Αναζητούνται 12 τραγούδια του Κώστα Τσανάκου
Να σας πω και κάτι που το έχω βάρος....
Τον είχα γνωρίσει, τον έβλεπα συχνά !!!! Λέγαμε "καλησπέρα" επί 2,5 χρόνια, χωρίς να ξέρω τίποτα γιαυτόν...
Είχε ο γιος του μπακάλικο στην Καισαριανή και πήγαινα σχεδόν καθημερινά. Κι έβλεπα το γεροντάκι ευγενικό, γλυκύτατο και εξυπηρετικό. Μια φορά μου έκανε και παρατήρηση "Όλο τσιγάρα αγοράζεις και σοκολάτες, πάρε καμια ελιά, καμια ρέγγα να πάρεις πάνω σου" (!!!!!!)
Και ένα απόγευμα, πετυχαίνω τον γιό να κολλάει ένα απόκομμα εφημερίδας στον τοίχο με σελοτέιπ. Πλησιάζω και τι να δω !!! Κάτι έγραφε ο Γεραμάνης -αν θυμάμαι- για τον γέροντα!!!!!!!! Μένω άφωνη !!!
Τον ρωτάω: Γιατί τόσο καιρό που μιλάμε δεν μου το είπατε; Απαντάει: Δεν θέλει ο παππούς, είναι απογοητευμένος από πολλούς. Να δούμε τώρα τι θα γίνει, προσπαθούμε να τον πείσουμε να παίζει κάπου-κάπου, γιατί το θέλει κατά βάθος...
Πραγματικά, κάπου το 2001 ήταν, άρχισε όποτε είχε κέφι να παίζει για λίγο σε ένα κουτουκάκι εκεί κοντά (απ' ό,τι έμαθα).
Δυστυχώς....δεν πήγα να τον ακούσω....
ΥΓ:
Το καλοκαίρι του 2001, η Δημοτική Κίνηση "Καισαριανή για Όλους'' έκανε εκδηλωση, στο κλειστό γυμναστήριο του Νίαρ-Ιστ, για να τιμήσει για τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ τους δημότες της, Αντώνη Καλογιάννη και Βαγγέλη Κορακάκη.
Τον κ. Τσανάκο δεν τον ξεχάσανε ! (απλά, του είχα στείλει πρόσκληση, τον βάλανε και καθόταν στους προσκεκλημένους........).