ΝΕΟ ΑΙΜΑ

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#22 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Billaras έγραψε:
O Billaras εχει ανεβάσει 5 τραγούδια...
Καλά ρε συ, μιλάς για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο; Αυτό να το προσέξεις δεν είναι καλό, είναι αρχή σχιζοφρένειας... Σε συνδιασμό με το υψηλότατο IQ σου, σίγουρα έχεις να προσφέρεις πολλά στον κόσμο του forum! Και κατ' αρχήν, ευτυχώς που ήρθες, πονηρούλη, να εξηγήσεις σε τόσο κόσμο εδώ, πόσο "μαλάκες" τους έπιασα, που ήρθανε στο μαγαζί και επίσης πόσο "ηλίθιοι" είναι όλοι όσοι ενθουσιάστηκαν με την "ηλίθια" ιδέα μου να μαζευτούμε και το καλοκαίρι (Μήπως μου ανήκει και το κάμπινγκ ή μήπως όλη η Κουρούτα?)!
Πολλοί είναι τελικά οι "ηλίθιοι" εδώ μέσα κατά τη γνώμη σου (μαζί και οι admin αφού γουστάρουν και θα έρθουν...), δεν ξέρω όμως πόσοι θα χαρούν να διαβάσουν να τους χαρακτηρίζεις έτσι...! Ε, πονηρούλη...; :wink:

Υ.Γ. Εϊ πονηρούλη, ανέβασα άλλα δυο τραγούδια! Τώρα έχουμε την ίδια... "προσφορά"!!!!!! Εντάξει γραφικούλη; :lol:

Άβαταρ μέλους
Νίκος Κάνδιας
More than 50 posts user

#23 Δημοσίευση από Νίκος Κάνδιας »

Όταν λέω 5χορδα εννοώ κομμάτια μουσικής που αποτελούνται από 5 νότες. Οι δρόμοι που υπάρχουν σε διάφορα βιβλία ή σε διάφορες ιστοσελίδες (κατά περιόδους έχουν αναφερθεί στο site) αποτελούνται από τέτοια 5χορδα και 4χορδα ή 4χορδο + 4 χορδο ή 4χορδο και 5χορδο. Αυτός κατά την γνώμη μου είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσει κανείς του μουσικούς δρόμους με ρεμπέτικο ύφος και να δημιουργήσει(?) κι όλας. Πιστεύω ότι πολύ καλή γνώση των δρόμων υπο αυτή την οπτική γωνία (των 5χορδων και των 4χορδων) βοηθάει πάρα πολύ και στο να «βγάζει» κανείς τραγούδια και στο να προσπαθεί να φτιάξει τα δικά του κομμάτια.

Υ.Γ :Ρε μπας και τον βάζει ο max τον Βασιλάκη για να έχει θεαματικότητα το πράμα.
Ρε Βασιλάκη, δεν έρχεσσαι στο κάμπινγκ να μας πεις απο κοντά τις αντιρήσεις σου. Το εννοώ, πλάκα θα χει.

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#24 Δημοσίευση από BLEKOS »

ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΚΑΝΔΙΑ:

Να που ακουω κατι νεο......5χορδα κλπ.
πεσ μου που μπορω να βρω πληροφοριες για τα 5χορδα κλπ.......δεν πολυκαταλαβα τι εννεισ.
κομματια μονο με 5 νοτες?
μπορεισ να μου πεισ ενα για παραδειγμα?
σαν μουσικος παιζω με το αυτι...........αλλα εχω αυτι που τα σπαει!!!!
απο νοτες ομωσ και θεωρια 3 λαλουν 15987 χορευουν :wink:
ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. 8)

Άβαταρ μέλους
ziannisgd

#25 Δημοσίευση από ziannisgd »

Bleko για αρχή πάρε το βιβλίο του Παγιάτη "Οι Λαϊκοί Δρόμοι και η πρακτική εφαρμογή τους".
Μπουζούκι γλέντι του ντουνιά......

