Τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου
- bill1961
- συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου
" Το επίμαχο άσμα (σ. Μπατίρης) που οδηγεί το Σμυρνιό συνθέτη εκτός δισκογραφίας. Ανέκδοτο μένει μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου 1993, στην συναυλία στο Βεάκειο Αμφιθέατρο του Πειραιά, την αφιερωμένη στα πενήντα χρόνια από την πρόωρη αποδημία του συνθέτη των Λαχανάδων, πρώτη και μοναδική εκτέλεση από τον Γιώργο Ζορμπά."
Αργότερα:
"Το δεύτερο (σ. Η κόρη της χήρας) ανηχογράφητο άσμα του Βαγγέλη Παπάζογλου που παρουσιάστηκε από τις παρτιτούρες του συνθέτη στο Βεάκειο, με τον Γιώργο Ζορμπά..."
Και αλλού:
"Πώς μου 'κοψε και την ηχογράφησα, να την μεταδίδω με κάθε ευκαιρία από το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ!"
Μήπως λέω, έχει κανείς ηχογραφήσει καμμιά από αυτές τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις που λέει ο Η. Βολιώτης - Καπετανάκης ?
Πολύ θα ήθελα να ακούσω αυτά τα ανέκδοτα τραγούδια.
Επίσης για κυτάχτε ρε παιδιά, για δυο άλλα τραγουδάκια του Παπάζογλου που μας λείπουν:
1. Το αίνιγμα με τον Κάβουρα (1936)
2. Να μην λες το μυστικό σου με το Ρούκουνα (η τελευταία ηχογράφηση του Πάπάζογλου το 1938)
Υπάρχει ακόμη ένα του Παπάζογλου που το έχει πει ο Στελλάκης και δεν ξέρω αν υπάρχει:
"Για πες μου βρε Στελλάκη μου το πως τα καταφέρνεις
και κάθε μέρα φορεσιές καινούριες μου κοτσέρνεις...."
Ο τίτλος του είναι πιθανόν "Ο λαθρέμπορας" (άλλος, όχι ο γνωστός) και ίσως να κυκλοφόρησε στο όνομα του Σκαρβέλη ή του Στελλάκη.
Για ψαχτείτε...
-
Re: Τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου
bill1961 έγραψε:Μεταφέρω από το βιβλίο του Η. Βολιώτη - Καπετανάκη: Μάγκες αλήστου εποχής, από το κεφάλαιο που αφορά το Βαγγέλη Παπάζογλου:
" Το επίμαχο άσμα (σ. Μπατίρης) που οδηγεί το Σμυρνιό συνθέτη εκτός δισκογραφίας. Ανέκδοτο μένει μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου 1993, στην συναυλία στο Βεάκειο Αμφιθέατρο του Πειραιά, την αφιερωμένη στα πενήντα χρόνια από την πρόωρη αποδημία του συνθέτη των Λαχανάδων, πρώτη και μοναδική εκτέλεση από τον Γιώργο Ζορμπά."
Αργότερα:
"Το δεύτερο (σ. Η κόρη της χήρας) ανηχογράφητο άσμα του Βαγγέλη Παπάζογλου που παρουσιάστηκε από τις παρτιτούρες του συνθέτη στο Βεάκειο, με τον Γιώργο Ζορμπά..."
Και αλλού:
"Πώς μου 'κοψε και την ηχογράφησα, να την μεταδίδω με κάθε ευκαιρία από το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ!"
Μήπως λέω, έχει κανείς ηχογραφήσει καμμιά από αυτές τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις που λέει ο Η. Βολιώτης - Καπετανάκης ?
Πολύ θα ήθελα να ακούσω αυτά τα ανέκδοτα τραγούδια.
Επίσης για κυτάχτε ρε παιδιά, για δυο άλλα τραγουδάκια του Παπάζογλου που μας λείπουν:
1. Το αίνιγμα με τον Κάβουρα (1936)
2. Να μην λες το μυστικό σου με το Ρούκουνα (η τελευταία ηχογράφηση του Πάπάζογλου το 1938)
Υπάρχει ακόμη ένα του Παπάζογλου που το έχει πει ο Στελλάκης και δεν ξέρω αν υπάρχει:
"Για πες μου βρε Στελλάκη μου το πως τα καταφέρνεις
και κάθε μέρα φορεσιές καινούριες μου κοτσέρνεις...."
Ο τίτλος του είναι πιθανόν "Ο λαθρέμπορας" (άλλος, όχι ο γνωστός) και ίσως να κυκλοφόρησε στο όνομα του Σκαρβέλη ή του Στελλάκη.
Για ψαχτείτε...
Υπάρχει, πράγματι, παράλληλη εκτέλεση με τον Γιώργο Κάβουρα (1936, ODEON GA 1926, υπό τον Σπ. Περιστέρη). Όμως, η εκτέλεση αυτή δεν βρέθηκε ακόμα!!
Ναι Κώστα, είναι η Ρόζα και όχι η Ρίτα.hondrosk έγραψε:Επίσης να κάνω δυο ακόμα παρατηρήσεις:
1. Στην λίστα από το Λαικό τραγούδι υπάρχει και αυτή η εκτέλεση:
ΣΤΡΙ ΒΡΕ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ Άννα Παγανά 1935 DG 6164
την έχεις κανείς?
2.στο τραγουδι ΒΑΛΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ (ΑΟ 2206 ) λέει οτι ερμηνεύει η Ρ.Αμπατζή, μήπως όμως είναι η Εσκενάζη?