Μπαγιαντέρας (Δημήτρης Γκόγκος)

Kάποιος βάζει πληροφορίες,στοιχεία,φωτο , οι άλλοι ας συμπληρώνουν να μαζέψουμε όσο περισσότερα μπορούμε.
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
hondrosk
More than 150 posts user.

#8 Δημοσίευση από hondrosk »

Σάκη βρήκα ακόμη 2 τραγουδια :

1.ΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ [ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑ-ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥΔ.]
ΧΡΥΣΑΦΗ-ΜΠΙΝΗΣ-ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ (ODEON-GA 7705,1952)

2.ΣΤ' ΑΜΠΕΛΙ ΣΤ ΑΜΠΕΛΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΩ [ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑ-ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ Δ.]
ΧΡΥΣΑΦΗ-ΜΠΙΝΗΣ-ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ (ODEON-GA 7705,1952)

sakispap

#9 Δημοσίευση από sakispap »

Κώστα μου είσαι σωστός και ανεκτίμητος θησαυρός!!!
Αμέσως τα προσθέτω στην παραπάνω λίστα και στην προσωπική μου και κάνε και συ το ίδιο στη δική σου. Είσαι παιδί μέγκλα!!!
Με λίγη ...κωλοφαρδία και ψάξιμο, είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε κι άλλα.

Να το μεγαλείο της συλλογικής προσπάθειας, κι ας σφυρίζουν κλέφτικα οι "συνάδελφοι" συλλέκτες που στοχεύουν (δυστυχώς οι περισσότεροι) στην "αποκλειστικότητα του εραστή".....! :?: :oops: :wink: :lol: :mrgreen:

Φιλάκια και σ' άλλες επιτυχίες με υγεία

sakispap

#10 Δημοσίευση από sakispap »

Ωχ, δεν έχω δυνατότητα επέμβασης για επεξεργασία!!
Admin HELP. Ή το κάνεις μόνος σου, ή μου δίνεις (αν μπορείς τεχνικά) τη δυνατότητα να παρέμβω για τις προσθήκες.
Εξ' άλλου και το κείμενο της βιογραφίας χρειάζεται διορθώσεις (υπάρχουν πολλές παύλες άχρηστες σε λέξεις, που πρέπει να αφαιρεθούν). Προφανώς εμφανίστηκαν κατά τη μεταφορά στο copy-paste του κειμένου από το Word στο φόρουμ.

Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Επικοινωνία:

#11 Δημοσίευση από Admin »

Μετά από πολλά τεχνικά προβλήματα οι αλλαγές προωθήθηκαν στο κείμενο.

sakispap

#12 Δημοσίευση από sakispap »

Εύκαιρος έγραψε:το «ΑΛΑΝΗ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ (Χιώτης - Μπαγιαντέρας) (1937)» πρέπει να είναι το «Αλανάκι» και υπάρχει στη σελίδα και στον Κουνάδη όμως δίνει ημερομηνία '40. ο Χιώτης δεν τραγουδάει αλλά παίζει μπουζούκι

«ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ» μήπως πρόκειται για του Τσιτσάνη το «Τούνεζι και μπαρπμαρια» ;

το «ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ» υπάρχει στη σελίδα ως συνθεση Χιώτη. Υπήρχε στο cd «Παίξε Χιώτη μποζουκάκι» του «Λαϊκού τραγουδιού»

Επίσης το «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΕΡΤΣΟ» το έχεις και στις δυο λίστες και υπάρχει στη σελίδα
- Το "ΑΛΑΝΗ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ" είναι όντως το "ΑΛΑΝΑΚΙ". Αλλά με τα στοιχεία που δίνεις (Χιώτης - Μπαγιαντέρας, 1937) με μπερδεύεις. Ξέρεις εσύ κάποιο τέτοιο τραγούδι, μ' αυτά τα στοιχεία?

- Το "ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ" δεν έχει καμμιά σχέση με το γνωστό του Τσιτσάνη "ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΖΙ...".

- Για το "ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ" θα το ψάξω αν πρόκειται για το ίδιο τραγούδι.

- Το "ΜΑΓΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΕΡΤΣΟ", έχεις δίκιο Εύκαιρε, ήτανε και στις δύο λίστες.

Πάντως σ' ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.

sakispap

Re: Μπαγιαντέρας (Δημήτρης Γκόγκος)

#13 Δημοσίευση από sakispap »

Admin έγραψε:Το παρακάτω (δικό του) κείμενο το έστειλε στη σελίδα ο sakispap (Σάκης Πάπιστας) στις 12/02/2006.
Τώρα Admin το μόνο που μένει σαν εκκρεμότητα είναι να μπουν και οι φωτογραφίες στη θέση τους.
Εγώ δοκίμασα με copy-paste αλλά δεν μου τις δέχεται.

sakispap

#14 Δημοσίευση από sakispap »

Το "Πιο περα από το Ζάννειο" το έψαξα και βρήκα τα εξής:
1. Ο Σχορέλης δεν το συμπεριλαμβάνει ούτε στα τραγούδια του Μπαγιαντέρα αλλά ούτε και στα τραγούδια του Χιώτη.
2. Ο Πετρόπουλος (σελ. 64) το έχει καταγεγραμμένο (στίχοι, στοιχεία) και αναφέρει με ερωτηματικό αν είναι του Μπαγιαντέρα.
3. Το "Λαϊκό Τραγούδι" το έχει συμπεριλάβει στο ένθετο CD ως τραγούδι του Χιώτη.

Συμπέρασμα (με υπόθεση): Αν το τραγούδι του CD (Χιώτης) προέρχεται από δίσκο γραμμοφώνου, τότε έχουμε μια μαρτυρία ότι τουλάχιστο κυκλοφόρησε στο όνομα του Χιώτη (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητώ πως είναι δικό του). Καλό θα ήταν να κάναμε μια ερώτηση στον Γιώργο τον Κοντογιάννη (στον εκδότη του περιοδικού).
Επίσης, μια άλλη πηγή είναι η ΑΕΠΙ. Εκεί όμως προσωπικά δεν έχω πρόσβαση. Μήπως έχει κάποιος άλλος από τα μέλη?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιογραφίες”