Αλλαγη στοιχειων τραγουδιου

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
sakispap
More than 150 posts user.

#8 Δημοσίευση από sakispap »

Ολόσωστος ο Χρήστος.

Και να συμπληρώσω και τους στιχουργούς στα τραγούδια που ανέφερες:
- Στο "Γραμμα θα στειλω στο Θεο" είναι ο Αλέκος Γκούβερης.
- Στο "Eκαψα τη καλυβα μου" είναι ο Κώστας Γόντικας. Και τραγουδούν Μπέλλου - Πλέσσας - Ζαγοραίος - Μπακάλης.
- Στο "Ο Υπαρξιστης" είναι ο Κώστας Βίρβος και τραγουδούν Μπέλλου - Μπιρ-αλλάχ - Ζαγοραίος.

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user

#9 Δημοσίευση από Misirlou »

sakispap έγραψε: Έχεις λάθος γλυκειά μου.... (Άνευ ουδεμίας αμφιβολίας. Καρατσεκαρισμένο!).
Σ.Π.
Δεν τίθεται θέμα λάθους και αμφιβολίας, παρά μόνο παραπληροφόρησης! Ο ίδιος ο Ζαγοραίος μου το είχε πει (τσεκάροντας για τη βιογραφία τού Μπίνη τα διάφορα στοιχεία που αναφέρω -όπως και αυτό!).
Συμβουλεύτηκα, μόλις, το βιβλίο του Θοδ. Αναστασίου ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, ΑΠΑΝΤΑ (εκδ. περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι" 2004) και επιβεβαιώνω κι εγώ την αναφορά σου, με παραπάνω στοιχείο τον στιχουργό Αργύρη Αντιβάκη -για "Της ξενητειάς τα χώματα".

Προκύπτουν ερωτηματικά όμως...
- Είναι "κακά" τα τραγούδια; Δεν άρεσαν στον ερμηνευτή και τα αποσιωπά;
- Έγινε κανα παρασκηνιακό με τον Τσιτσάνη και τα έχει διαγράψει και από τη θύμησή του; Αλλιώς θα διατυμπάνιζε πως ο Τσιτσάνης τον έβαλε στη δισκογραφία.
- Ακολουθεί, ώς το 1956, που θα τραγουδήσει δικό του τραγούδι, μια τετραετία που κάνει μόνο δεύτερες φωνές; (Έχει άλλα τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση; )
- Κι ενώ είναι στη δισκογραφία με Τσιτσάνη, τόσο νωρίς, δεν τον βλέπουμε στα πάλκα της εποχής...

Πωπω... πρέπει αύριο θα του τηλεφωνήσω!
(Ελπίζω να έχει κέφια. Θα επανέλθω)

ΥΓ: ΜΑΧ, γιαυτό τελικά, όπως διάβαζα σε κάποιο άλλο ποστ, πρέπει να καταγράφουμε στη λίστα και τους κωδικούς κυκλοφορίας των τραγουδιών. Αυτά είναι τα ατράνταχτα στοιχεία!!!
(Δεν πα' να λέει ο Τσιτσάνης, ο Ζαγοραίος, ο Πάπιστας, ο Τάσος, εγώ, εσύ...ό,τι θέλουμε! Ο "σφραγιδόλιθος" του δίσκου τι μολογάει...)

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από max »

Οκ κανένα πρόβλημα , απλά αν φτιάξω ειδικό κουτάκι για τους κωδικούς κυκλοφορίας πώς θα γίνεται η αναζήτηση μετά με βάση αυτό?

Ούτως ή άλλως στα περισσότερα τραγούδια δεν ξέρει αυτός που το ανεβάζει κωδικούς κλπ. Μπαίνουν από κει και πέρα στα σχόλια για το κομμάτι πατώντας το Δ δίπλα στο τραγούδι. Οπότε βάζοντας στο search ένα κωδικό που ήδη υπάρχει στα σχόλια ενός κομματιού παίρνεις αποτέλεσμα.

