Τραγούδια στη σελίδα

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
mpletsas
More than 150 posts user.

#50 Δημοσίευση από mpletsas »

Ευχαριστούμε όλους για τις προτάσεις:

hondrosk: Αυτό που πρότεινα με την ουρά θα εφαρμόζεται οπωσδήποτε κατά τις περιόδους που λείπουν και οι δύο οι υπεύθυνοι της σελίδας σε διακοπές ή είναι πηγμένοι κλπ. Για τον υπόλοιπο καιρό το συζητάμε πως θα είναι το σύστημα.

Μπιλλάρα, Νίκο από Θεσσαλονίκη, Θανάση: Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Αγγελική: Άπαξ και ανέβει κάτι, πολύ πιο δύσκολα σβήνεται. Η «ουρά προς έγκριση» δε θα μεγαλώνει υπερβολικά κατά την απουσία του αντμίν γιατί θα μπορούν να μπαίνουν και να «δίνουν έγκριση» και ορισμένοι άλλοι θαμώνες πέρα από τον (απόντα) αντμίν.

Πλάντμαν: Αυτό που έλεγε η Αγγελική, θα μπορούσε να γίνει για περιορισμένο αριθμό θαμώνων, που θα τους έχει δοθεί η δυνατότητα. Πάντως δεν πιστεύω ότι υπάρχει τραγούδι που θα το απομάκρυναν από τη λίστα άλλοι θαμώνες και θα το επανέφερε στη λίστα ο Μαξ!

Νίκο Κάνδια: Αν μπορεί να τα κατεβάσει κάποιος και να τα ακούσει, τότε στην πράξη είναι σαν να έχουν ανέβει ήδη στη λίστα, δηλαδή τζίφος.

Προγραμματιστικά όλα αυτά που έπεσαν στο τραπέζι δεν είναι δύσκολα. Όμως τα περισσότερα είναι ασπιρίνες. Ο Μαξ έχει εξετάσει πολλές φορές ακόμα το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσει τελείως το upload επ'αόριστον για να μην ξυπνάει κάθε φορά το πρωί και χαλιέται!

ΘΑΝΑΣΗΣ

#51 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

ΜΠΛΕΤΣΑ τα πολλα λογια ειναι φτωχεια και ακρη δε βγαινει καντε αυτο που αποφασισατε . Οποιου του αρεσει μπαινει με αυτους τους κανονες οποιου δεν αρεσει κατεβαζει τα τραγουδια που ηδη υπαρχουν , χωνει και καινουργια δικα του και φτιανει μια αλλη σελιδα: "rebetiko ahtarmas.com" και πορευεται εχοντας σας γραμμενους .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#52 Δημοσίευση από bill1961 »

Πραγματικά θάθελα να πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσετε αυτή την ιδέα περί ουράς. Νομίζω ότι θα δούμε καταστάσεις στο στυλ: "Ρε Βασίλη (που λέει ο λόγος), έχεις το τάδε τραγούδι; Στείλτο μου σε παρακαλώ στο email μου. Ποιος περιμένει να το εγκρίνουν πρώτα και μετά να το κατεβάσω". Και φυσικά ο Βασίλης το στέλνει αλλά ξεχνάει να το ανεβάσει και στη σελίδα. Η αμεσότητα είναι το μεγάλο ατού αυτής της σελίδας. Το ότι μπορούμε να μπούμε στο chat και να πούμε: "Ζητάω το τάδε τραγούδι" και σε 10 λεπτά να μπορούμε όλοι να το ακούμε στον υπολογιστή μας. Θυμηθείτε παλιότερα που είχαμε φτιάξει μια λίστα με τραγούδια του Μάρκου που μας έλειπαν. Πόσοι απο μας βλέποντάς τα να ανεβαίνουν ένα - ένα δεν παρακινηθήκαμε να ψάξουμε στα αρχεία μας στο ιντερνετ κλπ και μαζέψαμε (τα περισσότερα) σε ελάχιστο χρόνο. Φίλοι μου αυτά θα μας λείψουν με την ουρά που σκέφτεστε. Ένα μεγάλο τμήμα της δυναμικής της σελίδας θα χαθεί "τρώγοντας κατεψυγμένα" αν και μπορούμε να τα έχουμε "ζωντανά".
Προτείνω:
1. Να έχουμε πρόσβαση άμεσα σε όλα τα τραγούδια που ανεβαίνουν.
2. Τα πρόσφατα ανεβασμένα τραγούδια να αποθηκεύονται προσωρινά σε άλλο φάκελλο και να ενσωματώνονται στη βάση μετά από ορισμένο χρόνο, ας πούμε μια εβδομάδα, αφού πρώτα ελεγχθούν αν ταιριάζουν στο ύφος της σελίδας.
3. Ο έλεγχος θα γίνεται από μια ομάδα τριών - τεσσάρων ατόμων που εμπιστεύεστε - εμπιστευόμαστε την κρίση τους. Αυτή η ομάδα θα έχει δικαίωμα διαγραφής.
4. Δικαίωμα άμεσης διαγραφής θα έχει και αυτός που ανέβασε το τραγούδι στη σελίδα.
5. Οι uploaders πρέπει κατ' αρχάς να "αυτο-ελέγχονται" και γι'αυτό θα ήταν καλό προτού αρχίσει το ανέβασμα ενός τραγουδιού και εμφανίζεται ένα παράθυρο: "Είσαι σίγουρος ότι το τραγούδι ταιριάζει στο ύφος της σελίδας...."

