η εκπομπη στην ετ-3

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
marios14

η εκπομπη στην ετ-3

#1 Δημοσίευση από marios14 »

Πολυ καλη ιδεα η εκπομπη των Σαβοπουλου και του αλλου κυριου, για το ρεμπετικο,
και χιλια συγχαρητηρια καθως ειναι μοναδικη σταθερη εκπομπη για το ρεμπετικο,

αλλα οι δυο κυριοι που την παρουσιαζουν δεν μου γεμιζουν το ματι.
Σαν να μη γνωριζουν το αντικειμενο 'τους',
και με υφος δασκαλου προς τους αδαεις.

μαλλον δεν ταιριαζουν.

Δεν τους γνωριζω καθολου βεβαια, περα απο την εκπομπη, για αυτο θα ηθελα την αποψη σας.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.

#2 Δημοσίευση από ntouzenis »

Ο Πανος Σαββοπουλος απ'οτι μου εχουν πει ειναι Πολιτικος Μηχανικος
(συναδελφος μου) με εδρα τη Θεσσαλονικη.
Εχω δει στη συλλογη φιλου μου στη Νεαπολη Σαλονικης ενα δισκο βινυλιου εποχης νεου κυματος με τιτλο Πανος Σαββοπουλος "Το Δωματιο". Απο το δισκο αυτο, ο Μανωλης ο φιλος μου, επαιζε πολλα τραγουδια στις παρεες, καποιες ομορφες μπαλλαντες, τοτε στις αρχες δεκαετιας '80 στην Ξανθη οταν ειμαστε φοιτητες και μαλιστα τα γουσταραμε καργα και τα παιζαμε συχνα στις μπουζουκοκαταστασεις για να ξελαμπικαρουμε απο τα μαστουροδιαφορα που παιρναμε σερι ...
Σημειωτεον οτι στο ασπρομαυρο εξωφυλλο του LP αυτου ειναι μια παρεα που ακουει τον κιθαρωδο Πανο και εις εξ αυτων ειναι ο Νικος Παπαζογλου σε ηλικια καπου 20 χρονων !! Πρεπει να ειναι γυρω στο '66-67 ο δισκος αυτος ισως και πριν το Φορτηγο του αλλου Σαββοπουλου ...
Αργοτερα απο καπου εμαθα οτι ο Π.Σαββοπουλος ζει καπου στη Σουηδια
ή στη Φιλανδια θα σε γελασω ...
Κατοπιν ακουσα τις εκπομπες του στο ραδιοφωνο που ως ενα σημειο ηταν εξαιρετικες. Το μονο μεμπτο οτι το 90 % των κειμενων του και του υλικου ηταν του Παναγιωτη Κουναδη δοσμενα με δικο του τροπο. Το ιδιο κανει τωρα και στην tv.
Παιρνει μια ιστορια που εχει δημοσιευσει ο Κουναδης και προφανως ισχυει
και τη δραματοποιει σαν ενας καλος "παραμυθας" ή παθιαρης αφηγητης ...
Απο την αλλη ομως σημειωνουν στους υποτιτλους μαζι με τον Νικο Βολωνακη, οτι τα τραγουδια παιζονται χωρις δραματοποιησεις και αυτο ειναι καρφι για τις εκπομπες που εκανε καποτε ο Κουναδης ισως και αλλοι με ρουχα εποχης και θεατραλε παρουσιαση.
Τελος παντων ειναι κι αυτος ενας τροπος παρουσιασης του ρεμπετικου οπως αποδιδεται σημερα, οπου διανθιζεται με ιστοριουλες οπου ο ενας κυριος ρωταει τον αλλο αν ξερει αυτο ή το αλλο και αλλος του εξηγει ...
Ο Ν.Βολωνακης απο οτι ξερω ειναι εμμισθος υπαλληλος της ΕΡΤ ενω ο Π.Σ. ενδεχομενως εχει αλλου ειδους συμβαση. Ισως και ο καθενας απο μας, αν του εδιναν τα ιδια λεφτα να εκανε πολυ περισσοτερα ... λεω ισως ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntouzenis την 10 Σεπ 2006 12:09 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis

#3 Δημοσίευση από ntouzenis »

Λαθος ...

a.a.d.
Επικοινωνία:

#4 Δημοσίευση από a.a.d. »

Γιώργο, όσα είπες είναι σωστά. Να συμπληρώσω (βλέπεις ήμασταν και συμφοιτητές :) ):
1. Στην Σουηδία έμεινε πάνω από 10 χρονια και δούλεψε στην Ραδιοφωνία, και σαν παραγωγός.
2.Επέστρεψε στην Ελλάδα και είχε εκπομπή καθε Δευτερα και Τρίτη 00:00 με 01:00, σχετική με το ρεμπέτικο τραγούδι, επί πολλά χρόνια (όχι βέβαια σαν τον Γεραμάνη) στην ΕΡΑ. Τον εχασα όταν μεταφέρθηκε η εκπομπή Κυριακή βράδυ νωρίς, γύρω στις 21:00. Δεν ξέρω αν συνεχίζει ακόμη.
3.Επί Μελίνας, ήταν στέλεχος στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Υπουργείο Πολιτισμού). Δεν ξέρω εάν είναι ακόμη.
4.Σαν τραγουδοποιός, ξεκίνησε ταυτόχρονα με τον Διονύση, και εξ όσων γνωρίζω, είχαν συναντηθεί. (παρεμπιπτώντως, τα τραγούδια του, καμιά δεκαπενταριά τότε, τραγουδήθηκαν αρκετά στην Θεσ/κη.Εμένα μ' αρέσανε
(σε κάποια μπομπίνα έχω κάποια τραγούδια του.Πρέπει να ψάξω να τα βρώ).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”