματα γιατί γέμισε η κοινωνία ντιντήδες (για να μην πω και καμιά πιο βαρειά κουβέντα). Τότε μπορούσαν και τα λέγανε, ενώ τώρα άμα κάνει κάποιος τέτοια δήλωση στην τηλεόραση ή το ράδιο, θα πέσουν πάνω του να τον φάνε, ο γνωστός συρφετός.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”