ΝΕΟ ΑΙΜΑ

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
BLEKOS
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

ΝΕΟ ΑΙΜΑ

#1 Δημοσίευση από BLEKOS »

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ SITE
ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΑΝΕ ΛΕΓΕΤΑΙ.
ΟΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΑ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ
1)ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ Κ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΝΩΜΕΣ

2)ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΩ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ:)

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΕΡΑΚΙ.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΣΟΙ/ΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (και παιζουμε καποιο οργανο-οχι απαραιτητως)ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.

ΑΙΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...ΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ???

Άβαταρ μέλους
Νίκος Κάνδιας
More than 50 posts user

#2 Δημοσίευση από Νίκος Κάνδιας »

Φίλε BLEKO,εγώ το άκουσα το τραγουδάκι σας αμέσως όταν το ανεβάσατε.Δεν έγραψα κανένα σχόλιο,γιατί δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα απο στίχο.Η ιδέα σου δεν είναι άσχημη.Απλά δεν είναι και τοσο απλά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις.Οι καιροί έχουν αλλάξει...και μαζί μ'αυτούς και οι ανθρώποι.
Πάντως η ιδέα σου εμένα μου αρέσει.

Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Επικοινωνία:

#3 Δημοσίευση από Admin »

Φιλε BLEKO έβαλα το τραγούδι σας στoν τομέα των ηχογραφήσεων χρηστών.

Εμείς είμαστε υπέρ του να στέλνουν οι χρήστες τις δικές τους ηχογραφήσεις με φίλους τους κλπ
Ωραίο το τραγουδάκι σας, αν θες γράψε εδώ και τους στίχους γιατί δεν διακρίνονται παντού καθαρά.
Καλή συνέχεια

ΥΓ. Θα παρακαλούσα αν μπορείς να γράφεις στα ποστς με μικρά , έστω κι αν δεν έχουν τόνους ( αν το κάνεις γι αυτό ) .Είναι καλύτερα γιατί με τα μεγάλα είναι σαν να ΦΩΝΑΖΕΙΣ .

Γεια χαρά

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#4 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Φίλε Μπλέκο καλησπέρα!
Η ανησυχία που εκφράζεις είναι απόλυτα δικαιολογημένη και σωστή. Δυστυχώς το πράγμα με το "λαϊκό τραγούδι" έχει τελματώσει εδώ και χρόνια και δεν είσαι ο μόνος που πνίγεται από τη σαβούρα και που αισθάνεται την ανάγκη να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, της προκοπής... Αλλοίμονο κι αν τελειώσουν οι δημιουργικοί άνθρωποι! Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες περί δημιουργίας, αλλά εν συντομία αυτά που θέλω να σου πω είναι τα εξής...
1) Καταρχήν σταμάτα να ανησυχείς για το αποτέλεσμα. Εσύ γράψε ό,τι γουστάρεις, αλλά κάντο πρώτα απ' όλα για πάρτη σου και για να εκφραστείς, όχι για να αρέσει στους άλλους. Δεν το κάνεις επαγγελματικά άλλωστε για να σε ενδιαφέρει πόσο... θα πουλήσεις! Δηλαδή αν όλοι εδώ μέσα σου πούμε πως δεν μας αρέσουν τα τραγούδια σου θα σταματήσεις να γράφεις; Κι αν το κάνεις αυτό δεν θα είναι βλακεία σου;
2) Καλό και υγιές είναι να επηρρεάζεσαι από αυτά που σου αρέσουν αλλά μην προσπαθείς να τα μιμηθείς. Δεν γίνεται γιατί δυστυχώς στις μέρες μας δεν υπάρχει το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο! Η κάθε εποχή είναι διαφορετική και έχει τα χαρακτηριστικά της. Για παράδειγμα και τα μπλουζ που μπορεί να γράφονται σήμερα, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που γράφονταν στις φυτείες! Πως να γράψω εγώ για έναν τεκέ π.χ., όταν δεν έχω βιώσει ποτέ μου τους τεκέδες της εποχής του Μάρκου ή πως να γράψω ένα τραγούδι για το πως ήταν στον Β' Παγκόσμιο όταν απέχω τόσες δεκαετίες; Μπορεί να θυμίζει κάτι αλλά δεν θα είναι αυθεντικό. Σαν να βγώ στο δρόμο με φουατανέλα επειδή θαυμάζω τον Καραϊσκάκη... Τέλος πάντων κατάλαβες!
Εσύ πάντως γράφε και κάποια στιγμή, έτσι κι αλλιώς, αν "το 'χεις" θα το βρείς...
Προς το παρόν να σκέφτεσαι πως έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερο αυτό που κάνεις από το να μην γράφεται τίποτα καινούργιο!
Να 'σαι καλά.
Σωτήρης