Νομίζω από την πλευρά μου δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο , απλά είναι στο χέρι σας να συμπηρώνετε στοιχεία κωδικούς κλπ πατώντας αυτό το Δ δίπλα στα ήδη ανεβασμένα .

Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ή δεν κατάλαβα καλά πείτε

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user

#11 Δημοσίευση από Misirlou »

ΜΑΧ, εννοώ (όπως ήδη έχει προταθεί από άλλον) πως αν αναγράφονταν και οι κωδικοί κυκλοφορίας τού δίσκου, θα ήταν ένα εξαιρετικό αρχείο η λίστα των τραγουδιών.
Δεν ενδιαφέρει το πεδίο αναζήτησης, παρά και μόνο η ταξινόμηση.
Ταξινομώντας, κατά το πεδίο κωδικός, τη λίστα, θα βλέπαμε την κάθε πλευρά του δίσκου και βεβαίως θα προκύπτει απο εκεί η χρονολογία έκδοσής του.
Όλα αυτά, αν είμαστε όλοι συντονισμένοι στον ίδιο τρόπο "καταχώρησης" των κωδικών -αυτό μπορεί να το συναποφασίσουμε, αλλά και αποφασισμένοι για "σκληρή" εργασία ! (μιας και οι περισσότεροι κωδικοί απουσιάζουν...)

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user

#12 Δημοσίευση από Misirlou »

Μες την Πολύ Σκοτούρα Μου --- Λιλή, Κακούργος ή Ν. Παπάς, (Καρα)Λίβανος
.... Η Λιλή πέθανε πριν μερικά χρόνια χωρίς να αφήσει καμία ηχογράφιση. Το τραγούδι αυτό είναι ηχογραφημένο (χωρίς η ίδια να το γνωρίζει) σε πανηγύρι. (dragon)

Καλέ ΝΤΡΑΓΚΟΝ!!!!
Στο τραγούδι είναι η Λίλυ Ριτσώνη (καλή φίλη, νεότατη, σύντροφος του Γιώργου Κοντογιάννη εδώ και πολλά χρόνια και εξαιρετική ερμηνεύτρια) που ζει και βασιλεύει ! (προχτές ήμασταν μαζί στον αποχαιρετισμό τού Ιορδάνη). Φτου-φτουυυυυυυ....
Και η ηχογράφηση είναι από το περιβόητο μαγαζί τού Κακούργου στο Δίστομο, που η Λίλυ και ο Λίβανος πάνε σχεδόν όλα τα ΣΚ του καλοκαιριού.
Αξίζει να πάει κανείς γιαυτό το σχήμα μέχρι το Δίστομο ! (μέχρι και ο Νταλάρας, σε βραδιές κατάνυξής του, χτυπάει κάρτα...).

Χμ.... πού το "ψάρεψες" αυτό το ηχογράφημα; Πολύ λίγοι και "κολλητοί" το έχουμε. Άρα, πρέπει να πάρουμε την "άδεια" από τη Λίλυ για να μείνει στη σελίδα...
Σόρι :(

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#13 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Misirlou έγραψε: Χμ.... πού το "ψάρεψες" αυτό το ηχογράφημα; Πολύ λίγοι και "κολλητοί" το έχουμε. Άρα, πρέπει να πάρουμε την "άδεια" από τη Λίλυ για να μείνει στη σελίδα...
Σόρι :(
Άπαξ και δεν πωλείται στα δισκοπωλεία δεν νομίζω πως πρέπει να περιοριστεί σε "κολλητούς", αφού βρήκε ήδη τον δρόμο του και ανέβηκε στη σελίδα!
Άμα είναι έτσι να κατεβασουμε τη μισή βάση....
με την ίδια λογική θα έπρεπε να πάρεις την άδεια από αρκετούς άλλους ακόμα για τα τραγουδια που κατεβάζεις ή ανεβάζεις σ' αυτην τη σελίδα....και πρώτ' απ' όλα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και μετά από τους "απλούς εκτελεστές".....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”