Άβαταρ μέλους
Νίκος Κάνδιας
More than 50 posts user

#26 Δημοσίευση από Νίκος Κάνδιας »

Με πρόλαβε ο ziannisgd.Kαι εγώ μην νομίζεις ότι έχω ιδιαίτερη σχέση με νότες και τέτοια.Απλά απ'το βιβλίο του Χαράλαμπου Παγιάτη "Οί λαϊκή δρόμοι" εκδόσεις Κέδρος, έχω μάθει ότι έχω μάθει για 5χορδα,4χορδα κλπ.Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις απο νότες , είναι να διαβάζεις πεντάγραμμο (πράγμα εξαιρετικά απλό,το είχα μάθει στο Γυμνάσιο)και να ξέρεις τις νότες στην ταστιέρα του οργάνου.Ύστερα θα διαβάζεις το βιβλίο του Παγιάτη και σιγά σιγά με την επανάληψη των τρόπων παιξίματος θα τους μαθαίνεις.Για οτιδήποτε άλλο να επανέλθεις με σχετικό post.

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#27 Δημοσίευση από Billaras »

Σωτήρης έγραψε:
Καλά ρε συ, μιλάς για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο; Αυτό να το προσέξεις δεν είναι καλό, είναι αρχή σχιζοφρένειας...

Γεια σου ρε Σωτήρη που μας βγήκες και ψυχιατρος.

Λοιπον θα σου πω γιατι ειναι ηλίθια η ιδέα σου για το ρεμπετοκαμπινγκ.

Γιατί θα μαζευτούν αγνωστα ή ημι-αγνωστα μεταξύ τους άτομα σε ένα κάμπινγκ με μόνο κοινό άξονα το ρεμπετικο. Ενώ η ιδέα της μάζωξης μπορει να υλοποιειθεί γιατί μαζευεσαι σε ένα χώρο για λίγες ώρες, ανταλάζεις δυό κουβέντες, γνωρίζεσαι με άλλους και μετα γυρνάς σπίτι σου λέγοντας "ώραία περασα και σήμερα" η ίδεα του κάμπινγκ ειναι ηλίθια. Διακοπές πας με ανθρώπους που συνεννοείσαι οσο το δυνατόν καλυτερα γίνεται. Τωρα θα κάτσεις σε ένα χώρο για 5-10 μέρες με ημι-αγνώστους και τι θα λες? Για τη βιογραφία του Τσιτσάνη? Ή για τα παιδικά σου χρόνια? Ή μηπως για το "σκηνικό" που έκανες στις περσινες σου διακοπες? Ξενέρωμα τελείως θα είναι η φάση στο λέω απο τώρα.

Στό τέλος θα κάνουν παρέα μεταξύ τους αυτοί που ήταν φίλοι απο πρίν (πριν γνωριστούν στο κάμπινγκ) γιατί στην πραγματικότητα έχουν να μοιραστούν κατι. Μεταξύ αγνώστων δεν μπορείς να μοιραστείς "καλοκαιρινή χαλάρωση". Και μέχρι να σπάσει ο πάγος θα έχετε φύγει. Εδώ πας με τους κολλητούς σου διακοπές και δεν μπορείς να τα βρείς. Θα τα βρείς με αγνώστους επειδή έτυχε να ακούνε ρεμπέτικο.

Μας δουλεύεις ρε μεγάλε. Για κουνα λιγάκι το κεφάλι σου δεξιά και αριστερά να δείς αν ακούγεται ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟΣ ήχος.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#28 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Λοιπον άκου, νούμερο...
αυτή η κατάσταση που περιγράφεις (άγνωστοι που γουστάρουν να τα λένε για ένα κοινό τους ενδιαφέρον) είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στη σελίδα! Μόνο που εσύ, ποτέ δεν μπήκες στο πνεύμα...
Ούτε καν διάβασες το θέμα με το κάμπινγκ το οποίο θα είναι 3ήμερο ή 4ήμερο κι όχι 10ήμερο που λες εσύ!
Επίσης είναι βασική αρχή, πως όλοι οι γνωστοί, αρχικά ήταν... άγνωστοι! Νομοτελειακά, γραφικέ! Εγώ έχω κάνει πολλούς φίλους σε διακοπές και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι "ηλίθιοι" εδώ μέσα. Συμβαίνει με τους φυσιολογικούς ανθρώπους! Εσύ είσαι προφανώς αυτός που "δεν τα βρίσκει ούτε με τους κολλητούς σου" και δεν μου κάνει και εντύπωση...
Κάτσε λοιπόν στη μιζέρια σου και μην πρήζεις τα... φρύδια, σε όλους τους υπόλοιπους! Θα σου στείλουμε φωτογραφίες και λουκούμια αμα είσαι καλό παιδί!
Φιλάκια, πονηρούλη...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”