ΝΕΟ ΑΙΜΑ

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
BLEKOS
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από BLEKOS »

ZANNIS..
θα κατεβασω το κομματι σου εν καιρω!!!!!! :D
ετσι μπραβο να γουσταρουμε.εγω ειπα να ανεβαζουμε ολοι σιγουρα καποιοι θα δωσουν κομματαρες.........δεν ειπα εγω οτι εχω κομματαρες....απλες ιδεεσ εχω :D
οσον αφορα κομματι μου που πιθανον να σου αρεσει και σε οπιον αλλο αρεσει και θελει να κανει κατι,να το κανει να το βελτιωσει,να του αλλαξει τα φωτα...ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΔΙΣΚΟΥΣ,ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ-ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΣΚΑΔΙΚΑ.Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ-ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΥ(αν τυχον αρεσουν) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ :roll:

Άβαταρ μέλους
ziannisgd

#16 Δημοσίευση από ziannisgd »

Bleko ούτε εγώ μιλάω για δίσκους απλώς αναφέρω μια διαδικασία βάσει της οποίας πιστεύω ότι έπρεπε τα τραγούδια να μπαίνουν σε δίσκους, και όχι κάποιος να γράφει ότι μαλ.... του έρχετε μέσα σε 2 λεπτά και μετά να μας το πασάρουν και για σουξέ
Μπουζούκι γλέντι του ντουνιά......

Άβαταρ μέλους
Νίκος Κάνδιας
More than 50 posts user

#17 Δημοσίευση από Νίκος Κάνδιας »

Εγώ πάλι θα επαναλάβω ότι η ιδέα του Blekou μ'άρεσε. Και όποιος άλλος κάνει προσπάθεια να γράψει και τελικά καταφέρνει κάτι, ας το στέλνει να δούμε και μεις τι είναι.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η χολή που βγάζουν κάποιοι (βλ.Εύκαιρος και Βασιλάκης) εδώ μέσα. Εντάξει ρε παιδιά, δεν πρόκειται για το νέο Βαμβακάρη. Δεν γράφει τραγούδια καθώς πάει στο σπίτι του μετά από μια μέρα αναδουλειάς. Ένα όργανο παίζει και κάνει πειράματα. Δεν είναι ανάγκη να τον σταυρώσουμε κι όλας. Ειδικά εσένα ρε Βασίλη (ή αν προτιμάς, γιατί σε κάνει να φαίνεσαι και πιο μεγάλος,BILARA) ήδη σε φαντάζομαι καβάλα στο Άσπρο σου άλογο να καρφώνεις τον όφι τον φαρμακερό ως άλλως Αη Γιώργης και να σώζεις τη φάρα από τα μυάσματα. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει.

Όσο αφορά για τη “σχετική ανωνυμία” που ανάφερε ο Εύκαιρος προηγουμένως, αλίμονο αν ξεκινήσουμε να παίζουμε κρυφτούλι πίσω από καλώδια….Προσωπικά έχω το όνομα και το επώνυμο μου εδώ και ενάμησι χρόνο σ’αυτή τη σελίδα γιατί ακριβώς ποτέ δεν έκανα γούστο την ανωνυμία..

Φίλε Bleko δεν έχω ζήσει πριν από 70 βάλε χρόνια για να σου πω αν ήταν καλύτερα τότε, αλλά σίγουρα το να είσαι πρόσφυγας, να περνάς πολέμους, κατοχές και εμφυλίους είναι πολύ χειρότερο από το σήμερα, όσο μαύρο χάλι και αν είναι αυτό το σήμερα. Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι άρηκτα συνδεδεμένο με όλα αυτά που συνεβαίναν, όταν αυτό γραφόταν, γι’ αυτό και η προσπάθεια μας να το μιμηθούμε από τους ωραίους μας καναπέδες, και το laptop παραμάσχαλα θα καταλήγει πάντα σε φτηνές απομιμήσεις (κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη). Προσωπικά θα σε συμβούλευα να αφήσεις τους τεκέδες και τα μαχαίρια και να γράψεις για κάτι που σε καίει πραγματικά και το έχεις ζήσει και είμαι σίγουρος ότι ο στοίχος τουλάχιστον θα είναι καλύτερος. Όσο για τη μουσική, πολύ μελέτη στα 5χορδα και στα μακάμια/δρόμους.
[/u]

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#18 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

ziannisgd έγραψε:Ρε Εύκαιρε και Billara γιατί βρίζετε?
δεν έβρισα!

