ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΑΠΟΡΙΑ

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Χρηστος ο Κωος
More than 150 posts user.

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΑΠΟΡΙΑ

#1 Δημοσίευση από Χρηστος ο Κωος »

Παιδια χτες φυλλομετρουσα το βιβλιο του Κωστα Μπαλαχουτη για τη ζωη του Στελιου Καζαντζιδη και θυμηθηκα κατι που ειχα δει και στο παρλθον στο ιδιο βιβλιο αλλα και σ'αλλα εντυπα

Πολλα τραγουδια - απ'το '58 και μετα - ειναι καταγεγραμμενα και σαν 78 στροφων και σε 45 (με διαφορετικους κωδικους)

Τι εχει συμβει ? Ειναι τα ιδια και τα ξαναχτυπησαν σε 45αρια ή ηχογραφηθηκαν εκ νεου ??

Αν εχει καποιος ιδεα ας με ξελασπωσει γιατι καπου μπερδευτηκα με την καταγραφη τους και θελω να ξερω τι γινεται
"...παλιοζωη, ψευτη ντουνια και παλιοκοινωνια .."

THETTALOS
More than 50 posts user

#2 Δημοσίευση από THETTALOS »

Χρήστο, το έχω ακούσει απο πολλούς μελετητές. Ξαναχτυπούσανε τις μήτρες απο τις πλάκες γραμμοφώνου σε 45άρια, απο τραγούδια που είχανε γίνει παλιότερες επιτυχίες. Κατα τη γνώμη μου με αυτόν το τρόπο αρχίζει και η περίοδος των ισχνών αγελάδων για το λαϊκό μας τραγούδι.

xenos

#3 Δημοσίευση από xenos »

Υπάρχουν πράγματι τραγούδια ομότιτλα από την ίδια μήτρα, (το εκπληκτικό ΄΄ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ΄΄) αλλά και τραγούδια ομότιτλα που έχουν ΄΄χτυπηθεί σχεδόν την ίδια εποχή, αλλά με άλλη εκτέλεση εξίσου ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα το ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΩ είναι σε διαφορετικές εκτελέσεις, επίσης το ΄΄ΠΥΡ ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ΄΄ έχει δύο διαφορετικές εκτελέσεις εξ΄ ίσου εξαίσιες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”