Αρχεία mp3 ποιότητα-μέγεθος

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
xenos

Re: Αρχεία mp3 ποιότητα-μέγεθος

#8 Δημοσίευση από xenos »

dimb.bit έγραψε:εγώ πάλι πιστεύω ότι το ιδανικό στα Mp3 είναι στα 160kbps. υπάρχει διαφορά.
Μα Θανάση, αν έμενα μόνο με το πτυχείο του Φυσικού, θα ήμουν -το πιθανότερο - καθηγητης . Από την άλλη μεριά όμως, η σαφήνεια της έκφρασης θα έλεγα, ότι δε σχετίζεται με το ΄΄δασκαλιλίκι΄΄ ως επάγγελμα. Πόσους καθηγητές δεν καταλαβαίναμε...

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.

#9 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Δηλαδη ρε ΓΙΩΡΓΟ εγω που εμεινα με το πτυχιο του μαθηματικου κατατηντησα καθηγητης ; :lol: :? (πλακα ετσι;)
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

xenos

#10 Δημοσίευση από xenos »

ΘΑΝΑΣΗΣ έγραψε:Δηλαδη ρε ΓΙΩΡΓΟ εγω που εμεινα με το πτυχιο του μαθηματικου κατατηντησα καθηγητης ; :lol: :? (πλακα ετσι;)
Τώρα σ΄ αγαπώ ακόμη πιό πολύ.. Τα μαθηματικά είναι η αδυναμία μου.
Καταλαβαίνω ότι αστειεύεσαι. Αλλά, πες μου, είναι όλοι οι καθηγητές όλοι οι άνθρωποι ίδιοι; Ένα καλούπι; Το ίδιο πρόγραμμα στο μυαλό; Καλώς ή κακώς έκανα ένα βήμα παραπέρα, μη με κατηγορείς. ( ασφαλώς αστειεύομαι..)

βιαστικά

αλλά με ... με εκτίμηση

xenos

#11 Δημοσίευση από xenos »

dimitrios έγραψε:το θεμα το εχουμε οντως καλυψει στο παρελθον. Ομως παρολαυτα θα πω το εξης χρειαζεται ή δε χρειαζεται το υψηλο bitrate - οταν ειναι χαμηλο το τραγουδι στην ιδια ενταση στο volume κουγεται πολυ πιο χαμηλα απο ενα αλλο με υψηλο bitrate. Δε ξερω τις τεχνικες λεπτομερειες καλα ομως ξερω οτι οταν τα κομματια ειναι κατω απο 128 ακουγονται σιγα .
Αγαπητέ φίλε, γίνεται το εξής:
όπως γίνεται δειγματοληψία για το μουσικό θέμα γίνεται δειγματοληψία και για την ένταση, του σήματος. Φυσικά όσο μεγαλύτερη είναι η κβαντοποίση -τι είναι κβαντοποίση(;) είναι η ακρίβεια της μέτρησης μιας ποσότητας, για να μετρήσουμε π.χ. ένα μέγεθος, μπορούμε να έχουμε ένα χάρακα χωρισμένο σε cm ή και σε mm. Όταν η κβαντοποίηση γίνεται σε μεγαλύτερους αριθμούς, δηλαδή το μέγεθος χωρίζεται σε περισσότερα μέρη , τότε έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια. Η ένταση αν είναι μεταξύ 5 και 6 volts μπορεί να μετρηθεί και ως 5 volts και ως 5,3 και ως 5,5 ή5,9 ανάλογα με την ακρίβεια που χρησιμοποιούμε.
Άρα η διαφορά είναι μικρή και πάντα στο λόγο, δίνω προς παίρνω, παίζει μιρκρο ρόλο. Αλλά, ο καθένας επιλέγει.

mpletsas
More than 150 posts user.

#12 Δημοσίευση από mpletsas »

dimitrios έγραψε:το θεμα το εχουμε οντως καλυψει στο παρελθον. Ομως παρολαυτα θα πω το εξης χρειαζεται ή δε χρειαζεται το υψηλο bitrate - οταν ειναι χαμηλο το τραγουδι στην ιδια ενταση στο volume κουγεται πολυ πιο χαμηλα απο ενα αλλο με υψηλο bitrate. Δε ξερω τις τεχνικες λεπτομερειες καλα ομως ξερω οτι οταν τα κομματια ειναι κατω απο 128 ακουγονται σιγα .
Δημήτρη είσαι λάθος. Αυτό είναι θέμα normalization (κανονικοποίησης της εντάσεως). Μπορεί τα 128άρια που άκουσες να ήταν από άλλους συνδυασμούς ripper/encoder και τα 160άρια-και-βάλε από διαφορετικούς. Κάθε ripper ή encoder έχει διαφορετικές default (=από τη μάνα του, αν δεν πειράξεις τίποτε) ρυθμίσεις. Άλλοι κάνουν normalization με αποτέλεσμα να ακούγεται δυνατότερο το ηχητικό σήμα από ότι θα ακουγόταν χωρίς, ενώ άλλοι δεν κάνουν (και ορθα στην πλειονότητα των περιπτώσεων - άλλη κουβέντα αυτή). Δεν έχει καμία σχέση με το bitrate.

Αν δεν κατέχεις τί είναι το normalization όλο και κάποιος θα το εξηγήσει.

xenos

Re: Αρχεία mp3 ποιότητα-μέγεθος

#13 Δημοσίευση από xenos »

dimb.bit έγραψε:εγώ πάλι πιστεύω ότι το ιδανικό στα Mp3 είναι στα 160kbps. υπάρχει διαφορά.
Μόνο όταν το μουσικοηχητικό περιεχόμενο είναι γεμάτο ΄΄πληροφορίες΄΄ δηλαδή λεπτομερές. Όταν λέω λεπτομερές εννοώ το εξής: Ακούς ένα όργανο σε δίσκο γραμμοφώνου καθαρό και διαπιστώνεις μια διαύγεια και ζωντάνια στον ήχο. Αυτό για την ακρίβεια σημαίνει, ότι οι ΄΄χρήσιμες΄΄ πληροφορίες, δηλαδή η λεπτομέρεια του ήχου, είναι περισσότερες από τις άχρηστες, που είναι ο θόρυβος. Ακούς το ίδιο όργανο σε ένα δίσκο, όπου μόλις ακούγεται το όργανο, λόγω της πολυχρησίας του δίσκου και της επικράτησης του θορύβου, έναντι της μουσικής. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν θα κερδίσεις σχεδόν τίποτα με υψηλότερους ρυθμούς. Θα παίρνεις με λεπτομέρεια το θόρυβο επιφανείας του δίσκου. Έμείς λοιπόν διευκρινήσαμε, ότι όταν ο δίσκος είναι καλογραμμένος τότε ΄΄αξίζει΄΄ το υψηλό bitrate.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”