Υ.Γ. Κράτα πάντα τα αυτιά σου ανοιχτά και για τους σύγχρονους δημιουργούς. Υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) πολύ αξιόλογοι που γράφουν ακόμα και σήμερα σημαντικά τραγούδια που ίσως να τα εκτιμήσουμε μετά από χρόνια. Έχεις πολλά να πάρεις μελετώντας κι αυτούς εξίσου με τους παλιούς...

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#5 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

κατ' αρχάς πρέπει να εκφράσω την απογοήτευσή μου για όλους τους θαμώνες που ακουσαν αυτή την αισχρή μπούρδα που ανέβασε ο Μπλέκος και αντεδρασαν με ...γλυκόλογα τύπου: "πολύ καλό για αρχή, μπράβο","εμένα μ' άρεσε", "συνέχισε έτσι" κτλ. Και αυτό βέβαια να γίνεται ΑΦ' ΟΤΟΥ ο μπλέκος έχει αποκαλυψει και την ...ποίηση που κρίβεται πίσω από αυτό το ....μέταλ κατά βάση κομμάτι!

Βέβαια θα μου πείτε η μέταλ μουσική, η φωνές από το θέατρο σκιών, η ανεπανάληπτη πρόζα στην αρχή (!!!!)(ρε παιδιά με μανταλάκια στην μύτη μιλάτε; ) και δυο-τρεις χαρακτιριστικές λέξεις που ακούγονται καθαρα (αλάνι, μαυράκι, θολωμένο μάτι, με μαχαίρι δίκοπο τον έστειλα στο χώμα) ίσως να μην είναι αρκετά να καταλάβεις με τί διαμάντι έχεις να κάνεις.....

Τέλος πάντων εγώ δεν πίστευα στ' αυτιά μου και σκεφτόμουνα "μα τί είναι πάλι αυτό το φρούτο;"
Μέχρις που μια ωραία πρωία βλέπω στο τσατ τους στίχους και τους επαινους από διάφορους θαμώνες.
Ας γράψω την δευτερη στροφή για να καταλάβουν όλοι περί τίνος πρόκειται:
"Γυρόφερνε μες στον τεκέ με θολωμένο μάτι
μα όπως αποδείχτικε ...............................
εγώ όμως τον κατάλαβα και του κλεισα το στόμα
μ' ένα μαχαίρι δίκοπο τον έστειλα στο χώμα"
Δηλαδή ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ!!!!
Πρωτ' απ' όλα η στάση που του κρατάτε δεν έχει να κάνει με ευγένεια ούτε είναι καλοπροεραιτη. Ειναι τουλαχιστον υποκρισία αυτό που γίνεται. Δεν νομίζω να πάθει κάτι ο άνθρωπος αμα του πείτε την αλήθεια! Στο κάτω-κάτω ένα φόρουμ είναι και προτατεύεστε έτσι κι αλλιώς από την σχετική ανωνυμία......Τωρα αυτός θα συνεχίσει με αυτό το βιολί και θα νομίζει οτι και καλά κάνει και κάτι. Θα ανεβάσει κι άλλο κομμάτι ακόμα ποιό σκληροπυρηνικό new-matal με στίχους απ' ευθείας από τον "άρχοντα των δαχτυλιδιών".Ο Μπλέκος δεν είναι διανοητικά καθυστεριμένος, είναι ένα σημείο των καιρών. Πολλοί είναι έτσι και με γλυκόλογα θα γίνονται όλο και περισσότεροι. Αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να αντιμετοπίζονται τουλάχιστον με ειλικρίνια αν όχι γιουχάρισμα.

