Πρόταση για την αναζήτηση τραγουδιών

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

Πρόταση για την αναζήτηση τραγουδιών

#1 Δημοσίευση από Billaras »

Έχω μία πρόταση που πιστεύω ότι είναι τρομερά έυκολο (προγραμματιστικά)να υλοποιηθεί και παράλληλα μπορεί να είναι και πολύ χρήσιμο. Η πρόταση λοιπόν είναι να υπάρχει και μία ακομη στήλη που να περιέχει τον ΡΥΘΜΟ του τραγουδιού δηλ. Ζειμπεκικο, Χασαποσερβικο, Χασαπικο, Καρσιλαμας κτλ, κτλ.

Έτσι λοιπόν θα μπορούμε να διαλέγουμε να δούμε π.χ. μόνο τα ζειμπέκικα του Τσιτσάνη, ή μόνο τα χασαποσέρβικα του Μητσάκη και παει λέγοντας.

Αυτή η ιδέα μου ήρθε όταν έψαχνα Μητσάκη και ήθελα να βρώ μόνο τα χασαποσέρβικα του αλλά δεν γνώριζα όλους τους τίτλους και το τι είναι το κάθε τραγούδι. Φυσικά δεν μπορώ να τα κατεβάσω όλα και μετα να τα δω πιο είναι χασασποσερβικο και πιο όχι.

Η στήλη αυτη θα μπορέι να συμπληρώνεται σταδιακά απο τους θαμμώνες π.χ με το ίδιο κουμπί που υπάρχει για την διώρθωση των τιτλων.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα?

dkarantonis

#2 Δημοσίευση από dkarantonis »

Πάρα πολύ καλή η ιδέα σου φίλε Billara.

Πόσες φορές ακούγοντας ένα τραγούδι δεν αναρωτηθήκαμε για το ρυθμό (ιδίως για τα ζειμπέκικα, τα χασάπικα και τις παραλλαγές τους).

Συμφωνώ και επαυξάνω

Άβαταρ μέλους
Preacher
More than 50 posts user

#3 Δημοσίευση από Preacher »

Κι εμένα μου φαίνεται καταπληκτική ιδέα παιδιά.
Τους εχθρούς μου τους ξαίρω... τους φίλους μου φοβάμαι...

mpletsas
More than 150 posts user.

#4 Δημοσίευση από mpletsas »

Δεν υπάρχει χώρος για περισσότερες στήλες. Για κάποιον που έχει ανάλυση 1024x768 πίξελ στην οθόνη του ή λιγότερα (για τον περισσότερο κόσμο δηλαδή), και αυτές που έχουμε τώρα, ίσα-ίσα χωράνε.

Έχουμε πάντως κάτι (άλλο) στα υπόψιν για να μπορεί να γίνει ταξινόμηση και αναζήτηση των τραγουδιών και με άλλα κριτήρια (αλλά χωρίς επιπλέον στήλες). Απλώς τώρα έχουν προτεραιότητα τα σχέδια για ρεμπετοεγκυκλοπαίδεια/γουΐκι και θα αργήσει.

Ένα από αυτά τα επιπλέον κριτήρια θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο ρυθμός, άν κατά τη γνώμη των θαμώνων αξίζει τον κόπο (αν και εμένα προσωπικά δε μου λέει πολλά).

Άβαταρ μέλους
Kokona
More than 150 posts user.

#5 Δημοσίευση από Kokona »

Είναι πολύ καλή ιδέα να μπορούνα να διαχωρίζονται <τεχνικα> τα κομμάτια αλλά σε μια τετοια περιπτωση και αν υπάρχει πρόβλημα με τη χωρητικότητα στο φορουμ, θα προτιμούσα μια στηλη όπου να εμφανίζονται οι δρόμοι στους οποίους εναι γραμμένα. Για κάποια τραγουδια δεν ειναι κι ευκολο εγχειρημα μια και υπαρχουν διαφωνίες, αλλά θα μας βοηθούσε πολύ να προσεγγίσουμε τις κλιμακες τοσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά (και οσοι παιζουν καποιο οργανο ξερουν πολύ καλά τί εννοώ). Αυτό αποτελει απλά μια εναλλακτική προταση, μια και συμφωνώ με αυτήν που προηγήθηκε.

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#6 Δημοσίευση από Billaras »

Πολυ καλη και αυτή η ιδέα με τους δρόμους. Θα βοηθούσε πολύ αυτούς που ξεκινάνε να μαθαίνουν να βγαζουν τραγούδια (κυρίως μπουζούκι). Και ειδικά για τα "βασικα" τραγούδια που λιγο πολύ όλοι μαθαίνουν στην αρχή.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω η ανάλυση της οθόνης τι ρόλο παίζει τι στιγμή που υπάρχει και το ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ scrolling. Δηλ. και να μην χωράει στην οθόνη ο χρήστης θα κάνει οριζόντιο scrolling για να δει τις επόμενες στήλες όπως γίνεται και στο κάθετο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”