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#19 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Προς Bleko:
Φίλε, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω καλύτερα, τι εννοώ με αυτά που σου είπα, γιατί ακόμη κι αν δεν μου αρέσει το τραγούδι σου, μου "κάνει" το μεράκι σου! Θα σταθώ όμως σε μερικά σημεία των posts σου:
1) Λες:
egw me ayton ton tropo/mimhsh vgazw to meraki moy.....gia emena einai 100% aythentiko....100% apo kardias
Από καρδιάς σίγουρα μπορεί να είναι, αλλά "μίμηση" και "100% αυθεντικό" δεν γίνεται! Το λένε κι οι λέξεις άλλωστε, έτσι δεν είναι; Μην "μιμήσε" κανέναν, "επηρρεάσου" απ' όσους γουστάρεις!
2) Έπειτα:
...mporw ... na xrhsimopoihsw thn orologia...
Γιατί ρε συ; Έτσι μιλάς με τους φίλους σου; Λαϊκά κι απλά, όπως τα λέμε κάθε μέρα πέστα! Αυτό θα πει αυθεντικό! Το άλλο είναι γραφικό...
Στην τελική, αν πήγαινες φυλακή (χτύπα ξύλο!) και τους έλεγες "Ντερβισόμαγκες, καλώς σας βρήκα στην ψυρού..." θα γέλαγε κι ο σκύλος!
3) h dynatothta kapoios na vgalei ena diamanti toy palioy kairoy einai yparkth. Μα πως θα είναι "του παλιού καιρού"; Αφού τώρα το γράφεις! Αν προσπαθείς να το κολλήσεις με τα παλιά, απλούστατα θα είναι πάντα παράταιρο... Και ξέρεις κάτι; Ο ορισμός του "κιτς" είναι ο εξής: "Η απομίμηση καλών ή ωραίων πραγμάτων, με ευτελή τρόπο και υλικά". Πρόσεξέ το...
4) Τελικά τα, όποια, προβλήματα σου στη σημερινή εποχή δεν είναι; Εσύ δεν μπορείς (και να θες) να ανήκεις στο χτες! Όταν έχεις να δώσεις μια μάχη (με την γενική κακογουστιά και κιτσαρία...), θα τη δώσεις με σύγχρονα "όπλα", όχι με ρόπαλα ή με γιαταγάνια! Σκέψου πως και οι δημιουργοί που θαυμάζεις, ήταν απόλυτα προσαρμοσμένοι στην εποχή ΤΟΥΣ, όχι σε κάποια άλλη. Και ακόμα και μέσα στα χρόνια που δημιούργησαν, μπορείς να παρατηρήσεις πως διαμορφώνεται το έργο τους, ανάλογα με το τι συμβαίνει γύρω τους! Δεν είναι ξεκομμένοι! Ο Μάρκος ας πούμε. πλημμύρα έβλεπε, "Πλημμύρα" έγραφε... Τώρα εμείς πως θα το γράψουμε αυτό, αφού δεν το ζήσαμε έτσι όπως το έζησε εκείνος; Σε χαλάει όμως να γράψεις ένα τραγουδάκι για τους σημερινούς, υπαρκτούς, πλημμυροπαθείς ή σεισμοπαθείς, που είναι άστεγοι για χρόνια; Δεν σε αγγίζει το θέμα ή είναι ευτελές; Κι αν δεν σε αγγίζει το συγκεκριμμένο, ε, δεν μπορεί, απ' όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, κάποια θα σου δώσουν ερεθίματα, σίγουρα! Ηδού η Ρόδος λοιπόν, γράψε να ακούσουμε...
Αν διαφωνείς σε κάτι θα χαρώ να το συζητήσουμε!

