ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
vagelis16

ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ

#1 Δημοσίευση από vagelis16 »

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ

vagelis16

#2 Δημοσίευση από vagelis16 »

ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ, Ε; :( ΚΑΛΑ, ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΩ
ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user

#3 Δημοσίευση από Misirlou »

Φίλε Βαγγέλη, δεν υπάρχουν ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ... Υπάρχουν τραγουδιστές που τραγουδάνε σε επανεκτελέσεις, καλά ή κακά, τραγούδια από την περίοδο της "ρεμπέτικης" δημιουργίας.
Κι είναι πολλοί και γνωστοί σε όλους (Ξηντάρης, Γκολές, Δημητριανάκης, Τσέρτος, Λεμπέσης, Τζώρτζης...... κ.α.)

TassosNaoussa

Re: ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ

#4 Δημοσίευση από TassosNaoussa »

Καλή ιδέα. Μόνο που δεν γνωρίζω εγώ αν και ασχολούμε 26 χρόνια με την μουσική στην Γερμανία κανένα ρεμπέτη με την καθιερωμένη και γνωστή έννοια. Γνώρισα όμως "μάγκε¨" στο πατάρι, αυτοί δηλαδή που ζουν δυό ζωές. Την βδομάδα όλη στα γραφεία και στις υποχρεώσεις και το Σαββατο/Κυρ ντερβίσια στο πατάρι, με σεβασμό και μελέτη για το στοιχείο και την φάρα. Τέτοιους ξέρω ... άλλα κι' αυτοί δεν είναι και τόσο πολλοί.

Το να'σαι ρεμπέτης ήταν τρόπος ζωής. Σήμερα ζπάρχουν καταστάσης που δεν σε αφήνου να τον βαδίσεις αυτόν το τρόπο. Που να έχεις και οικόγένεια από πίσω ... Αυτά ... Σαλούτι και χαιρετίας ..

scorpios80

#5 Δημοσίευση από scorpios80 »

Egw ka8e allo para epagelmatias den eimai!
Eimai enas para polu arxarios!
1o Etos sto odio!
To mono pou den mporo na katalavw einai oloi leme pos
to rebetiko exei svisei...
Alla kaneis den kanei kati!
Na vgoun Magakia...
Kai na arxisoun na paizoun rebetika!
den einai oti den akouei o kosmos rebetiko!
Vevaia to oti 8eleis ena idiko afti na to akouseis to dexomai!
Kompanies sintrofies omades! organomena pragmata!
Memonomenes katastaseis pote den 8a katali3oun pou8ena!

Egw auto pistevw.

vagelis16

#6 Δημοσίευση από vagelis16 »

Misirlou έγραψε:Φίλε Βαγγέλη, δεν υπάρχουν ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ... Υπάρχουν τραγουδιστές που τραγουδάνε σε επανεκτελέσεις, καλά ή κακά, τραγούδια από την περίοδο της "ρεμπέτικης" δημιουργίας.
Κι είναι πολλοί και γνωστοί σε όλους (Ξηντάρης, Γκολές, Δημητριανάκης, Τσέρτος, Λεμπέσης, Τζώρτζης...... κ.α.)
ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΝΟΩ, ΜΙΣΙΡΛΟΥ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ. ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΞΗΝΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΤΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ) ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΜΠΕΣΗΣ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΤΣΙΑΤΑ ΚΑΙ ΞΗΝΤΑΡΗ. ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.
ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ

rebetika
More than 150 posts user.

#7 Δημοσίευση από rebetika »

O Ksintaris einai polu kalos kai opws akougetai exei dika tou kommatia mousiki kai stixous alla den ton prowthisan oi etairies i den thelei o idios.Krima megalo.Omws stin Skopelo kamia fora ekei sto tabernaki tou ama exei kefia leei kanena apo ta dika tou pou einai polu omorfa.O Gkoles einai magkas.Mia fora stin Stoa Athanatwn mpainw kai tone blepw me ena mpoukali ouiski plai apo to mpouzouki kai na pinei kai meta na paizei...
ta sxolia dika sas!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”