Προταση για το ραδιο

"Κονσούλτο"
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#8 Δημοσίευση από max »

Πολύ ωραία ιδέα Δημήτρη.

Περιμένω αναλυτικά σχέδιο για το πώς προτείνεις να λειτουργήσει ( να διαλέγεις από πριν μια playlist και να τη βάζουμε ή κάτι άλλο)

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#9 Δημοσίευση από bill1961 »

Το βασικό πρόβλημα max είναι η δημιουργία μιας playlist από εμάς, αφού είτε στην pls είτε στην m3u μορφή της καταγράφεται η ακριβής θέση στον server (path/filename) του προς εκτέλεση τραγουδιού, πράγμα που δεν είναι δυνατό εμείς να γνωρίζουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει απλός τρόπος να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από max »

Καλή ερώτηση.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , από τη στιγμή που στη βάση δεδομένων μας το κάθε filename αντιστοιχίζεται με το όνομα του τραγουδιού. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι πληροφορίες του ράδιο .
Δηλαδή παίρνει το σύστημα το filename που παίζει το ράδιο , το αντιστοιχίζει στη βάση και τελικά βγαίνουν οι πληροφορίες έξω στο παραθυράκι στην αρχική σελίδα.

Το θέμα είναι να σκεφτούμε με ποιο τρόπο οι χρήστες θα ζητάνε τραγούδια (με κάποια φόρμα ή δεν ξέρω γω τι , σ'αυτό το σημείο περιμένουμε τις προτάσεις αναλυτικά ) , από κει και πέρα χρειάζεται μόνο το όνομα του τραγουδιού , εμείς θα κάνουμε την υπόλοιπη δουλειά .

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#11 Δημοσίευση από bill1961 »

Μια πρώτη "μινιμαλιστική" εκδοχή του πώς μπορεί να υλοποιηθεί η playlist είναι μέσω ενός αρχείο κειμένου που θα μπορούσαμε να σας στείλουμε με τα στοιχεία που χρειάζεστε (1 τίτλος + οποιο άλλο στοιχείο χρειάζεται ανά γραμμή) ώστε να φτιάχνετε εσείς την playlist.

Το κάθε filename αντιστοιχίζεται σε ένα τίτλο, το αντίστροφο προφανώς δεν ισχύει, αφού με τον ίδιο τίτλο θα μπορούν να υπάρχουν περισσότερα από ένα τραγούδια, σωστά? Δηλ. θέλω να πω ότι για να μπορέσετε εσείς να φτιάξετε μια playlist με τις δικές μας επιλογές δεν είναι αρκετός από εμάς, ένας κατάλογος του στυλ:
1. Τίτλος 1ου τραγουδιού
2. Τίτλος 2ου τραγουδιού
3. Τιτλος 3ου τραγουδιού
κλπ
αφού πιθανόν το τραγούδι Νο3 να έχει περισσότερες απο μια εκτελέσεις με διαφορετικά filename.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#12 Δημοσίευση από max »

Ήταν λανθασμένη η απάντηση μου γιατί όντως σε ένα τίτλο μπορεί να αντιστοιχίζονται πολλά τραγούδια από διαφορετικούς εκετελεστές κλπ.

Οπότε η λύση είναι να παίρνουμε εμείς όλο το filename του κομματιού . Όταν πατάς για να κατεβάσεις ένα αρχείο (ή απλά αν πας το mouse από πάνω) έχεις ένα link του στυλ :
search.php?string=ΖΗΛΙΑΡΙΚΟ.mp3

Άρα ό,τι είναι μετά το " string= " μας κάνει για να ξέρουμε ακριβώς ποιο τραγούδι θέλετε από τη βάση.
Τώρα βοήθησέ με πιο πολύ στο πώς θα παίρνουμε αυτή τη λίστα . Να φτιάξουμε μια φόρμα που να βάζετε filenames και να φτιάχνουμε αυτόματα μια playlist ;

Για αρχή μπορείτε να στείλετε στο mail της σελίδας text αρχεία με τραγούδια ανά μια γραμμή πχ :

ZHΛΙΑΡΙΚΟ.mp3
EMENA ME ΛΕΝΕ ΠΕΡΙΚΛΗ.mp3

κλπ κλπ και στο κείμενο του mail βάλτε πόσο περίπου διάρκεια έχει η playlist και πότε θα προτιμούσατε να έχετε "εκπομπή" - έτσι για να γουστάρουμε ( τι ώρες να παίζει η playlist σας τι μέρες κλπ)

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user

#13 Δημοσίευση από Misirlou »

Τέλεια !!!!!!!! Όπως στα παλιά μαγαζιά, που ένας ήταν υπεύθυνος κι έγραφε στο μπλοκάκι τις παραγγελίες !!!
Αντε... και σε 10 μέρες θα έχω καινούργιο κομπιούτερ και θα ακούω κι εγώ ! (επιτέλους...)

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#14 Δημοσίευση από max »

Μόλις έλαβα από το bill1961 playlist για το ράδιο διάρκειας περίπου 2 ωρών .
Ας είναι η αρχή εκπομπών από τους χρήστες στο ραδιόφωνο της σελίδας .

Εν καιρώ θα δούμε πώς θα οργανωθεί καλύτερα το σύστημα για τη δημιουργία playlist από χρήστες, περιμένω και προτάσεις . Η εκπομπή του bill θα παίξει μεσημεράκι Κυριακής στις 2 το μεσημέρι και βλέπουμε στη συνέχεια .

Καλημέρα σε όλους.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”