Προς Νίκο Κάνδια και Δημήτρη Ζιάννη:
Καλά ρε παιδιά με τον Billaras ασχολείστε ακόμα; Το άτομο είναι αστείο και βρίσκεται στο site μόνο και μόνο για να προκαλεί καυγάδες, δεν το έχετε καταλάβει; Τη βρίσκει έτσι, σαν κάτι τηλεοπτικούς "μαιντανούς", που βγαίνουν στα παράθυρα και τα κάνουν μπάχαλο, έτσι για να γίνεται τηλεθέαση! Και φυσικά, στο site, από προσφορά μηδέν... Εγώ στην αρχή μάσησα και αρπάχτηκα, τώρα πια απλά γελάω με τον κακομοίρη το γραφικό, ΚΑΘΕ φορά που γράφει...

Προς Εύκαιρο:Ρε συ Χάρη, εγώ στη θέση σου αν με επαινούσε ο Billaras, αν μη τι άλλο θα προβληματιζόμουνα!!! :lol:
(Επικαλούμαι το χιούμορ σου, που λέγαμε...)

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
Επικοινωνία:

#20 Δημοσίευση από BLEKOS »

ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗ:
εκανα βλακειεσ στη διατυπωση του λογου μου....το εγραφα και λιγο βιαστικα δεν εχω ιντερνετ μπαινω απο ιντερνετ καφε.Εννοουσα μιμηση ωσ προς το στυλ τωρα το αυθεντικο που λεω εκει μαλλον πρεπει να αντικατασταθει με τη λεξη μερακλιδικο.ισως και να ειμαι λαθος/κολλημενος/υπερβολικος μα πιστευω οτι αν χρησιμοποιησω καποιες απο τις λεξεις τησ σημερινης γλωσσας ισως χαθει το χρωμα....αλλα ας το αφησουμε εδω αυτο,θα πειραματιστω.
Διαμαντι του παλιου καιρου-θελω να πω κομματι που ειναι τοσο καλο οσο και τα παλια.....
Βεβαιως και με αγγιζουν πολλα θεματα......οτι εχω ανεβασει ειναι του 2001,ημουν 19 και ενθουσιασμενος απο το ρεμπετικο!!!!(δεν εχω αλλαξει και πολυ) :lol:
Συμφωνω και με τον ΝΙΚΟ ΚΑΝΔΙΑ,βεβαιωσ και το ρεμπεττικο συνδεεται αμεσα με πολεμουσ και ξεριζωμους.....και ηρθε να με συμπληρωσει ο ΣΩΤΗΡΗΣ λεγοντας οτι και στη σημερινη ημερα υπαρχουν κακες καταστασεις που αξιζουν προσοχη.

ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΚΑΝΔΙΑ:
τι εννοεις οταν λες προσοχη στα 5χορδα;
καλα το οτι θελω πολυ μελέτη το ξερω.....αστα να πανε......που θα παει θα λυθει το ατιμο το χερι :D

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#21 Δημοσίευση από Billaras »

Σωτήρης έγραψε:

Και φυσικά, στο site, από προσφορά μηδέν...

O Billaras εχει ανεβάσει 5 τραγούδια. Ο Σωτήρης 3. Εχω μεγαλύτερη προσφορά απο σένα. Έκτός και αν εννοείς "προσφορά" την μάζωξη που έκανες στο καινουργιο μαγαζί σου με μοναδικο σκοπό να το διαφημίσεις (εξυπνη ιδέα από επιχειρηματία πραγματικά, εδώ σε παραδέχομαι) και την ηλίθια ιδεα σου με το "ρεμπετοκάμπινγκ".

Όσο για τον Ευκαιρο έχει δικιά του άποψη για μένα δεν χρειάζεται "υποβολείς".

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”