dimb.bit

#53 Δημοσίευση από dimb.bit »

Παιδιά πιστεύω πως πολλά από τα τραγούδια που ανεβαίνουν δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ρεμπέτικο. Ναι στα δημοτικά που τραγουδάει ο Ρούκουνας και Ναι γενικά στα δημοτικά που έχουν στοιχεία ρεμπέτικου(και το αντίθετο). Δεν συμφωνώ με τον billara για το σβήσιμο των τραγουδιών μετά το 60 (κυρίως αν είναι Του Τσιτσάνη). Να σβήσουμε δηλαδη και το "Βαπόρι" και το "Σε λαχτάρισα αργιλέ μου". Toν Τσιτσάνη δεν τον αγγίζουμε γιατί είναι ΣΧΟΛΕΙΟ ότι και να κάνει. Γιατί έπαιζε ρεμπέτικα μέχρι το τέλος. Αν είναι να σβηστεί κάτι (εκτός από τα δημοτικά που δεν ταιριάζουν), καλύτερα να σβηστεί κανένα κομάτι του Καζαντζίδη, ο οποίος είναι στο όριο ρεμπέτικο/μη ρεμπέτικο(και όταν τραγουδάει κάτι που είναι ρεμπέτικο το κάνει να φαίνεται πολύ λίγότερο ρεμπτέτικο**). ρεμπετικο , ρεμπετικο. ευχαριστώ[/i]

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#54 Δημοσίευση από Billaras »

dimb.bit έγραψε: Δεν συμφωνώ με τον billara για το σβήσιμο των τραγουδιών μετά το 60 (κυρίως αν είναι Του Τσιτσάνη). Να σβήσουμε δηλαδη και το "Βαπόρι" και το "Σε λαχτάρισα αργιλέ μου". Toν Τσιτσάνη δεν τον αγγίζουμε γιατί είναι ΣΧΟΛΕΙΟ ότι και να κάνει. Γιατί έπαιζε ρεμπέτικα μέχρι το τέλος. [/i]
Φιλε μου είσαι λάθος. Τα τραγούδια που ακούγονται του Τσιτσάνη μετα το 50-55 μετριόνται στα δαχτυλα ενός χεριού. Μπορεί να είναι σχολείο όπως λες αλλά δεν σημαίνει οτι επείδή το τραγούδι είναι του Τσιτσάνη είναι και καλο. Παίζουν ρόλο και οι ερμηνευτές επίσης που αλλάζουν και αυτοί ποιότητα με το χρόνο. Π.χ η Μπέλλου το 70 τραγουδάει με τον Σαβόπουλο. Και για τελειώνουμε αν πρεπει να σβηστεί κατι από αυτή τη σελίδα είναι το ΒΑΠΟΡΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ :shock:

dimb.bit

#55 Δημοσίευση από dimb.bit »

Φίλε billara, γιατί τα έχεις βάλει με το βαπόρι από την Περσία. Πολλοί αντιπαθούν το κομμάτι και ξέρουμε όλοι τον λόγο. έχει γίνει τραγουδάκι που το λένε και στο νηπιαγωγείο. ο Τσιτσάνης τι φταέι. Πας σε ένα δήθεν ρεμπετάδικο και ακούς φραγκοσυριανή, το βαπόρι και τα δαχτυλίδια. Και μετά σκυλάδικα. Πόσα όμως χασίκλίδικα γράφτηκαν τη δεκαετία του 70. Ας μην παραμερίζουμε τα τραγούδια που ακούει η"μάζα". Υ.Γ. κι εγώ στο σπίτι δεν βάζω ποτέ να ακούσω το βαπόρι. Αλλα....
Τους Αγωνιστικούς Ρεμπέτικους Χαιρετισμούς.
Δημητρης dimb.bit

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#56 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σβήστηκε το "Ζιγκουάλα σ' αγαπώ"...

όχι πως ήταν κανα σπουδαίο κομμάτι (αλλά τί να λέμε τώρα; εδώ σβήστηκε και το "φινίτο λα μούζικα"....) αλλά κομμάτια σαν κι αυτο, δεν τα βρίσκεις πουθενα! Δεν είμαι συλλέκτης ρε παιδια, ούτε κατεβάζω αβέρτα τραγούδια για να τα 'χω "όλα". Αλλά μιλάμε για τραγούδια ενός συνθέτη που δεν κυκλοφορεί σχεδόν τίποτα, δικό του, στην αγορα. Στα δισκοπολεία υπάρχουν μόνο δίσκοι Χιώτης-Λίντα με τα σουξε του '60. Νομίζω πως αυτη ήταν και η αρχική ιδέα της σελίδας, δηλ. να βρούμε, ρεμπέτικα κατά βάση, τραγούδια που δεν κυκλοφορούν.
Καλύτερα να σβήνατε τραγούδια του Μάρκου που μπορούμε να βρούμε στα δισκάδικα εύκολα.
(Υπ' όψην: η γυναίκα του Μάρκου λεγόταν Ζιγκουάλα. Το αναφέρω γιατί νομίζω πως το κριτήριο διαγραφής ήταν ο τίτλος. Αν ....τιτλοφορήτο " η Μαρίκα με παράτησε" δεν θα το πρόσεχε κανείς...)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Εύκαιρος την 13 Φεβ 2006 05:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”