Θα θέλατε ν'ανέβουν τραγούδια του Ζαμπέτα στη σελίδα?
-
- More than 100 posts user
- Επικοινωνία:
Αν μπορέσεις με κάποιο τρόπο να μου αποδείξεις οτι για παραδειγμα το "Παρτίδες" του Χιώτη είναι ρεμπετικο (ή ότι έχει "ρεμπέτικο ύφος" όπως λέει και ο max) τότε θα συμφωνήσω ότι ο Ζαμπέτας δεν ταιριάζει στη σελίδα.
Τώρα επειδή έτυχε έσας να μην σας αρέσει ο Ζαμπέτας και προτειμάτε η σελίδα να έχει τραγούδια για τη στάνη και για πρόβατα και όχι τα αριστουργήματα του Ζαμπέτα είναι άλλο θέμα.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕΝ. Τελεία και παύλα.
Στην τελική, εμείς βάζουμε το κεφάλι μας στον τροβά και το χέρι στην τσέπη για να υπάρχει αυτή η σελίδα.
ΕΙΧΕ ΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙ του Ζαμπέτα με τον Στράτο από τα 1955.
Ένα εξαιρετικά σπάνιο τραγούδι (εγώ το έψαχνα, έστω να το ακούσω, πάνω από 15 χρόνια!). Τώρα, ακούγοντάς το, θυμάμαι σε μια συνέντευξη, να λέει ο Ζαμπέτας, πως με βάση αυτό το τραγούδι -θεματολογικά, κι είναι οφθαλμοφανέστατο- έφτιαξε το 1965, για την ταινία "Μερικές το προτιμούν χακί" το "Είμαι φίνο φανταράκι", αν και δημιουργοί φαίνονται ο Πιπεράκης και ο Φέρρης.
Σπεύσατε για ακρόαση!
Ο Ζαμπέτας με τον Τσάντα είχαν γράψει αυτό το τραγούδι -μαζί με κάποια άλλα- για τις εκπομπές του Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ) το 1950-52, που παίζονταν μόνο στο ραδιόφωνο (ζωντανά) επί χρόνια μέχρι να ηχογραφηθούν.
Αναφέρει στη βιογραφία του ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (εκδόσεις ΝΤΕΦΙ, της Ιωάννας Κλειάσιου):
"...Πάω στο σταθμό και ο Μουρκάκος μου λέει: Ζαμπέτα μου να σε φιλήσω, πήγαινε μέσα, ο Φατσέας σού έχει έτοιμη εκπομπή.
Ο Νίκος Μουρκάκος (σημ: ο υποδιευθυντής του σταθμού και φίλος του Ζαμπέτα) ήταν μέγας μπουζουκοϋποστηριχτής και έπαιξε μεγάλο ρόλο στη στήριξη και διαφήφιση του λαϊκού τραγουδιού.
....Είχε στα χέρια του την ΥΕΝΕΔ όλο το 24ωρο κι έφτιαχνε όλα τα προγράμματα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Δεν είχανε καμια παρτίδα αυτοί με το κρατικό πλυντήριο, το Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα Αθηνών, αυτό είχε κομμένα τα μπουζούκια τελείως, κομμένα από χέρι...
Πάω κι εγώ στο Φατσέα και μου λέει, θα έχεις κάθε Τρίτη ή Τετάρτη την εκπομπή σου. Κι έτσι είχα την εκπομπή μου για χρόνια, ώς και το 1957 που έφυγα για την Αμερική. Ήταν η εκπομπή "Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαμπέτα παρουσιάζει"......"
Μπράβο, βρε Αλέξανδρε !!!
Άντε, να "ζοριστούμε" και για τα υπόλοιπα!
-
Re: Θα θέλατε ν'ανέβουν τραγούδια του Ζαμπέτα στη σελίδα?
Τελεσίδικα:
Από Ζαμπέτα θα ανεβαίνουν ΟΣΑ έχουν ρεμπέτικο ύφος και ΜΟΝΟΝ αυτά είπαμε. Έληξε.
Αν έχετε απορίες, διαβάστε την συζήτηση.