Να μια ειλικρινής απάντηση στον Μπλέκο:
Μπλέκο, το κομμάτι σου, για τα δεδομένα της μέταλ μουσικής, ενώ καινοτομεί στον τομέα του στίχου οπού δεν αναφέρονται δαίμονες και θεία, είναι μέτριο προς κακό, αλλά για τα δεδομένα της ελληνικής μουσικής (λόγω του ελληνικού στιχου το συγχέω με το ελληνικό τραγούδι) είναι βδελυρό και απαίσιο!
και για να αφήσω και την ειρωνία αυτό το τραγούδι δεν έχει ουδεμία σχέση με οποιαδήποτε μορφή της ελληνικής λαϊκής μουσικής και του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Πίστεψέ το Μπλέκο ο Τερλέγκας έχει μεγάλη σχέση με το ελληνικό τραγούδι αλλά αυτό που έγραψες εσυ μου θυμίζει παρωδία Σνουπ Ντογκ και Ανθραξ.

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#6 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Εύκαιρε όσον αφορά στο κομμάτι που προσβάλεις, αναίτια, ένα νέο (προφανώς) παιδί, που απλά προσπαθεί να ξεκαβλώσει μουσικά, είναι θέμα και δικαίωμα δικό του να σου απαντήσει ίσως και στο ίδιο ύφος.
Όσον αφορά όμως στις απόψεις των υπολοίπων θαμώνων, συμπεριλαμβανομένου κι εμού, οι οποίες σε "απογοήτευσαν" και τις θεωρείς "υποκριτικές", σου προτείνω όσο τσαντισμένος και να 'σαι να ξεκολλήσεις το μυαλό σου και να ανοίξεις τα μάτια σου για να διαβάσεις και να καταλάβεις τι του είπα (τουλάχιστον εγώ!). Νομίζω πως αυτά που του έγραψα ήταν ουσιαστικά και αν διαφωνείς θέλω να μου διευκρινήσεις το που! Δεν του είπα πουθενά πως το τραγούδι του μου άρεσε, του είπα αντιθέτως να ανοίξει το μυαλό και τα αυτιά του (όπως και σε σένα...) για να βελτιωθεί, αν τελικά μπορεί! Άλλο το "συνέχισε να γράφεις" κι άλλο το "συνέχισε έτσι". Την πρόθεση επικρότησα, η οποία δείχνει αγνή! Συγνώμη που δεν τον έβρισα! Συγνώμη που δεν έγινα αγενής και δεν άνοιξα καυγάδες χωρίς λόγο (γιατί αυτό θα συμβεί έτσι που του μιλάς!); Και συγνώμη που έχω μάθει να μην είμαι "ταλιμπάν" με ανθρώπους που δεν με προσβάλλουν και είναι ευγενικοί. Οπότε σε παρακαλώ, πες την αποψή σου, ας σου απαντήσει κι ο Μπλέκος, αλλά δεν νομίζω πως είναι σκόπιμο να κρίνεις το τι θέλω να του πω εγώ και μάλιστα με σαχλά υπονοούμενα περί "ανωνυμίας", λες και πρόκειτε να με κάνει κανείς "ντα" και φοβάμαι να πω τη γνώμη μου. Δέξου απλά πως μπορεί να είναι διαφορετική από τη δικιά σου. Παρεμπιπτόντως δεν είμαι ανώνυμος, οι περισσότεροι εδώ μέσα ξέρουν και ποιος είμαι, και που μπορούν να με βρούν, και το τηλέφωνό μου ακόμα! Αυτό πάντως μέχρι τώρα δεν με απέτρεψε (ούτε θα συμβεί) από το να πω τη γνώμη μου ελεύθερα και να διαφωνήσω όπου χρειαστεί. Νομίζω πως για πρώτη φορά (απ' όσα δικά σου κείμενα έχω διαβάσει...) πιάστηκες οφσάιντ...
Αν μη τι άλλο έχεις φανεί άνθρωπος με χιούμορ, πράγμα που για μένα συνήθως δείχνει πολλά!
Σωτήρης

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#7 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Οι θαμώνες που αναφέρω πως με απογοήτευσαν ήταν κυρίως οι έπαινούντες τον Μπλέκο στο τσατ εκείνη την μέρα. (Ο Μπλέκος είχε γραψει στο τσατ τους στίχους και υπήρξαν οι επαινετικές απαντησεις.)
Δεν διαφωνω με αυτά που του έγραψες εσυ, ίσα-ίσα! Όμως τα βρίσκω πολύ ανόδυνα!
Όσο για την πρόθεση του Μπλέκου, ένα θα σου δείξω: ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ DEMO ΡΕΜΠΕΤ-AAARGH!!! ΤΩΝ AAARGH!!!! (από τα σχόλια του ίδιου του Μλέκου για το τραγούδι)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”